• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Les Jornades d'Estudis Locals Joan Marí Cardona celebren la novena edició del 7 a l'11 d'octubre

jornades estudis locals1El Consell de Formentera, a través de la Conselleria de Patrimoni Cultural, informa que la propera setmana, entre el dilluns 7 i el divendres 11 d'octubre, tindrà lloc la novena edició de les Jornades d'Estudis Locals Joan Marí Cardona. Totes les conferències se celebraran a la sala d'actes del Centre de Dia (al costat de l'hospital), a partir de les 20.15 hores.

Com ha explicat la consellera de Patrimoni Cultural, Raquel Guasch, “es tracta d'unes jornades multidisciplinàries que ofereixen un contengut molt important i exhaustiu, que també ha de servir com documentació per la institució sobre la història de Formentera".

El programa de conferències és el següent:

-Dilluns, 7: Monedes sense gent? Les fulus i els dirhams andalusins primerencs a Formentera (s.VIII-X). A càrrec de Félix Retamero Serralvo, historiador i profesor de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana a la Universitat Autónoma de Barcelona. Ha col·laborat amb l´Enciclopèdia d´Eivissa i Formentera i és directiu de l'Asociación Española de Numismática i col·laborador de la seua revista ‘Gaceta numismática’.

-Dimarts, 8: Henri Quillé. Recerca sobre l'hàbitat a Formentera. A càrrec de Guillem Aloy Bibiloni, doctor en Teoria i Història de l'Arquitectura a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona i guanyador del premi d'arquitectura Ciutat de Palma.

-Dimecres, 9: Sa Senieta. Una història sota la calç dels seus murs. A càrrec de Sergio Moreno Torres, arqueòleg que a més ha col·laborat en la documentació de fosses comunes a les Pitiüses.

-Dijous, 10: L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera. Una obra de dos pobles. A càrrec de Felip Cirer Costa, catedràtic de Llengua Catalana i Literatura i director de l'Enciclòpedia d'Eivissa i Formentera.

-Divendres, 11: La necròpolis de sa Tanca Vella. Un exemple de la població de Formentera dels segles IV-V dC. A càrrec de Maria Eulalia Subirà de Galdàcano, doctora en Biologia Humana i professora associada a la Unitat d'Antropologia Biològica (Universitat Autònoma de Barcelona).

Com en anteriors edicions, el Centre de Professorat de Formentera ha inclòs el cicle de conferències dins de l'oferta formativa per al personal docent, de manera que la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears reconeixerà els crèdits a aquelles persones interessades que assisteixin a les sessions.

2 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Projeccions de pel·lícules, tallers creatius i sortides a cavall entre els plans que s’ofereixen pels joves de l’illa per aquest mes d’octubre

foto progOCT019 casal de joves 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa de les activitats previstes al Casal de Joves per aquest mes d’octubre. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada ha explicat que “amb aquestes activitats i tallers se segueix amb la línia de donar una opció d’oci als joves de l’illa, a la vegada que s’inculquen valors solidaris, hàbits de vida saludable i conscienciació mediambiental entre les noves generacions”.

Pel·lícules
Una vegada per setmana a les 18.30h es projecta al Casal una pel·lícula de temàtica juvenil de què els joves poden disfrutar seguts a un sofà i menjant crispetes. El dimecres 2 d’octubre es projectarà la pel·lícula Invictus, el dimecres 9 d’octubre Es por tu bien, el divendres 25 d’octubre Pay the Ghost i el dimecres 30 Cómo entrenar a tu dragón 2.

Tallers
El divendres 4 d’octubre coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la No Violència es farà el taller “De quin costat vols estar?” per informar als joves sobre els tipus de violència que hi ha i que es posin del costat de la no violència proactivament i actuïn i es conscienciïn contra tots els tipus de violència que existeixen.

El dissabte 5 d’octubre es farà un taller de pintura creativa i pintura centrífuga i el divendres 11 d’octubre es pintaran les columnes del Casal. El dimecres 16 s’oferirà un berenar saludable per fomentar els hàbits de menjar saludable i conscienciar sobre la seva importància.

A més, el divendres 18 d’octubre els joves tornaran a adherir-se a la reivindicació juvenil “Fridays for Future”. El dimecres 23 es farà un taller de relaxació, i el dissabte 26 d’octubre el taller “Just dance” per ballar.

Sortida a cavall
Entre les activitats del mes destaca la del dissabte 19 de “Sortida a cavall”. Per aquesta activitat dirigida als socis del Casal cal fer reserva prèvia. Les places són limitades.

A més es fan tallers de dansa durant els mesos d’hivern amb els monitors del Casal.


2 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió Plataforma per la Llengua

plataforma-per-la-llengua1La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, han rebut avui a representants de la Plataforma per la Llengua de les Illes Balears, Marcel Girbau i Neus Sanchez, a una reunió en la qual s’ha parlat de què “el Consell de Formentera seguirà impulsant l’ús del català i continuarà amb la feina que s’està desenvolupant des de la institució per normalitzar el seu ús en el màxim d’àmbits”, tal com ha senyalat la presidenta del Consell.

Per la seva part, la consellera Raquel Guasch ha comentat que a la reunió s’hi ha posat “molt èmfasi en el fet que cal treballar i fer passes cap a la plena normalització de la llengua catalana”. “El català perd presència en l’àmbit de l’oci i en l’àmbit del sector serveis, per tal caldrà engegar mesures per pal·liar aquesta situació, sempre des del vessant més pedagògic i de conscienciació, la llengua ha de ser una eina de cohesió social”, ha dit la consellera.


1 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Nou curs d’integració social i cultural per a estrangers

xiii-curs-integrci-social-i-cu1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que des del pròxim 21 d'octubre i fins a 31 d'octubre estarà obert el termini d'inscripció pel Curs d'Integració Social. Aquesta serà la tretzena edició d'un curs que es desenvoluparà del 5 al 28 de novembre a l'Escola d'Adults de Formentera i que té com a objectiu “ajudar a la integració de la població estrangera i afavorir la seva regulació”, com ha destacat el conseller de Benestar Social, Rafa Ramírez.

El nombre de places disponibles és de 15 alumnes i s'adjudiquen per ordre d'inscripció. Les persones interessades han d'adreçar-se a l'àrea de Benestar Social per fer les inscripcions en horari d'oficina de 9 a 14 hores i és necessari portar un document que acrediti la identitat de l'alumne (NIE o passaport). El curs és gratuït i té una durada de 20 hores repartides en dues sessions setmanals: dimarts i dijous de 16.30 a 19h. Es realitza a l'aula gran de l'Escola d'Adults.

Els continguts que es tractaran seran entre d'altres: valors constitucionals de l'estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea, igualtat entre homes i dones, entre d'altres. “La finalitat és l'aprenentatge d'aquests continguts, que ajuden a obtenir l'Informe d'Esforç d'Integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears”, ha assenyalat el conseller Ramírez.

1 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 190

8

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat