• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera celebra el 25è aniversari del Jazz a la Plaça i el 10è aniversari de Música a les Places

musica-a-les-places es-pujols1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Festes, ha presentat avui el programa de Música a les Places 2019. Aquesta és una activitat cultural que s’estén durant tot l’estiu i va dirigida tant a turistes com a residents. “El seu objectiu és promoure la cultura i gaudir dels espais públics com una forma de foment de la integració social”, segons ha explicat la consellera de Cultura en funcions, Susana Labrador. Els concerts es fan en espais públics situats a l’aire lliure a la Savina, as Pujols, a Sant Francesc i a Sant Ferran, de dilluns a dissabte.

La Savina
Així, aquest estiu, la música torna de nou a la Savina amb els Dilluns al Port, on cada dilluns entre els mesos de juny i setembre (inclosos) a partir de les 22h hi haurà una actuació musical en directe per animar l’ambient del passeig de la Marina.

Es Pujols
La plaça d’Europa des Pujols també acollirà la música en directe del programa World Music, i comptarà amb l’actuació d’un dels veterans d’aquest cartell, Antena Libre, que enguany compleix deu anys tocant dins el cicle Música a les Places. Les actuacions seran cada dijous a partir de les 20h, del 13 de juny al 17 d’octubre (exceptuant el mes d’agost on no hi haurà actuacions), el mes de juliol les actuacions canviaran d’horari i seran a les 23h.

Sant Ferran
D’altra banda, la plaça de Sant Ferran també acollirà Música en Viu, cada divendres a partir de les 22h del 14 de juny al 27 de setembre.

Sant Francesc
I a la plaça de Sant Francesc, un clàssic, cada dissabte també a partir de les 22h del 15 de juny al 14 de setembre hi haurà concert de jazz de la mà de la banda de jazz més entranyable de Formentera que enguany compleix vint-i-cinc anys tocant a la plaça.

Col·laboracions
Aquesta iniciativa musical compta des dels seus inicis amb la col·laboració de l’associació Jazz & Co i Antena Libre. “La finalitat és conservar i fomentar la música en tots els seus vessants, i donar cabuda a la creació musical a través d’actuacions en directe”, segons ha declarat la consellera.

També cal destacar la gran ajuda que suposa la continuïtat del conveni de col·laboració entre el Consell i Estrella Galicia. Cada any Estrella Galicia programa 150 concerts en sales de tot Espanya i dona suport a festivals, sempre amb caràcter independent i alternatiu, segons destaca la mateixa marca. I, en aquest sentit, el Consell de Formentera agraeix l'aposta d'aquesta marca amb una llarga trajectòria amb iniciatives musicals i culturals al nostre país.


29 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Xerrada assetjament escolar

suportweb-1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que el pròxim dijous 30 de maig a les 18h a l'aula polivalent del Centre de Dia tindrà lloc la xerrada: "Assetjament escolar: Què hi podem fer pares i mares per a evitar que el nostre fill o la nostra filla sigui víctima d'assetjament escolar?". Aquesta conferència serà impartida per l'educadora social Aurora Cantero i la policia tutora Pilar Daviu.

A la trobada es parlarà sobre les eines que hauríem de donar als nostres fills per a prevenir la violència a les aules, què és "l'assetjament escolar" i què no, què fer i què no en cas d'assetjament i quines són les conseqüències que pot produir la violència. Aquesta xerrada s'emmarca dins el cicle d'activitats organitzades des de l'àrea de Benestar Social pel Grup de Suport Familiar i comptarà amb servei d'acollida per infants.


28 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera destina 95.500 en ajudes per estudiants i per adquisició de llibres de text

di--ptic-xarxes1El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Educació, ha tret les convocatòries d'ajudes per estudiants que cursin estudis superiors fora de l'illa de Formentera i ajudes per l'adquisició de llibres de text pels estudiants i centres educatius de primària i secundària de l'illa de Formentera.

Aquestes ajudes es poden demanar presencialment a l'OAC o qualsevol oficina amb registre oficial, o telemàticament a través de l'OVAC. El termini de presentació de sol•licituds és des d'avui i fins al pròxim 5 de juliol. Podeu trobar a la plana web del Consell els formularis de sol•licitud i tota la informació de les beques. Així mateix podeu demanar més informació al email Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

Ajudes per compensar la insularitat
Aquesta ajuda té per objectiu compensar la doble i triple insularitat dels estudiants de Formentera que cursin estudis superiors, cicles superiors, cicles formatius o d'educació postobligatòria reglada o ensenyaments artístics fora de l'illa de Formentera durant el curs 2018-2019.

Els estudiants que cursin els seus estudis a Eivissa i a Universitats a distància rebran 150€, i els estudiants que cursin els seus estudis fora de les illes Pitiüses rebran 450€. L'import que el Consell de Formentera destina a aquest ajut és de 38.000€.

Aquí podeu descarregar tota la informació sobre aquesta ajuda:
http://conselldeformentera.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=6354%3A2019-05-27-10-55-27&catid=351%3Aeducacio-cultura-i-patrimoni&Itemid=437&lang=ca

Ajudes per estudis superiors
Aquesta ajuda té per objectiu contribuir que els estudiants de Formentera puguin enriquir el seu currículum educatiu i, sobretot, que es garanteixin les condicions d'igualtat en l'exercici del dret a l'educació per tal que tot l'alumnat gaudeixi de les mateixes oportunitats cursant estudis superiors fora de l'illa, amb títol de caràcter oficial i amb validesa a tot l'estat espanyol.

En concret es convoquen un total de 10 beques, la quantia de cada beca serà de 1.250€
L'import que es destina a aquestes ajudes és de 12.500€.

Aquí podeu descarregar tota la informació sobre aquesta ajuda: http://conselldeformentera.cat/images/stories/tauler_danuncis/educacio_cultura_i_patrimoni/2019/ANUNCI_ATORGAMENT_DEF.pdf

Ajudes per adquisició de llibres
Aquesta és una ajuda per a l'adquisició de llibres de text per al curs 2018-2019. Es dirigeix tant als centres educatius de primària i secundària de Formentera que desenvolupin el programa de reutilització de llibres de texts, com als estudiants que cursin estudis de primària o de secundària que formin part del programa de reutilització de llibres de text, que siguin membre de família nombrosa i/o monoparental i que siguin residents a l'illa de Formentera.

La quantia destinada a aquestes ajudes és de 45.000€. Les ajudes als centres educatius de primària i secundària que estiguin en el programa de reutilització de llibres de text seran de 50€ per a alumnat adscrit de primària, i 70€ per a alumnat adscrit de secundària. Les ajudes al fons de reutilització de llibres de text per als alumnes que siguin de famílies nombroses i monoparentals seran del 100% del cost dels llibres.

Aquí podeu descarregar tota la informació sobre aquesta ajuda:
http://conselldeformentera.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=6352%3A2019-05-27-08-01-01&catid=351%3Aeducacio-cultura-i-patrimoni&Itemid=437&lang=ca


27 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La campanya informativa de la zona blava arriba als turistes

foto-oficina-informacio---turi1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, ha seguit amb el desplegament de la campanya informativa sobre el servei d’estacionament regulat que s’ha implantat a les principals localitats de l’illa en els darrers anys.

“Si el mes de gener varem fer una campanya adreçada als residents, ara l’hem adaptada als visitants” segons ha explicat el conseller de Mobilitat Rafael González, que ha afegit que “amb aquesta campanya explicativa s’espera resoldre tots els dubtes d’utilització de la zona blava entre els turistes que ens visiten”.

Tríptics informatius
Els tríptics informatius editats per la campanya, així com la web, han estat traduïts a l’anglès i l’italià, per arribar a tots els visitants. En un inici la campanya s’havia fet en català i castellà. En el tríptic s’explica el funcionament i horaris de les zones d’estacionament regulat i es resolen els principals dubtes.

Els controladors del servei d’aparcament i treballadors de les oficines d’informació turística són els encarregats de repartir els 2.200 exemplars que s’han imprès (1.100 en català i castellà i 1.100 en anglès i italià), entre els turistes i els llogaters de vehicles.

“L’objectiu final però és que els propis llogaters i informadors turístics derivin als nostres visitants a la web creada per aquesta campanya, www.zonablava.com, on s’aglutina tota la informació i que així d’una manera fàcil puguin conèixer el funcionament de l’estacionament regulat a Formentera”, segons el conseller.

15 minuts per ajudar el comerç
Un dels principals missatges d’aquesta campanya versa sobre la utilització dels aparcaments de 15 minuts que han estat la novetat de la zona blava implantada en Sant Francesc i Sant Ferran. L’ús d’aquests aparcaments és gratuït per tothom, turistes i residents, que poden treure un tiquet que els permet aparcar durant 15 minuts.

Els aparcaments de 15 minuts, estan repartits de manera estratègica pels dos nuclis urbans, i es varen crear arran una petició dels comerços per afavorir la rotació de vehicles, així, segons Rafael González “els usuaris dels cotxes poden aparcar 15 minuts per fer la compra i facilitem l’accés al comerç local”.

Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
24 de maig de 2019

Més articles...

Pàgina 10 de 180

10

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat