• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Blai Bonet i teatre familiar per concloure el primer semestre de L’Illa a Escena 2018 a Formentera

Foto fila cordafil redux circ acrobatesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, presenta aquest cap de setmana dos espectacles teatrals que seran els encarregats de tancar el cicle L’Illa a Escena del primer semestre d’enguany.

Cicle Blai Bonet
Arriba a Formentera el cicle dedicat al poeta i artista mallorquí Blai Bonet, un cicle que es representa a totes les Illes Balears i que es compon d’una conferència, una obra de teatre i en la projecció d’un documental inspirat en la faceta dramatúrgica de l’artista.

Aquest proper divendres 13 d’abril, se celebra el primer acte, aquest tendrà lloc a les 20.00 h a la Sala d’Actes de la conselleria de Cultura i serà a càrrec de Joan Tomàs Martínez, professor de l’ESADIB i doctor en Arts Escèniques per la Universitat Autònoma de Barcelona, que ens parlarà sobre Blai Bonet i ens donarà a conèixer la seva part més poètica, la forma de vida d'un geni en majúscules.

El dissabte 14, la Sala de Cultura Cinema acollirà a partir de les 20.30 h la representació de l’obra Oficis al carrer, una peça curta que escriví Blai Bonet amb motiu del festival de final de curs d’EGB del col·legi Bisbe Verger de Santanyí l’any 1985.

Aquesta obra, dirigida per Jeroni Obrador, de la companyia Tschock Cultura Emocional, ha aconseguit reunir els mateixos protagonistes de la representació efectuada el 1985 trenta-tres anys després. Acabada la representació, es farà la projecció del documental El teatre de Blai Bonet, que ens aproparà a l’univers dramatúrgic de l’autor.

L’espectacle, recomanat per a tots els públics, és de franc, i s’obsequiarà a tots els assistents amb un DVD.

Espectacle de circ familiar
Diumenge 15 d’abril tota la família podrà gaudir de l’espectacle de teatre, dansa i circ de la companyia menorquina s’Espai de Circ, El Viatge d’en Filo Cordafil, una obra on en Filo i els seus amics cordaires ens conviden a compartir un viatge amb grans dosis d’humor i fantasia, on tot tipus d'objectes es transformen en personatges increïbles, per endinsar-nos en el seu imaginari.

La funció es podrà veure diumenge a les 17.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). Té una durada de 55 minuts i les entrades es podran adquirir per 3€ a la taquilla del cinema el mateix dia de la funció.

Formentera no externalitzarà per aquest estiu la regulació de l'accés al Far des Cap de Barbaria

El Consell Insular de Formentera informa que per aquest estiu la regulació de l'accés al far des Cap de Barbaria es tornarà a realitzar únicament amb mitjans i recursos propis.

Aquesta decisió implica que es tramitarà el desistiment de la licitació per trobar una empresa per controlar l'entrada, un lloguer de bicicletes i els serveis a canvi d'instal·lar un quiosc de begudes a la zona.

La decisió es deu, en paraules del conseller de Mobilitat Rafael González, "perquè hi ha una part de la població que entén que aquesta instal·lació podria comportar una pressió humana perjudicial per al manteniment d'aquest espai, i això és precisament el contrari del que volem aconseguir".

González considera que "la reivindicació de la gestió de la finca, el tancament al trànsit i totes les accions que s'han impulsat i s'impulsaran a la zona tenen per objectiu preservar-la i transmetre el missatge que si cuidem la natura el nostre futur econòmic està garantit".

Per a González, "el model d'illa que proposa Gent per Formentera està basat en la preservació i la tranquil·litat, i tot i que la licitació s'ha fet de manera correcta, preferim aturar perquè ningú a l'illa tingui dubtes que el que mou aquest govern a actuar és la preservació de Formentera i les actuacions amb consens".

El conseller ha avançat que després d'aquesta decisió, el departament de mobilitat necessitarà d'uns dies per preparar les característiques, el període i els horaris de tancament des Cap per al proper estiu.

El festival de curtmetratges 'Ciudad de Soria' arriba a Formentera

Cartell cine a los 4 vientosDes de demà dimecres fins divendres, la Casa del Poble de la Mola acollirà una selecció dels millors curtmetratges del prestigiós “Certamen Internacional Ciudad de Soria”. Durant els tres dies que durarà la mostra, el públic formenterer podrà gaudir d’un total de 32 produccions cinematogràfiques locals, nacionals i internacionals.

Aquesta és la segona ocasió en la que Formentera acull projeccions de curtmetratges del festival “Ciudad de Soria” dins el programa “Cine a los 4 vientos”, un Projecte consistent a portar el cinema, a través de la projecció del Palmarès de l'última edició del festival, a diferents països, festivals i pobles, amb l’objectiu promocionar i difondre el format curtmetratge i crear nous públics, així com promocionar el Certamen Internacional de curts Ciutat de Soria.

Les projeccions es duran a terme a la Casa del Poble de la Mola demà dimecres 11, dijous 12 i divendres 13 a partir de les 20.30h en dues sessions diàries de 45 minuts. El darrer dia inclourà un homenatge de la cineasta Pilar Aldea a Miguel Angel Moreno “Tranquilito” i una sessió golfa a les 23h al bar Can Toni.

La mostra, que comptarà amb la presència del director del festival, Javier Muñiz, està organitzada per Espai F amb la col·laboració del Formentera Film, Can Toni i el suport del Consell.

Enquesta del Conservatori de música a Formentera

violoncelEl Consell de Formentera informa que des del Conservatori de música d’Eivissa i Formentera s’ha engegat un estudi de la demanda musical a Formentera per a la possible implantació d'una nova especialitat instrumental a l'Extensió del Conservatori ubicada a l’IES Marc Ferrer.

Des del Conservatori es fa una crida a la participació en una enquesta que pot resultar d'interès per tal d'oferir als alumnes la possibilitat de continuar els estudis d'ensenyaments professionals reglats o simplement per oferir una nova especialitat diferent a les existents fins ara.

En el següent enllaç es pot accedir al formulari.
https://goo.gl/2mRxq8

Actualment l’extensió del Conservatori a Formentera compta amb 40 alumnes i les especialitats que s’hi imparteixen són: piano, guitarra, flauta i violí.

L'enquesta, que restarà oberta fins dia 1 de maig, és una iniciativa del Conservatori. Un cop recollida la informació es procedirà a sol·licitar a Conselleria la implantació de la nova especialitat escollida.

Més articles...

Pàgina 8 de 118

8