• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Actuacions de la Policia Local per la salut pública i contra la venda ambulant

La Policia Local de Formentera va detenir ahir a la nit a un home acusat d'un presumpte delicte contra la salut pública. Els agents es trobaven realitzant el servei nocturn de prevenció i seguretat de la població de Sant Ferran juntament amb el component caní K-9. Els policies varen observar a un individu que al veure-los es va posar nerviós i va intentar fugir. Els policies varen fer un registre al sospitós amb el component caní que va marcar positiu. Se li varen interceptar 10 grams de cocaïna i 400€ en metàl·lic. El sospitós, de nacionalitat marroquina i 32 anys d’edat, va ser detingut i posteriorment se li va traslladar a les dependències de la Guàrdia Civil.

Venda ambulant
D’altra banda, la Policia Local realitza de manera periòdica durant els mesos de temporada alta actuacions de control i vigilància a les platges de l’illa per lluitar contra la venda ambulant. Durant la primera setmana de juliol els agents han aixecat 43 actes, totes relacionades amb la venda ambulant, de fet 39 han estat aixecades per haver detectat persones que feien aquesta pràctica, 2 per haver trobat material i productes destinats a la venda ambulant, i les 2 darreres per haver trobat a una persona dedicada a la venda ambulant en zona de regeneració dunar amb accés restringit dins del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera. Aquestes darreres 2 denúncies seran remeses al Govern balear.

En total la Policia Local ha decomissat gairebé 1.000 productes, dels quals 415 han estat peces de fruita, i més de 200 peces de roba.


10 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra la diada de Sant Jaume amb un cartell ple d’activitats per tots els públics

festes-de-sant-jaume-2018 ball1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, presenta les activitats organitzades per celebrar la festivitat de Sant Jaume. Formentera celebra la diada de l’illa amb una programació que s’estén entre els dies 11 i 27 de juliol amb un ampli programa d’activitats, que en paraules de la consellera de Cultura, Susana Labrador, “acosta la cultura, la música i l’esport a tota la ciutadania de Formentera, infants, joves, adults i gent gran, perquè és la festa de tots els formenterers i formentereres, i de la que poden gaudir també els turistes”.

Diada de Formentera
Com cada any, ell 25 de juliol, festivitat de Sant Jaume, Formentera celebra la seva diada. A les 20.00h tindrà lloc la missa a l’església de Sant Francesc. Tot seguit les colles de ball de l’illa ens faran el tradicional ball pagès i en acabar s’oferirà un convit d’orelletes “per no oblidar les tradicions de Formentera en el dia gran de la nostra illa”, segons ha explicat la consellera.

Activitats culturals
El poble de Sant Francesc s’engalanarà per rebre una gran varietat d’esdeveniments. El programa s’obre dimarts 11 amb la producció escènica de Fils Roulants i Espai_F Piel, una peça on el moviment, l'espai sonor i la veu es retroalimenten creant una atmosfera suspesa en el temps en la qual l'espectador es pot submergir. L’obra es podrà veure dijous 11 i dijous 18 de juliol a les 21 hores a la sala de Cultura (Cinema).

La programació continua dilluns 15 de juliol amb la inauguració de l’exposició d’Erwin Broner que tindrà lloc a les 20h a la sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell. La mostra conté obres del llegat de Gisela Broner a Catalina Verdera Ribas. Abans, a les 18.30h i amb motiu de l’exposició, la violinista Lina Tur oferirà un concert a l’església de Sant Francesc.

La mostra es divideix en dos espais, a la sala d'Exposicions de l’Ajuntament s’exposaran dibuixos i obres en paper, i hi haurà un altre espai on es podran visitar les pintures de l’autor a la sala d’exposicions del Far de la Mola. Cal destacar que, l'exposició d’Erwin Broner és una proposta d'Espai_F.

Dia 24 acte institucional
L’acte institucional de la Diada de Formentera, amb el lliurament de les distincions honorífiques de l’illa, se celebrarà el dia 24 de juliol a les 20.30 hores a la sala de Cultura (Cinema).

Activitats infantils i juvenils
Dissabte 20 de juliol a partir de les 19h hores a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, els més petits gaudiran amb els mallorquins Mel i Sucre que presenten el seu darrer espectacle De Colors, música per a somiar, il·lusionar-se, riure, ballar, jugar, cantar, escoltar, compartir, imaginar, crear, ser feliç... i gaudir tots, grans i petits!

A les 20.00h a la mateixa plaça tendrà lloc el taller “Prepara’t per la Flower”, i a les 21.00h l’esperada Flower Infantil a càrrec de Mel i Sucre. Dimarts 23 de juliol, a les 19h al Jardí de ses Eres, Dudu Arnalot presenta el seu nou espectacle Insomni, una obra sense text, de clown gestual per a tots els públics.

Així mateix, el divendres 26 de juliol els joves amants de la música, podran gaudir enguany de la Nit Jove a la plaça de la Constitució de Sant Francesc; una vetllada que comptarà amb les actuacions de MCKea, Musica urbana, la companyia de dansa Zoocreative, Danscape, el Tio de la Careta i per acabar la nit: rock, funky, ska, reggae.

Activitats esportives
L’esport formarà part destacada també dels actes de les festes patronals, que comptaran amb el Torneig de Tennis i Pàdel que se celebrarà a les pistes municipals del 18 al 21 de juliol o l’Exhibició de Natació Sincronitzada del campus infantil que tindrà lloc a la piscina del Poliesportiu Antoni Blanc el dissabte 27.

Actuacions musicals i concerts (20, 24, 25 i 27)
Un any més, els dies centrals de les festes estaran marcats per les actuacions musicals. Així, l’esperada Formentera Flower omplirà la plaça de Sant Francesc la nit de dissabte 20. Dimecres 24 de juliol podrem gaudir dels mallorquins The Prussians, una jove banda d’indie rock amb projecció internacional, seguits del grup de rumba Gertrudis, els de la Garriga amb més de quinze anys de trajectòria son un dels grans grups de l’escena fusió del país i un referent per les bandes actuals del gènere i per acabar la nit actuarà el Sidonie Dj set, una proposta d’Àxel Pi, bateria de la banda, on punxa música de ball fent un recorregut des dels anys 60 fins als nostres dies.

El plat fort de les festes serà la Nit de Sant Jaume, dijous 25 de juliol, amb el concert d’Andrea Motis Trio, una proposta de jazz liderada per la trompetista, cantant i compositora, una de les referències del jazz del nostre país. Sopa de Cabra serà l’encarregat de clausurar la nit, la banda liderada per Gerard Quintana fundada el 1986 està en plena preparació del seu imminent nou treball d’estudi.

El tradicional Jazz a la plaça, tendrà convidats especials dissabte 27 de juliol amb el concert Oh no Trio! Gerard Gusé a la guitarra, Geovanny Perez al baix i Luis Amado a la bateria.

Sant Jaume sostenible
I aquest any arriba una edició de les festes de Sant Jaume més sostenible. El Consell col•labora amb Formentera Sense Plàstic per reduir l'ús de plàstic d'un sol ús. Amb aquesta finalitat la institució col•locarà dues fonts de KMZERO d'aigua potable per tal que els assistents puguin disposar d'aigua de manera gratuïta i sense generar residus plàstics.

A més, la consellera ha destacat que es farà una campanya de conscienciació de reciclatge i reutilització dels gots de plàstic. A cada barra on es venen els gots reutilitzables de Sant Jaume hi haurà un cartell amb el lema "Reciclar és a les teves mans" "per convidar a que la gent se'ls porti a casa o els posi en uns contenidors especials instal•lats per reciclar aquest tipus de gots i no generar més residus", segons ha declarat.

Susana Labrador ha volgut agrair la col•laboració de les associacions que ajuden a lluitar contra la generació de plàstics, com Formentera Sense Plàstic. Així mateix ha agraït el suport de tots els col•laboradors, i en especial de la naviliera Trasmapi en la celebració de les festes i la promoció de la cultura a la nostra illa.


9 de juliol de 2018
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Celebrat el Ple d’Organització del Consell de Formentera

ple2019-1-Avui s'ha celebrat el primer Ple de la legislatura del Consell de Formentera. En aquesta sessió plenària s'ha donat compte de la nova organització de la institució i de la designació dels consellers i conselleres responsables de les àrees.

L'organigrama de l'equip de Govern de GxF-PSOE queda així: Alejandra Ferrer, presidenta i consellera d'Ordenació i Promoció Turística, Ana Juan, vicepresidenta 1a i consellera d'Habitatge, Comerç i Emprenedoria, Susana Labrador, vicepresidenta 2a i consellera de Cultura i Educació, Rafael Ramírez, vicepresident 3r i conseller de Benestar Social, Gerència i Transparència, Bartomeu Escandell, conseller d'Economia, Hisenda i Serveis Generals, Antonio Sanz, conseller de Medi Ambient i Serveis d'Inspecció, Rafael González, conseller de Mobilitat i Territori, Raquel Guasch, consellera de Patrimoni, Política Lingüística i Formació, Josep Marí, conseller d'Infraestructures, Sector Primari i Interior, Vanessa Parellada, consellera de Joventut, Participació Ciutadana, Noves Tecnologies, Igualtat i Lgtbi i Paula Ferrer, consellera d'Esports, Recursos Humans i Serveis Insulars.

El nou equip de Govern està format per 11 consellers, 6 de Gent per Formentera, el portaveu d'aquest grup serà Bartomeu Escandell, i 5 del PSIB-PSOE de Formentera, el portaveu d'aquest grup serà Rafael Ramírez. A la banqueta de l'oposició hi ha el grup polític Sa Unió de Formentera, conformat pel PP-Compromís i integrat pels següents consellers i conselleres, segons s'ha donat compte en el Ple: Lorenzo Córdoba, que serà el portaveu del grup, Ana Negre, Verónica Castelló, Javier Serra, Cristina Costa i Óscar Portas.

Així mateix a la sessió plenària també s'ha donat compte del nomenament del personal eventual, Carlos Bernús ha estat designat gerent de promoció turística, Elena Trinidad, responsable de comunicació i Isabel Juan, secretària de presidència.

A la part resolutiva de la sessió plenària s'ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups polítics establir que la periodicitat de celebració de les sessions plenàries serà mensual i tindrà lloc el darrer divendres de cada mes a les 9.00h.

Estructura salarial
El Ple del Consell ha aprovat amb els vots de l'equip de Govern GxF-PSOE i l'abstenció de Sa Unió la proposta de dedicació i retribucions de membres de l'equip de Govern, indemnització per assistència a sessions i dotació per als grups polítics.

La dotació econòmica de la presidència, vicepresidència i dels consellers amb dedicació exclusiva queda igual que la legislatura passada. La presidència tindrà una retribució bruta anual de 52.950,00€, les vicepresidències tindran una retribució anual bruta de 51.400,00€, 5 dels consellers tindran dedicació exclusiva amb una retribució anual bruta de 50.300,00€ i la consellera Raquel Guasch tindrà dedicació parcial de 10 hores setmanals amb una retribució bruta anual de 13.413,33€.

Pel que fa a la retribució dels consellers de l'oposició s'ha aprovat la dedicació exclusiva o parcial per al conseller o la consellera designats (màxim dos) de l'únic grup polític de l'oposició: Sa Unió de Formentera PP-Compromís, que tindrà o tindran una retribució total bruta anual de 37.794,79€. A més, tots els consellers i les conselleres que no tenguin reconeguda cap retribució se'ls hi pagarà una indemnització de 200,00€ per cada assistència a les sessions ordinàries i extraordinàries del Ple del Consell, així com la quantitat de 120,00€ per a l'assistència a les sessions de les comissions informatives.

També s'ha aprovat, amb el suport de l'equip de Govern de GxF-PSOE i el vot en contra de l'oposició, la proposta de plantilla de personal eventual 2019 amb les següents retribucions: Cap de Promoció Turística 42.000,00€, 2 Responsables de Comunicació 35.000,00€ i Secretària de Presidència 30.000,00€.

8 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ahir es va celebrar la XII Passarel·la de Moda de Formentera: 'Senzillament Formentera'

foto passarella 2La XII Passarel•la de Moda de Formentera, "Senzillament Formentera", va tenir lloc ahir divendres 5 de juliol a les 22h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc. Aquesta passarel·la té per objectiu promoure la feina dels comerciants tèxtils i els dissenyadors establerts a l'illa.

L'edició d'enguany ha comptat amb la participació de les següents firmes connectades a l'illa: Te doy la Luna, Macrame&Andrés Rodriguez, Molly Mallone, Janne bikinis, Tito Solari&FK, Ur Joies, Ishvara, Elena Hurtado&Lorenzo Pepe (Obi), Equilibre, Kavra de Formentera, Hippie Shop Formentera, Flavio Cocho, Vesti l'Arte, Eva Cardona, Majoral.

En total sobre la passarel·la varen desfilar els dissenys d’11 dissenyadors de roba i complements i de 5 joiers. L'encarregada de conduir la gala ha estat la periodista Maria Moya, ex reportera d'IB3 a Eivissa, i que actualment és una de les encarregades de donar el bon dia als espectadors de La Sexta en "Arusitys".

Com sempre, les models, professionals de l'empresa Deva Models d'Eivissa varen ser les encarregades de donar vida a la moda formenterera de la que va poder gaudir un nombrós públic, entre residents i turistes.


6 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 176

2