• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Comença la construcció de la Residència per gent gran de Formentera

foto-primera-pedra-reside--nci1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, juntament amb el director general de Planificació i Serveis Socials del Govern, Andreu Horrach i la consellera de Benestar Social de Formentera, Vanessa Parellada, han posat avui la primera pedra de la Residència per gent gran de Formentera. Les obres de construcció de la Residència començaran aquesta mateixa setmana, tenen un termini d’execució de 12 mesos, i un pressupost d’adjudicació de 2.065.000 €.

La Residència tendrà 18 places per persones dependents, dividides en 14 habitacions individuals i dos habitacions dobles. El disseny de la Residència preveu un passadís d'unió amb el Centre de Dia. Aquesta unió física s'ha realitzat per compartir personal i recursos ja existents al Centre de Dia com cuines, bugaderies o serveis com el de fisioteràpia, entre altres.

Xarxa sociosanitària
A més, el president ha destacat que en un futur, si hi ha demanda, la Residència es podria ampliar. Així mateix, Jaume Ferrer ha declarat que “aquest nou equipament completa la xarxa sociosanitària de Formentera, que es va començar a crear a l’any 2007 amb la posada en marxa de l’Hospital, va continuar amb la creació del Centre de Dia al 2011, i segueix avançant ara amb la imminent posada en marxa del Tanatori, i en un futur pròxim de la Residència”.

Per part seva, el director general ha destacat que amb la Residència “es consolidaran tots els serveis de dependència a l’illa de Formentera, i així en aproximadament un any les persones dependents que ho necessitin ja no s’hauran de traslladar a altres illes”. Andreu Horrach ha dit que aquest projecte és un “exemple de cooperació entre administracions, que a més s’ha fet ajustant els serveis a les necessitats de Formentera i aprofitant els recursos ja existents”.

El Govern balear es fa càrrec del 70% de la despesa de la construcció del centre, el 30% restant ho finança el Consell de Formentera. Una vegada posada en marxa l’executiu balear també assumirà part de la despesa de funcionament pagant un preu per plaça i dia, la resta ho finançarà la institució insular. L'acte també ha comptat amb l'assistència de la diputada Sílvia Tur, i altres consellers de l’equip de Govern i dels grups de l’oposició.

Els bombers de Formentera sufoquen un foc a un contenidor soterrat

incendi la-mola-iii-019-1La incidència s’ha produït pels volts de les cinc de la tarda a un contenidor soterrat enfront de l’escola del Pilar de la Mola.

Els bombers han rebut l’avís d’incendi per part de la policia local. Al lloc s’hi ha desplaçat una dotació de tres efectius amb un camió autobomba lleuger i l’extinció s’ha fet amb escuma, donant-se per extingit el foc a les 17.40 hores.

La causa de la combustió haurien estat unes restes de brases de barbacoa que s’hi ha abocat sense estar convenientment apagades.

Formentera celebra el Dia de les Illes Balears amb música, gastronomia i esport

dia-de-les-illes-1La plaça de la Constitució ha acollit avui migdia l’acte institucional de celebració del Dia de les Illes Balears amb el parlament de la vicepresidenta primera del Consell Insular, Susana Labrador, que ha volgut destacar l'aprovació per part del Parlament balear de la Llei per la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l'illa de Formentera com a gran fita assolida enguany, una “eina per decidir quants vehicles volem damunt de l'illa, i així conservar la tranquil·litat de Formentera que agrada tant a residents com turistes”, ha puntualitzat la també titular de Cultura i Patrimoni, que ha finalitzat el discurs mostrant un ferm rebuig a que la Mediterrània s’estigui convertint en el cementiri de milers i milers de persones que cerquen una nova vida a casa nostra. “Hem de donar veu a totes les víctimes silenciades i avui, en un dia d’unió, aixequem la veu contra aquesta injustícia, ja que no podrem ser una societat justa si contribuïm a aquest silenci” ha conclòs Labrador.

Just després del parlament, s’ha donat pas a l’actuació de les dues colles locals de ball, es Pastorells i es Xacoters, que han fet una demostració d'aquest patrimoni valuós e intangible que gràcies a la seva dedicació i esforç, ha permès que perduri fins als nostres dies.

Tot seguit, els presents han pogut fer una degustació de productes típics de Formentera com ara coques, frita de polp i orelletes.

Els actes continuaran aquest vespre a partir de les 20 h a la Casa del Poble de la Mola, que acollirà el Concert de les Illes Balears, amb les actuacions d'IMARÀNTIA, amb na Maria José Cardona a la veu i guitarra, i Miquel Brunet al piano, així com els mallorquins GO CACTUS, guanyadors del certamen Art Jove 2018.

Esports
La celebració del Dia de les Illes Balears inclou també diversos esdeveniments esportius, com el VII Torneig de Bàsquet de les Illes Balears que es va iniciar al Poliesportiu Antoni Blanc ahir dijous i es clou avui divendres, i que compta amb la participació d'equips d’arreu de la comunitat.

Destaca també la celebració, d’avui fins diumenge, del Campionat de Windsurf Balear Classe Techno 293 i la disputa de la vuitena edició de la cursa FART, la Formentera All Round Trial, demà dissabte.

Formentera aprova el Pla Estratègic de Subvencions

foto-ple-febrer-retransmissioAvui s'ha celebrat el Ple ordinari del mes de febrer de 2019 del Consell de Formentera. En primer lloc s'ha aprovat per unanimitat la proposta preliminària sobre la gravació i retransmissió de les sessions plenàries. "Aquesta proposta per gravar i retransmetre en directe les sessions plenàries fa possible que des d'avui qualsevol ciutadà amb connexió a les noves tecnologies pugui seguir en directe els Plens de la nostra corporació", segons ha explicat el conseller de Presidència, Hisenda i Medi Rural, Bartomeu Escandell. El Ple s'ha pogut veure on-line al canal de YouTube del Consell de Formentera.

A la sessió també s'ha informat de la Renuncia del conseller Omar Juan Moreno a la condició de regidor/conseller del Consell de Formentera. El president Jaume Ferrer li ha agraït la feina feta els darrers 4 anys com a conseller, igual que la seva companya de partit, la portaveu de Compromís, Cristina Costa que ha declarat que "entenem que per la seva situació personal vulguin donar pas a una altra persona".

Subvencions
El plenari ha aprovat per unanimitat la proposta d'aprovació definitiva del Pla Estratègic de subvencions de 2019. Aquest pla estratègic, segons ha explicat el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, suma més d'1,5 milions d'euros destinats a fomentar la participació directa de la societat, l'associacionisme i la millora del patrimoni i la cultura de l'illa, entre d'altres matèries".

Les subvencions van destinades a àrees d'acció social, com foment de la igualtat o el combat a la violència de gènere, joventut, foment de l'associacionisme i participació ciutadana, suport a col•lectius amb necessitats especials, dinamització de les associacions de majors, o al món de l'educació, la cultura, el patrimoni, el comerç i l'esport de l'illa, entre d'altres, segons ha detallat el conseller.

D'altra banda, el Consell de Formentera també ha aprovat, amb els vots a favor de Gent per Formentera i el PSOE, i l'abstenció del PP i Compromís, la proposta d'aprovació del Compte General 2017. Aquest és el darrer tràmit per remetre els comptes a la Sindicatura de Comptes, com ho disposa el procediment establert.

Cooperativa del Camp
El Ple de Fomentera ha donat suport unànime a la proposta d'aprovació de les bases reguladores per a l'acció concertada amb la Cooperativa del Camp de Formentera que preveu que es destini un màxim de 115.000€ anuals pel foment de l'activitat primària a la nostra illa. El conseller Bartomeu Escandell que també és responsable de l'àrea de Medi Rural ha destacat la "bona feina que s'està fent des de la Cooperativa del Camp, que a més dóna l'oportunitat als propietaris de terres agrícoles a què puguin cedir-les de manera gratuïta, i que així es pugui conservar i millorar el nostre paisatge tradicional, a la vegada que es fa una gestió sostenible del camp".

A la sessió plenària, també s'ha donat el vistiplau amb els vots a favor de tots els grups polítics, la proposta d'aprovació inicial del Reglament de funcionament i ús de les instal•lacions cedides per l'Autoritat Portuària de Balears al Consell Insular al Far de la Mola.

Salvament marítim i pous
Així mateix, el Ple Consell de Formentera ha aprovat dues propostes transaccionades amb el suport de tots els grups polítics. D'una banda s'ha aprovat sol·licitar una embarcació del servei marítim de la Guàrdia Civil i una embarcació de Salvament Marítim amb base a Formentera. El conseller de Presidència ha declarat que aquests serveis es fan necessaris pel gran transit marítim que hi ha a Formentera i perquè la ubicació de Formentera "és estratègicament bona perquè és l'illa més al Sud de les Balears i per altra banda per l'intens trànsit marítim que hi ha durant l'estiu".

D'altra banda, s'ha aprovat una proposta relativa a la necessitat de tenir els pous perillosos i perforades tapats. La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha explicat que d'aquesta manera el Ple demana a la direcció general de Recursos Hídrics del Govern, organisme competent, "que facin una revisió de tots els pous autoritzats i els que no ho estan perquè compleixin la legalitat vigent, i evitar així que es puguin donar situacions d'accidents no desitjats".

Amb aquesta proposta també es demana a la direcció general de Recursos Hídrics que apliqui mesures per la recuperació de la massa d'aigua de Formentera, "ja que actualment no hi ha cap mesura prevista al pla hidrològic de les illes Balears per recuperar aquesta massa d'aigua que majoritàriament està salinitzada", segons ha declarat Aguilera.

Per últim el plenari del Consell de Formentera ha aprovat per unanimitat la proposició del grup Compromís relativa a donar agilitat a la tramitació dels expedients d'energies renovables. S'ha donat suport unànime perquè el Consell de Formentera posi a una persona dins l'àrea d'Urbanisme perquè agilitzi aquests tràmits, ja que el termini per sol•licitar aquestes ajudes del Govern, segons recull la proposta, "és bastant ajustat".

Compareixença conseller d'Esports
El conseller d'Esports, Jordi Vidal, ha fet avui la seva compareixença davant el Ple del Consell de Formentera. Vidal ha començat fent una repàs a les principals accions fetes des de la seva àrea durant el 2018. “En aquest àmbit les actuacions fetes durant el 2018 ens han permès contar amb:
-Conveni amb Direcció General d´Esports pel foment del Pla de Valors. 12.500€.
-Conveni amb Fundació per a l´Esport Balear per a promoció d´activitats esportives a l´illa, patrocinis, tecnificació i esport i dona. 100.000€
-Patrocinis per a l'organització dels esdeveniments esportius Mitja Marató, Triatló i Volta cicloturista , per part de l AETIB. 75.000€.
-Patrocinis privats per escoles municipals. 18.000€.
-Patrocinis i col·laboradors de la Mitja Marató. 20.000€.
Tot plegat suma 225.500€ però seguirem treballant per donar el millor servei als nostres esportistes i la millor organització possible als nostres esdeveniments”.

Centre d’Esports Nàutics
En matèria d’instal·lacions, el conseller d’Esports s’ha referit “al nou i tant esperat Centre d’Esports Nàutics, que ja és una realitat i esperem tenir-lo operatiu en breu”. Segons ha explicat Jordi Vidal “el CENF serà l’eina que permeti obrir les portes del mar a tota la ciutadania de l’illa de Formentera, així com als seus visitants”.

El conseller també ha destacat el Pla de Valors que impulsen des de la seva àrea així com el Pla estratègic de subvencions en matèria esportiva, la importància que des de la seva àrea se li dona a les escoles municipals esportives o la celebració d’una nova gala de l’esport, entre d’altres feines dutes endavant per la seva àrea.

Més articles...

Pàgina 9 de 166

9