• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Els bombers de Formentera sufoquen un conat d’incendi a una xemeneia

foto 122018 incendi 2Els bombers de Formentera va haver de sufocar un conat d’incendi ahir dijous a un habitatge unifamiliar situat a la venda de Porto Saler.

Poc abans de les 15 hores es va rebre un avís del 112 referent a un incendi a una xemeneia. Es van desplaçar a la direcció assenyalada un camió i tres integrants del cos de bombers a més d’una patrulla de la policia local i efectius de protecció civil.

En arribar a la casa afectada, els bombers van comprovar que no s’havia produït cap dany material ni personal destacable i procediren a la ventilació de l’habitatge, que patia una forta acumulació de fum.

Posteriorment, es va refredar la xemeneia i es van enretirar les restes d’un ocell mort, que fou el causant que el tir de la xemeneia no ventilés bé i generés espurnes dins el conducte a més de taponar-lo com a sortida de fums.

El servei es va finalitzar en 25 minuts des de la recepció de la cridada.

Repertori de música pop/rock per donar la benvinguda a l’any nou a Formentera

foto bruixa express 2El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, organitza per la nit de Cap d'Any un concert de la Bruixa Express. A partir de la 1 de la matinada a l'envelat de Sant Ferran, el grup de versions català donarà la benvinguda al 2019 amb un repertori de música pop/rock en directe.

Un total de 8 músics pujaran a l'escenari per assegurar una bona entrada d'any, segons ha explicat la consellera de Cultura, Susana Labrador, que ha convidat a tot el poble de Formentera que vagi a celebrar la vetllada amb l'animació d'aquest grup que compta amb més d'una dècada d'experiència.

Història del grup
La Bruixa Express és un grup de versions creat el 2006 per músics lleidatans amb un ampli currículum dins el món de l'espectacle. El repertori del conjunt es nodreix tant de clàssics del pop i del rock català, estatal i internacional, com dels temes de rabiosa actualitat que dominen la ràdio formula, cobrint d'aquesta manera un gran ventall de gustos. A més, segons afegeixen, els músics cuiden especialment el disseny estètic de l'escenari, acompanyant la música d'efectes audiovisuals que contribueixen a fer del concert una experiència inoblidable.

Repertori
Segons destaquen des de la Bruixa Express, el repertori es renova cada temporada, mantenint el que dóna un millor resultat i afegint novetats per garantir-ne la seva frescor. Les cançons que aquest grup interpreta en els seus concerts són versions dels temes més coneguts d'artistes com Sopa de Cabra, Bon Jovi, The Beatles, Sau o Platero y Tú, entre d'altres.

Arriba a Formentera “Tatanka”, un espectacle de clown per tota la família

foto tatanka 1El Consell Insular de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que aquest proper dissabte, 29 de desembre, a les 18.00 hores a la Sala de Cultura Cinema, es representarà l’espectacle familiar Tatanka, de la Companyia Minúcia Teatre. Aquesta obra té una durada de 60 minuts i un preu de 3 euros.

La Mostra
Tatanka inaugura la XII Mostra d'Espectacles Infantils de Formentera que conclourà el dilluns 20 de gener. La Mostra està organitzada per Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears i el Consell Insular de Formentera, amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Baleàrics i Trasmapi. Aquesta obra també forma part del cicle de teatre Illa a Escena que organitza el Consell de Formentera.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha explicat que tant amb l’organització d’obres com Tatanka, com amb la Mostra, “esperem atraure al públic familiar i millorar l’oferta cultural de l’illa de Formentera en aquestes festes i durant l’hivern”.

Sinopsis
Tal com Alícia va descobrir el País de les Meravelles seguint un conill blanc, mentre són cercant pebrassos en Suli i en Munyaku són transportats a un món màgic i exòtic.

Allí descobriran una manera nova de mirar el món... estranyats al principi, de mica en mica es deixaran atrapar per la filosofia dels indis d'Amèrica del nord, on no és tan important el què tens, sinó qui ets. Voldran tornar aquesta parella de valents?

Tatanka és una obra dirigida per na Montse Bonet. Els actors Anselm Serra i Jordi Pérez interpreten aquesta peça, que es passeja entre la cultura i la civilització dels indis que viuen a Amèrica. En aquest sentit, la directora explica que “l’objectiu és traslladar al públic altres formes de parlar, de menjar, de relacionar-se”.

Formentera ja té Pla de Mobilitat

foto 201812 ple 1La Sala de Plens del Centre de Dia ha acollit aquest divendres la sessió plenària ordinària del mes de desembre, una sessió on ha destacat l’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat Sostenible de l’illa.

Rafael González, conseller de Mobilitat, ha explicat que “aquest pla, que es desplegarà a partir del 2019, haurà de regir la mobilitat dels propers anys a aquesta illa. S’estan donant passes per aconseguir una illa més sostenible, millor per als residents, però també perquè tota aquella gent que ens visiti vegi una diferència respecte a d’altres destinacions”.

El nou pla cerca que el cotxe cedeixi el seu protagonisme a d’altres tipus de transport més sostenibles com la bicicleta o el transport públic.

Terreny per a habitatges de protecció oficial

El Ple d’avui ha donat també el vistiplau per unanimitat a la proposta d’aprovació de conveni urbanístic per a la cessió d’una superfície d’espai públic i equipament municipal divers situat a Sant Ferran, promogut pel conjunt de propietaris dels terrenys.

Es tracta d’una parcel·la de 775 m2 qualificada que permet edificabilitat d'1,2 m2 per m2 , amb un 60 % d'ocupació en planta baixa i pis que es preveu cedir a l’IBAVI per a la construcció de futurs habitatges de protecció oficial (HPO).

Altres acords

També s'ha aprovat per unanimitat la proposta de l'equip de govern de Gent per Formentera (GxF) relativa a les tarifes del taxi, així com la proposta de ratificació dels nomenaments de vocals titulars i suplents en representació d’associacions al Consell d’Entitats.

Així mateix, el PSOE ha aconseguit aprovar, amb els vots a favor de GxF, Compromís, i l’abstenció del PP, una proposició relativa a l'adhesió de Formentera a la campanya "Ciutat 30", un projecte que impulsa la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i que sol·licita al Govern central que modifiqui el Reglament general de circulació perquè inclogui per defecte la limitació de 30 km/h a tots els nuclis urbans.

Més articles...

Pàgina 9 de 157

9