• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Diada de Sant Jordi a Formentera amb música i llibres

Foto Joan miquel oliverEl Consell de Formentera, a través de l’àrea Cultura, Educació i Patrimoni recorda que aquest cap de setmana tindran lloc els actes centrals abans de la celebració de la Diada de Sant Jordi del proper dilluns 23 d’abril.

Dissabte de concerts de Sant Jordi: Intercanvi de bandes de música i Joan Miquel Oliver

El dissabte a les 17.30 h a la plaça de la Constitució hi haurà una trobada de bandes de música amb la Banda Juvenil del Patronat de Música d'Eivissa, la Banda Sénior de la Unió Musical l'horta de Sant Marcelí i la Banda de música de Formentera.

A les 20.00 h al Jardí de ses Eres, el cantautor Joan Miquel Oliver, ex vocalista d’Antònia Font, presentarà el seu darrer disc, Atlantis.

Pel concert d’intercanvi de bandes de música, la Banda Juvenil del Patronat de Música d'Eivissa interpretarà dues obres prou conegudes pel públic: Malson abans de Nadal i Cartoon Symphony, un popurri on es reconeixen les bandes sonores de sèries de dibuixos animats com “The Simpsons”, “La pantera rosa” o “Els picapedra”.

La Banda Sénior de l'Unió Musical l'horta de Sant Marcel·lí utilitzarà els compositors valencians com a nexe d'unió entre les obres que interpretaran. Finalitzaran amb l'estrena d'una obra composta pel director de la banda, Joaquin Estal.

La Banda de Música de Formentera farà un concert mesclant temes actuals de grups tan populars com podrien ser els Beatles amb música escrita originalment per a banda.

El concert acabarà amb una interpretació conjunta a càrrec de les tres bandes de la cançó d'Aires Formenterencs “Visc a Formentera”.

Tot seguit Formentera podrà gaudir de la música del cantant mallorquí i exguitarrista i compositor del grup Antònia Font, Joan Miquel Oliver que presentarà el seu nou disc Atlantis. Un disc que segueix la línia estilística de Pegasus, el seu anterior treball, però en una versió corregida i augmentada que obra el ventall de l’antifolk a l’electro, del funk a la rumba i del pop pur a tot el que us pugueu imaginar.

Diada de Sant Jordi

Durant el matí de dilluns es col·locaran paradetes de llibres de diverses associacions de l’àmbit cultural de l’illa a la plaça de la Constitució de Sant Francesc. Així mateix, es podran intercanviar llibres de segona mà per altres baixes del fons de la biblioteca i hi haurà una nova paradeta dedicada a mostrar als ciutadans totes les publicacions on el Consell de Formentera ha col·laborat, com per exemple la nova edició del llibre La Cuina de Formentera d’Artur Portes i Vicent Ferrer i Editorial El Gall, ell llibre La segona república a Formentera 1931-1936 de Martí Serra Rivera i de l’Editorial Mediterrània Eivissa o l’exemplar del número 79 de la Revista Randa dedicada a Formentera.

A la tarda, es celebrarà el clàssic lliurament de premis de la XIX edició del Concurs Infantil de punts de llibre Antoni Tur “Gabrielet” i el Concurs Literari Infantil Robert Lewis Baldon. Amb la dinovena edició i arran de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, enguany els relats, en aquesta convocatòria, versen sobre la següent temàtica: “Formentera i el seu patrimoni cultural”.

Aquest acte tindrà lloc a les 17.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) i comptarà amb l’animació dels artistes Ruth Delgado i Nacho Rivas amb la col·laboració de la companyia Improibiza.

Les celebracions de Sant Jordi compten amb la col·laboració de Trasmapi i amb l’Institut d’Estudis Baleàrics a través del circuit TalentIB.

El Consell ajuda a finançar 7 esdeveniments esportius que organitza el Grup Esportiu Espalmador

Foto conveni GEE 2018El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el president del Grup Esportiu Espalmador, Juanjo Escandell han signat avui un conveni de col·laboració pel qual la institució atorga una subvenció de 7.000 euros a aquest grup esportiu per aquest 2018.

Amb aquests diners el Consell ajuda a finançar 7 esdeveniments esportius de l’illa; la V cursa Far a Far del 22 d’abril, el VI Trofeu Ciclisme en ruta Illa de Formentera del 25 de març, la V Copa Illa de Formentera en BTT del 6 de maig, la XXXIII Milla Urbana del 15 de juliol, la XXIII Pujada a la Mola del 12 d’octubre, la Volta cicloturista en BTT del 26 al 28 d’octubre, i la XL Cursa de la Constitució Memorial John Tunks.

El president del Consell ha agraït la feina que du endavant del Grup Esportiu Espalmador organitzant aquestes curses i el foment que fa de "l'atletisme, el ciclisme o la triatló a l'illa de Formentera". Per part seva Juanjo Escandell ha donat les gràcies a la institució per aquesta ajuda, gràcies a la qual "podem reduir el cost de la inscripció a les proves i donar-les-hi més continuïtat". El conseller d'Esports, Jordi Vidal, també present a l'acte de signatura del conveni ha agraït la feina que fa el Grup Esportiu Espalmador en la promoció i practica de l’esport a Formentera.

V Cursa Far a Far
Precisament el Grup Esportiu Espalmador, conjuntament amb l’àrea d’Esports del Consell, organitzen aquest proper diumenge 22 la Far a Far, que enguany arribarà a la seua cinquena edició. Com cada any, la Far a Far unirà els dos fars de l'illa amb 26 quilòmetres de recorregut.

L’hora de sortida des del far de la Mola serà a les 09.00 h per la Caminada Popular i a les 11.00h per la cursa, mentre que l’hora límit d’arribada al far des Cap es marca a les 14.00h.

La retirada de dorsals es farà el dissabte a la recepció del Poliesportiu Antoni Blanc entre les 18.00 h i les 20.00 h (Cursa i Caminada) i el diumenge 22 d'abril a la zona de sortida, far de la Mola, entre les 8.00 h i les 9.00 h (Caminada) i de 9.00 a 10.45 h (Cursa). Per ser una zona protegida i difícil accés amb pàrquing limitat només es podrà accedir a la zona de sortida amb autocar facilitat per l'organització. Les sortides es faran de la Savina - far de la Mola (Sortida) 07.45 h i 09.30 h, i del Poliesportiu Antoni Blanc - far de la Mola (Sortida) 08.00 h. i 09.45 h.

Així mateix, l'organització habilitarà llançadores pel retorn des del far d'es Cap, arribant a la Savina i passant pel Poliesportiu Antoni Blanc. Ja hi ha gairebé un centenar de participants registrats, per bé que fins aquest divendres 20 d'abril a les 22.00 h encara es poden realitzar les inscripcions a la web: www.elitechip.net.

Aquesta prova s’emmarca dins del calendari d’esdeveniments esportius que s’organitzen a Formentera en primavera i temporada baixa per a donar a conèixer l’illa com a destí esportiu, oferint d’altra banda als seus participants experimentar una Formentera especialment tranquil·la en la millor època per gaudir dels seus paisatges.

Collective Signatures desembarca a Formentera

Exposicio collective signatureEl Consell Insular de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, Educació i Patrimoni dóna suport a la primera edició del projecte cultural Collective Signatures que duu el nom de Letters from Formentera.

Collective Signatures es un programa de residència itinerant per a artistes i curadors que es duu a terme enguany a l’illa de Formentera de l'11 al 25 d'abril. El seu objectiu és cercar la reflexió així com la resposta crítica davant qüestions culturals contemporànies, al mateix temps que es promou la producció textual i artística dels seus participants, concentrant-se en el valor de l'escriptura individual i col·lectiva, creativa i experimental.

Aquest itinerari geogràfic i conceptual portarà els participants de la residència a imaginar i dibuixar un mapa nou, únic i creatiu de Formentera, i a produir un cos de text multi gènere relacionat amb l’illa.

Posada en comú
L’acte de final de la residència es celebrarà aquest proper divendres, 20 d'abril, a partir de les 22.30 h, al Restaurant Sa Panxa, on es farà una lectura/ performance amb els fruits i reflexions d’aquesta residència.

Al final del projecte es realitzarà una divulgació del material textual i audiovisual produït, material que serà destinat a publicacions impreses i on-line, així com a exposicions i futurs projectes de recerca acadèmica.

Dades recollida 'caravel·la portuguesa' a Formentera

Foto caravella 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que els darrers dies s’ha recollit un centenar de caravel·les portugueses a les platges i zones de bany de l’illa.

En concret, el servei de neteja de platges n’ha enretirat 89 a Migjorn, 9 Entre cala Embaster i es Caló de Sant Agustí i un parell a la platja d'Illetes.

Què cal fer si trobem una caravel·la
Si algú en troba un exemplar passejant per la platja, s’ha d’adreçar al telèfon 112 d’emergències, que és l’encarregat de centralitzar i registrar els avisos i donar part després al Consell per a que se’n faci la posterior retirada.

En cap cas s’ha d’intentar manipular l’exemplar i, si teniu mascotes, eviteu que hi vagin a ensumar o el trepitgin.

Des de la conselleria de Medi Ambient es recorda que és habitual que durant aquesta època de l'any les corrents marines i el vent empenyin a les nostres costes organismes com la caravel·la portuguesa. Sols cal tenir-ho en compte i actuar amb seny si ens en trobem una, talment com ho faríem amb d’altres espècies de borns.

Més articles...

Pàgina 7 de 118

7