• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Els Pressupostos Participatius de 2020 del Consell d'Entitats es destinaran a ajudes per pal·liar els efectes de la crisi sobre l'economia de les famílies de l'illa

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, en nom de tot l'equip de Govern, ha enviat una carta a totes les associacions que formen part del Consell d'Entitats per agrair la solidaritat i generositat de les entitats que aquest any havien presentat projectes als pressupostos participatius, i que donades les circumstàncies, han donat suport a la proposta de l'equip de Govern “d'invertir els 325.000 euros reservats als Pressupostos Participatius de 2020 en ajuts a les persones i empreses per pal·liar els efectes de la crisi sobre l'economia de les famílies de Formentera, per no deixar ningú enrere”.

La ciutadania de Formentera està demanant com pot ajudar de la forma que sigui, tant de forma particular com també des de les associacions, com va ser el cas de l'APIMA de l'escola Mestre Lluís Andreu, que va fer arribar a l'àrea de Participació Ciutadana la seva proposta d'alliberar la partida reservada als Pressupostos Participatius de 2020 i invertir-la en ajudes socials. Des d'aquesta àrea es va contactar a totes les entitats que també havien presentat projectes per als pressupostos participatius de 2020 i la resposta ha estat unànime: la prioritat en aquests moments ha de ser estar al costat de les persones que més ho necessiten, segons ha explicat la presidenta.

La iniciativa dels pressupostos participatius permet a les associacions de Formentera participar en la gestió del pressupost públic local, i, al mateix temps, aprendre com funciona una administració i com es gestionen els sous públics. Aquesta proposta de modificació, va en la mateixa línia de la modificació del pressupost del Consell de Formentera, que s'ha de fer davant aquest escenari de canvi de prioritats, i que demostra la maduresa del nostre Consell d'Entitats i la humanitat i solidaritat de les nostres associacions, de la qual hem de sentir un enorme orgull, segons ha destacat la presidenta.

Els 325.000 euros que es destinaran a ajudes pertanyen als pressupostos participatius d'aquest 2020. La resta de projectes aprovats en altres pressupostos anteriors del Consell d'Entitats seguirà el seu procés d'execució tan bon punt les circumstàncies excepcionals que estem vivint ho permetin.

Altres modificacions pressupostàries
La situació d'emergència sanitària està generant, ja a dia d'avui, greus conseqüències econòmiques a moltes persones, famílies i empresaris a Formentera. Tant l'Estat espanyol com el Govern balear han posat en marxa diversos ajuts, com la Renda Social Garantida, ajuts al lloguer i facilitats per a que les empreses i autònoms disposin de liquiditat.

El Consell de Formentera treballa intensament en la informació i tramitació d'aquests ajuts i, al mateix temps, ha ampliat els recursos propis destinats a ajudar a les famílies més vulnerables. Al mateix temps, el Consell, amb feina conjunta de totes les àrees treballa en un paquet de mesures per ajustar la pressió fiscal de la ciutadania en els tributs propis del Consell, i en una modificació pressupostària que permeti mobilitzar el màxim de recursos disponibles pels ajuts que es necessitin.

En aquest sentit, l'Estat ha autoritzat al Consell la utilització de part del superàvit de 2019, 200.000 euros, perquè puguin invertir-se en ajuts socials. El Consell ha demanat poder destinar la totalitat del superàvit per pal·liar les necessitats de la ciutadania de l'illa.

21 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera facilita el tràmit a més de 300 persones per accedir a la renda social garantida

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que ha tramitat durant les dues darreres setmanes més de 300 sol·licituds per accedir a la renda social garantida, que ofereix el Govern balear de manera extraordinària arran de la situació d'emergència sanitària pel Covid-19. D'aquesta convocatòria extraordinària, s'han tramitat 237 sol·licituds directament i s'ha informat sobre altres 76 persones susceptibles de ser beneficiaris d'aquesta ajuda, que s'han derivat perquè siguin tramitades directament pel Govern balear.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que aquesta prestació extraordinària està dirigida a la cobertura "de les despeses bàsiques de les persones, famílies i altres nuclis de convivència que es troben en màxima situació de vulnerabilitat econòmica" i que no reben altres ajudes (com la prestació de desocupació, subsidis, pensions de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, ingressos derivats d'ERTO o altres ajudes públiques).

En principi, aquestes ajudes seran pels mesos d'abril i maig, pendents de com evoluciona la situació. A més, les persones que tinguin dret i no van arribar a temps al termini d'abril podran acollir-se al termini que hi ha fins al 10 de maig.

El conseller ha remarcat la cobertura feta des de l'àrea de Benestar Social, "que ha arribat a un nombre molt important de persones, en comparació amb altres administracions i que també ens fa una idea de la crisi social a la qual ens enfrontem". El conseller també ha destacat la feina i la implicació dels treballadors de la conselleria des de l'inici d'aquesta crisi.

Benestar Social ha fet més de 1.000 intervencions a Formentera en els diferents serveis des de l'inici de la crisi sanitària i hi ha reorganitzat els seus serveis per oferir l'assistència necessària.

20 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera celebra un Sant Jordi virtual ple d'activitats per a tots els públics

cartell 2020 st jordiEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, les biblioteques de Formentera i el Servei d'Assessorament Lingüístic, ha preparat un cartell d'activitats virtual per celebrar el dia de Sant Jordi que té lloc el pròxim dijous 23 d'abril. Totes les activitats es podran seguir al nou Facebook de la “Biblioteca Marià Villangómez” que s'estrena avui dilluns 20 d'abril per celebrar la diada del llibre i les roses. El dia 23, festivitat de Sant Jordi, totes les activitats seran publicades al Facebook de “Formentera es queda a casa”, que durant la setmana també anirà compartint alguns dels continguts que es publicaran a la nova xarxa social de la biblioteca.

Sota el lema “Llegeix i viatjaràs” la vicepresidenta i consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador ha explicat que “hem volgut fer aquesta programació especial dins el confinament per celebrar un dia tant especial com és el dia de Sant Jordi. Presentem moltes propostes per a tots els públics a les xarxes relacionades amb la lectura, el món dels llibres i la fantasia, i precisament hem triat aquest lema per recordar a la població que la lectura ens pot fer viatjar sense sortir de casa, una afició que aquests dies es pot valorar més”.

Dilluns
La programació de Sant Jordi comença a les 12h amb la publicació al Facebook de la biblioteca del post “Superlectors: un joc de preguntes literàries”, que cada dia es publicarà amb una pregunta literària i la resposta del dia anterior. A les 15h s'oferirà cada dia de dilluns a divendres una recomanació literària.

A les 17h l'artista Xènia Fuertes ens farà un vídeo amb reflexions i recomanacions de Sant Jordi i a les 19h l'escriptor Josep Rubio, conegut per relatar-nos cada dia l'actualitat formenterera al programa de Far a Far de Ràdio Illa, ens parlarà del seu llibre “Formentera. Una mirada enrere”.

Dimarts
A les 17h l'artista Maristela Campana farà un taller creatiu de roses de Sant Jordi adreçat als més petits de la casa. I a les 19h l'escriptora eivissenca Nora Albert ens farà una recomanació de la nova edició del seu llibre, “Mots i brases” i altres publicacions.

Dimecres
A les 17h l'artista Célia Ruiz oferirà un vídeo d'un espectacle de clown infantil també per als boixos i boixes de Formentera. A les 19h Lluís Ferrer ens parla dels còmics que ha creat amb l'il·lustrador Jaume Escandell.

Dijous, dia de Sant Jordi
El Servei d'Assessorament Lingüístic del Consell de Formentera s'ha adherit a la campanya del Govern balear “Per Sant Jordi, una paraula”. Tomata? Atzavara? Fonoll? Robapàgines? Tens cap paraula en català especial? En tens cap que t'agradi i vols explicar-la? Triau la vostra paraula i el 23 d'abril publicau-la a les xarxes amb l'etiqueta #parauladesantjordi. Podeu explicar alguna cosa sobre aquesta paraula, penjar un text on surti, contar per què l'heu triada... I ho podeu fer com vulgueu: per escrit, a través d'un vídeo, amb una imatge... Remena dins el teu cap, treu una paraula i publica-la. Pensa a posar-hi l'etiqueta!

A les 12h diversos poetes de l'Obra Cultural de Formentera, Maria Teresa Ferrer, Esteve Portas, Mireia Bernabeu i Neus Costa, ens oferiran un Recital de Poesia que han fet expressament per aquesta celebració cadascú des de ca seva.

A les 17 h es publicarà un mini taller de retolació en línia amb temàtica de Sant Jordi a càrrec de l'especialista Maira Vila.

I no podia faltar un dels clàssics d'aquest dia, el drac de Sant Jordi, a les 18h l'artista i contacontes Xènia Fuertes ens representarà la història de “El Drac refredat” perquè els més petits de la casa puguin gaudir de la màgia dels contes en un dia tan assenyalat.

I a les 19h l'escriptor eivissenc i resident a Formentera, Carles Torres, presentarà la seva novel·la “Els Cossos elèctrics” com a colofó d'aquesta diada.

Divendres
Per acabar, divendres a les 17h es farà la publicació de les fotografies del taller creatiu de roses de Sant Jordi que s'haurà realitzat el dimarts anterior. I a les 19h Ramon Mayol ens farà una recomanació literària.

Amb aquest cartell tan ampli s'inaugura el Facebook de la biblioteca que setmanalment ens anirà oferint recomanacions literàries i preguntes per als lectors i que quan finalitzi el confinament publicitarà i compartirà les activitats que des de les biblioteques de Formentera s'organitzen mensualment.


20 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Policia Local de Formentera ha interposat 75 denúncies per incompliment del confinament

foto 2020 sancio PLFEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que els agents de la Policia Local han interposat des que es va iniciar l'estat d'alarma 75 denúncies a ciutadans i ciutadanes de l'illa per incomplir les normes de confinament, és a dir sortir de casa sense haver de fer alguna de les activitats permeses per l'estat d'alarma.

Els agents compten amb un suport d'un dron per reforçar la tasca de vigilància i detectar possibles infraccions, una eina que ha ajudat a detectar possibles infractors ja que aporta una visió molt més perifèrica i àmplia de moltes zones de Formentera on és més complicada la vigilància des de terra.

L'aeronau realitza vols de suport per reforçar la feina de vigilància de la Policia Local. Aquests vols de control es seguiran fent de manera aleatòria fins que duri l'estat d'alarma. Cal destacar que amb la imatge del dron no es pot interposar la sanció sinó que amb l'ajuda del dron es localitza els possibles infractors i llavors els agents de la Policia Local s'han de personar al lloc dels fets per interposar la denúncia.

Aquesta mesura se suma als controls que la Policia Local també fan als pobles, carreteres i camins de l'illa i pretén ser dissuasiva per evitar que la població incompleixi les normes. Des del cos policial es recorda que els ciutadans no poden baixar la guàrdia, ja que encara que hagin començat les feines de treballs no essencials seguim en estat d'alarma, i hem de continuar estant a casa i evitar al màxim els desplaçaments i el contacte social per seguir lluitant contra el coronavirus.

17 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 9 de 224

9

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat