• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

La VII edició del festival Formentera Fotogràfica reunirà a part dels millors professionals de la fotografia a Formentera

foto-forfotogra--fica-1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que entre el 27 d'abril i l'1 de maig se celebrarà la VII edició del festival Formentera Fotogràfica. Durant 5 dies Formentera es convertirà en un punt de trobada imprescindible pels professionals i aficionats de la fotografia. El cartell del festival inclou ponències, tallers, documentals, revisió de portfolios i activitats culturals diverses. La consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat "la gran trajectòria d'aquest festival que reuneix a part dels millors professionals del món de la fotografia a la nostra illa".

Ponents
Un any més, el Formentera Fotogràfica ens acosta a l'obra i la trajectòria professional de catorze fotògrafs de reconegut prestigi nacional i internacional com són: Ricardo Cases, co-fundador de Fiesta Ediciones amb nou llibres publicats, Pau Coll, premi Objetivo Abierto de l'Agència EFE i membre de Ruido Photo, Ricky Dávila, poeta visual i director del CFC Bilbao, Jesús M. García Flores, premi National Geographic i creador de PhotoeXperience4U, Cristina García Rodero, multipremiada fotògrafa documental membre de Magnum Photos, David Jimenez, referent dins el panorama del fotollibre espanyol, Francesc Melcion, fotoperiodista del Diari Ara, Antonio Moreno Salmoral, astrofotògraf membre d'AEFONA, Martin Parr, membre i ex-president de Magnum Photos, Tanit Plana, pedagoga de la imatge i activista visual, Edu Ponces, fotoperiodista membre de Ruido Photo, Silvia Prió, artista visual i fotògrafa documental, Eugenio Recuenco, un dels màxims exponents de la fotografia de moda i publicitat del nostre país, Antonio M. Xoubanova, membre de Blank Paper a cavall entre el món editorial i projectes.

Exposició
A més, enguany Formentera Fotogràfica porta per primera vegada a Formentera la instal·lació fotogràfica Backway: d'Àfrica a Europa per la porta del darrera, reportatge del col•lectiu Ruido Photo, que té per objectiu entendre els motius que hi ha darrere de la migració i denunciar les vulneracions dels drets humans. Aquesta mostra s'instal•larà a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

El cinema de Sant Francesc Xavier serà l'escenari de les ponències programades
mentre que la resta d'activitats tindran lloc a diferents localitzacions exteriors de l'illa com la plaça de Sant Francesc Xavier, el Far de la Mola, l'Estany Pudent, l'Estany des Peix, entre d'altres.

Francesc Fàbregas, fotògraf i director del festival, segueix apostant per llenguatges visuals contemporanis, diversos i de qualitat amb un programa que no respon a cap temàtica o gènere concrets sinó que es posiciona a favor de l'eclecticisme. El festival Formentera Fotogràfica es defineix com a lloc idoni per a compartir coneixements i experiències de forma relaxada, valorant la qualitat de la formació i de la convivència. El tracte pròxim entre fotògrafs, professionals del sector, participants i organització és un dels valors afegits d'aquest festival que continua optant per un aforament reduït, segons explica el mateix director.

Inscripcions
Les places per als tallers ja estan completes, hi ha 70 inscrits, però per segon any consecutiu, s'obre una nova possibilitat d'inscripcions a les ponències i a altres activitats del programa a un preu reduït. També s'ofereixen descomptes a estudiants de fotografia i a residents de les Illes Balears, amb la voluntat d'incentivar i facilitar la seva participació en el festival. Les inscripcions estan obertes fins al 10 d'abril de 2019. Podeu consultar tota la informació al web:

www.formenterafotografica.com

Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
7 de març de 2019

La proposta de regulació d’entrada de vehicles es presenta davant el Consell d’Entitats

foto-consell-entitats 6-de-mar2Anit es va celebrar una sessió extraordinària del Consell d'Entitats que tingué lloc a partir de les 20.00 hores a la Sala de Plens del Consell de Formentera. El conseller de Mobilitat Rafael González, va explicar la proposta de regulació d'entrada, circulació i estacionament de vehicles a Formentera, derivada de l'aplicació de la Llei per la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l'illa de Formentera, aprovada pel Ple del Parlament el passat 29 de gener.

El president del Consell, Jaume Ferrer, va fer un repàs de totes les passes que s'han fet des que al setembre 2014 el Consell Entitats va demanar la regulació de l'entrada de vehicles a Formentera, fins al dia d'ahir en què es va presentar la proposta davant el mateix Consell d'Entitats. Les entitats varen demanar una setmana de temps per poder explicar la proposta als seus socis, i la pròxima setmana el Consell d'Entitats es tornarà a reunir per aclarir dubtes i escoltar les opinions dels representants de les entitats.

Període d'aplicació i taxa
El període d'aplicació per aquest primer any serà pels mesos de juliol i agost. Els vehicles que pagaran taxa seran només els dels visitants de fora de les illes, que hauran d'abonar 1 euro al dia en el cas dels cotxes, i 50 cèntims en el cas de les motocicletes. "Aquesta és una quantia simbòlica per veure el funcionament del sistema aquest primer any”, segons el conseller de Mobilitat.

Els vehicles híbrids dels visitants de fora de les illes estaran bonificats al 50% i els elèctrics bonificats al 100%. Tampoc pagaran taxa, els residents de Formentera, els propietaris d'una segona residència a l'illa, els residents a Eivissa que treballen a Formentera, els vehicles de lloguer autoritzats, els vehicles de visitants residents a Eivissa, Menorca o Mallorca i els vehicles històrics associats a clubs de vehicles clàssics.

També estan exemptes de pagament les Persones amb Mobilitat Reduïda, els vehicles oficials, els de serveis d'interès públics, els de transport de mercaderies i la maquinària industrial.

Canal de tramitació
El canal de tramitació serà una plataforma web que es posarà en marxa la primera quinzena d'abril i que estarà adaptada a ordinadors, tauletes i mòbils perquè els visitants facin la cerca dels dies que volen venir a Formentera amb el seu vehicle i comprovin si hi ha disponibilitat. Si és així, hauran de pagar la taxa i ja tindran l'autorització. El mateix hauran de fer els residents de les illes però sense efectuar el pagament.

Pel que fa als residents de Formentera l'autorització serà la mateixa que varen treure per l'aparcament de la zona blava o verda, ja que el Consell bolcarà les dades d'aquestes autoritzacions i automàticament, si tenen autorització per l'aparcament regulat, quedaran autoritzats per entrar o sortir de l'illa, circular i estacionar lliurement per Formentera. Els que no tinguin el permís d'aparcament hauran de fer el tràmit a la mateixa web, sempre sense pagar.

Les empreses de lloguer hauran de certificar mitjançant l'OAC o OVAC la flota de vehicles que tenen, i després també accediran a la plataforma per aconseguir l'acreditació. L'acreditació serà la mateixa matrícula.

Sancions
El règim de sancions previst a la llei és dissuasiu i va de 1.001 euros a 10.001 euros. Hi haurà 4 nivells de control:

1. Control d'accessos mitjançant lectura de matrícules al port de la Savina. Un software reconeixerà si està autoritzat o no, i si no ho està saltarà un avís de vehicle no autoritzat.
2. Control de l'estacionament mitjançant la matrícula, amb els mateixos controladors de la zona blava.
3. Control de lloguer de vehicles particulars mitjançant plataformes web.
4. Control policial en la via pública.

Sostre de vehicles
Els vehicles de lloguer de les empreses de Formentera tindran un màxim de 2.700 turismes i 7.000 motocicletes autoritzades. La quota per quads, caravanes i autocaravanes és 0. El mètode d'adjudicació serà alta obligatòria del Document Responsable d'Inici d'Activitat Turística (DRIAT) i l'adjudicació es farà per ordre d'alta al DRIAT, fins esgotar la quota.

Els vehicles de visitants que podran circular per l'illa seran un màxim de 2.280 turismes i 230 motocicletes. La quota per quads, caravanes i autocaravanes és 0. El mètode d'adjudicació serà per ordre de petició fins a esgotar la quota.

Els vehicles de visitants residents a Eivissa serà de 220 turismes i 20 motocicletes. La quota per quads, caravanes i autocaravanes és 0. El mètode d'adjudicació serà per ordre de petició fins a esgotar la quota.

Disposició transitòria per l'any 2019
A més, la llei preveu una disposició transitòria per aquest primer any d'aplicació. Els vehicles de visitants i visitants residents a Eivissa, els titulars dels quals disposin d'una reserva, d'allotjament a l'illa i/o vaixell amb destinació a Formentera, prèvia a l'aprovació i publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) del present acord; tindran autorització per accedir a l'illa, circular estacionar a la via pública encara que en el moment de fer la sol•licitud la quota de vehicles estigui esgotada.

La resta de categories de vehicles queden exemptes de limitació, com per exemple, la dels residents de Formentera, o vehicles d'emergències, excepte la dels propietaris d'una segona residència que per Llei queden limitats a un vehicle per propietari. Si la proposta és ratificada pel Consell d’Entitats i aprovada al Ple de març, el Consell de Formentera farà una gran campanya de difusió de la mesura pionera a tot l'Estat.

Millora transport públic
El conseller també va parlar que aquesta proposta va acompanyada d'una millora en el transport públic. De fet aquesta temporada la L1 i la L2 que connecten els principals pobles de Formentera estaran coordinades per oferir serveis cada mitja hora entre la Savina, Sant Francesc i Sant Ferran on viu la majoria de la població de Formentera. També es coordinaran amb l'arribada i sortida de barques. La resta de línies es mantindran amb el que hi haurà 6 línies per "donar una alternativa als visitants i residents que vulguin fer servir el transport públic", segons va declarar Rafael González.

Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
7 de març de 2019

El Consell de Formentera es prepara per la vaga i els actes del Dia de la Dona

foto-concentracio---8-de-marc-2El Consell de Formentera ha fet un Decret de Presidència per establir els serveis mínims per al personal del Consell de Formentera atesa la vaga general convocada pel pròxim divendres 8 de març. Per la seva elaboració la institució ha considerat la necessitat de mantenir coberts, en el citat dia, determinats llocs de treball, amb la finalitat de garantir la prestació dels serveis públics del Consell Insular de Formentera, essencials per a la comunitat.

Els serveis mínims són els que se citen a continuació: Centre de Dia: 3 treballadores familiars, 1 conductor, 1 cuiner i 1 tècnic de discapacitat, Escoletes: 7 educadores, OAC: 3 aux. Administratius/ves, Brigada d’obres: 1 cap de brigada, 2 oficials segona i 1 operari, Policia local: 1 auxiliar administratiu, ITV: 1 mecànic i 1 auxiliar administratiu, Serveis de neteja: 3 operaris, Secretaria: 1 auxiliar administratiu, Intervenció: 1 auxiliar administratiu, Bombers: 4 bombers col·laboradors.

Concentració
D’altra banda, el mateix dia 8 de març, a les 12h, s'ha previst una concentració a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, en el marc del programa d'activitats que organitza Espai Dones Formentera i que compta amb la col·laboració del Consell de Formentera. Per facilitar que les persones que decideixin no recolzar la vaga general però sí participar en aquesta concentració puguin fer-ho, l'absència al lloc de treball de les treballadores i treballadors del Consell de Formentera queda dispensada entre les 12h i les 14h, excepte per aquelles persones que formin part dels serveis mínims decretats.

Les conselleres de l’equip de Govern també es sumaran a la vaga feminista i han deixat lliure l’agenda pública del dia 8 de març. Les conselleres assistiran als actes organitzats per Espai Dones i després faran feina però de caràcter intern.

Consell de formentera
Àrea de Comunicació
6 de març de 2019

Formentera es promociona com a destinació sostenible a Berlín

foto-itb-formentera1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, es promociona des d'avui i fins al pròxim diumenge 10 de març a la fira ITB de Berlín. La consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, s'ha desplaçat a la ciutat alemanya per fer una presentació de la destinació formenterera com a illa sostenible.

De fet, la consellera ha explicat davant els mitjans especialitzats les noves estratègies de sostenibilitat en què treballa a Formentera. Alejandra Ferrer ha parlat de "la futura regulació d'entrada de vehicles, el Save Posidonia Project o la importància de la protecció del nostre mar i el nostre paisatge, atractiu principal pel qual ens visiten els nostres turistes", segons ha destacat.

A més, també ha explicat que l'economia de Formentera és 100% turística, "per això hem de treballar per aconseguir l'equilibri entre la protecció del territori, el benestar dels residents i la competitivitat davant d'altres destinacions". Per aconseguir-ho s'ha de cuidar i promocionar la identitat pròpia, en paraules de la consellera "les coses que ens fan únics, com la gastronomia, cultura, costums, patrimoni, etc".

Descobreix Formentera
La consellera també ha presentat les campanyes de Descobreix Formentera al maig i a l'octubre, amb el calendari esportiu i cultural complet. "El turisme alemany és molt important per la nostra illa, ja que és un visitant que se sol interessar per la natura i el paisatge, és molt respectuós amb el medi ambient, té una estança de llarga durada i és un turisme familiar que ens visita fora de la temporada alta", ha declarat.

Formentera comparteix espai promocional amb la resta de les illes en aquesta fira. A l'estand de Formentera una informadora parla dels atractius de la nostra illa i promociona productes com les rutes verdes o les activitats outdoor en família, entre les quals destaquen les rutes ornitològiques guiades.

Altres fires
D'altra banda, el divendres 8 de març s'inicia el Saló Mahana de la ciutat de Lyon (França), on Formentera assistirà amb estand propi que compartirà amb Turisme de Menorca. "El mercat francès és prioritari per Formentera i per això s'està ampliant la promoció de l'illa en aquell país", segons ha afegit la consellera.

Per últim, aquesta setmana Formentera també està participant per primera vegada en els actes promocionals que es fan a la fira "Expo Sports Outdoor" a Barcelona "per promocionar els esdeveniments esportius de fora de temporada", segons ha conclòs Alejandra Ferrer.

Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
6 de març de 2019

Més articles...

Pàgina 8 de 166

8