• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera ja ha fet l’exposició pública dels comptes del 2017

El Consell de Formentera, a través de la conselleria d’Hisenda, informa que els comptes generals de la institució de 2017 es troben en un estat de tràmit molt avançat i que es presentaran a la Sindicatura de Comptes en breu.

Aquesta tramitació no ha estat oculta sinó que és pública i està en coneixement de tots els grups polítics i la ciutadania. En concret, es va informar favorablement sobre aquests comptes a la Comissió Informativa Especial de Comptes celebrada al novembre de l’any passat i han estat en exposició pública durant 3 setmanes, com confirma el BOIB número 160 de 22 de desembre de 2018.

El proper pas en la tramitació serà l’aprovació definitiva, prevista al Ple ordinari d’aquest mes de febrer, i a continuació es remetran a la Sindicatura de Comptes, com ho disposa el procediment  establert.

Formentera signa una acció concertada amb ACAF per ajudar a la producció dels continguts a Ràdio Illa

foto-signatura-conveni-acaf-pr1La presidenta en funcions i vicepresidenta primera del Consell Insular de Formentera, Susana Labrador i el representant de l'Associació Cultural Audiovisual de Formentera, Álvaro Méndoza han signat les bases per establir i regular l'acció concertada entre el Consell Insular de Formentera i ACAF per a la producció dels continguts de Ràdio Illa, de cara a la prestació del servei públic de comunicació audiovisual a l'àmbit de Formentera.

El Consell Insular de Formentera disposa de les instal·lacions necessàries per a la prestació d'aquest servei públic de comunicació al Centre Social Es Molí. El servei públic audiovisual es finança amb les aportacions que fa el Consell Insular de Formentera, i també amb la venda i la prestació de serveis de patrocini i publicitat.

Per establir els compromisos econòmics per part del Consell s'ha tengut present que la prestació del servei de comunicació es fa en un mercat limitat que condiciona la captació d'ingressos publicitaris. Així, el Consell de Formentera, per tal de cobrir part de la necessitat de finançament aportarà a ACAF, durant l'any 2019, la quantitat màxima de 50.000 euros.

Mentrestant ACAF es compromet a portar a terme la producció dels continguts de Ràdio Illa segons el Programa d'actuacions fixats que inclou programes com el de Far a Far, magazín matinal, butlletins meteorològics, entre d'altres, segons recull l'acord.

Servei públic
Aquest acord se signa amb caràcter anual, d'acord amb el servei públic de comunicació audiovisual que és, d'acord amb la Llei 5/2013, d'1 d'octubre, audiovisual de les Illes Balears, un servei essencial d'interès econòmic general que té com a missió difondre continguts que fomentin els principis i valors constitucionals i estatutaris, contribuir a la formació d'una opinió pública plural, donar a conèixer la diversitat cultural i lingüística de les Illes Balears, i difondre el coneixement i les arts, amb especial incidència en el foment d'una cultura audiovisual.

Reunió informativa sobre les novetats en matèria de regulació turística

jornada-regulacio---turi--stic1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que el pròxim dimecres 20 de febrer a les 11.00 h a la Sala de Cultura (Cinema) es farà una jornada explicativa sobre la regulació de la comercialització d'estades turístiques vacacionals. La consellera de Turisme i Territori, Alejandra Ferrer, i el lletrat responsable d'Ordenació Turística del Consell Insular de Formentera, David Francés faran una reunió explicativa sobre les novetats en matèria de regulació turística de l'illa de Formentera.

En concret, a la reunió s'explicarà el Pla de Qualitat d'Estades Turístiques que recull els requisits indispensables i avaluables que han de complir els habitatges unifamiliars i plurifamiliars. Són 26 requisits indispensables i 20 avaluables, dels que s'han de complir 14 per obtenir la declaració responsable d'inici d'activitat.

També es parlarà sobre les novetats introduïdes en l'Ordenança Fiscal Reguladora de la taxa per la prestació de serveis administratius en matèria turística i l'Ordenança Reguladora dels Preus Públics d'aplicació a les operacions d'adquisició de places turístiques a Formentera.

L'explicació del projecte de Reglament d'Estades Turístiques, que desenvolupa la modificació de la Llei turística aprovada pel Govern balear serà altre dels temes que es debatran. Així mateix s'exposaran els terminis d'aplicació de les diferents normatives perquè els interessats puguin anar preparant ja els requisits que es demanaran.

D'altra banda, es comentarà la zonificació turística que s'ha establit amb l'aprovació definitiva del PTI de Formentera i el nou sostre de places turístiques. Així mateix a la reunió hi haurà un torn de preguntes en què el públic podrà exposar tots els dubtes que tengui. La reunió és oberta a tots i totes els i les ciutadanes interessats a conèixer les novetats en matèria de regulació turística.

Obertes les inscripcions per especialitzar-se en atenció domiciliària a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que al Centre de Dia de Formentera es desenvoluparà el curs Tramuntana VIII del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).

Les persones majors de 30 anys, desocupades i amb una formació acadèmica d’ESO o superior es poden inscriure en el curs d’atenció sociosanitària a persones a domicili fins al pròxim 27 de febrer. Les inscripcions es poden fer a l'oficina del Soib o des d’aquest enllaç: https://soib.es/seleccions-programa-soib-30-formacio-i-ocupacio/

Els alumnes-treballadors seleccionats es formaran i treballaran dins el servei d'ajuda a domicili del Consell amb un contracte de formació i aprenentatge que es faran des del 15 de març fins al 14 de desembre i és retribuït. En total hi ha 8 places, la jornada del curs es farà entre les 8 i les 15h.

Més articles...

Pàgina 2 de 157

2