• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera reactiva l'execució de les obres menors

El Consell de Formentera ha aprovat un decret de Presidència per reactivar l'execució de les obres menors, que queden subjectes a fer una declaració responsable amb comunicació prèvia al Consell. D'aquesta manera es pretén agilitzar l'execució d'aquestes obres.

Les persones interessades han de realitzar la comunicació de forma telemàtica a través de l'OVAC, https://ovac.conselldeformentera.cat. L'àrea de Territori ha actualitzat durant l'estat d'alarma aquest i altres tràmits disponibles per poder donar un millor servei públic a la ciutadania.

Tràmit
“El tràmit és senzill i es pot fer íntegrament de manera telemàtica, les obres menors s'han de comunicar al Consell amb una declaració responsable i aquestes es poden iniciar al dia següent o als 10 dies d'haver fet aquesta comunicació, segons el cas”. Així ho ha explicat el conseller de Territori, Rafael González, que ha afegit que amb aquest servei “esperam agilitzar la tramitació d'aquests permisos i, en aquests moments de crisi sanitària, intentar ajudar a la reactivació de l'economia”.

Paral·lament però des del Consell s'augmentaran les inspeccions per garantir que tots els treballs comunicats s'executin correctament, segons ha destacat el conseller.

Suspesa temporalment l'ordenança de remors
Cal recordar que, l'ordenança de remors està suspesa temporalment durant el període de desescalada del confinament, el que permet l'execució d'obres als nuclis urbans quan altres anys la seva execució estava suspesa des de l'1 de maig al 15 d'octubre.

Per acabar, es destaca l'obligat compliment de les ordres i directrius establertes per les autoritats sanitàries en el sector de la construcció i el protocol d'actuació en matèria de salut laboral aprovat pel Govern balear per assegurar la no propagació de la Covid-19 a la nostra illa.


11 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L'ocupació de les terrasses dels establiments podrà augmentar, amb sol·licitud prèvia al Consell, si es garanteix el pas del vianants i dels vehicles d'emergències

El Consell de Formentera ha aprovat un decret de Presidència que permet ampliar l'ocupació de les terrasses d'establiments d'hosteleria i restauració durant l'estat d'alarma, mentre les terrasses habituals no puguin tenir l'ocupació de taules del 100%. Les ampliacions però han de ser aprovades prèviament pel Consell de Formentera, que vetllarà per garantir el pas dels vianants i dels vehicles d'emergència si n'és el cas.

Les peticions s'han de realitzar de forma telemàtica a través de l'OVAC, en un apartat específic creat per a aquest tràmit: https://ovac.conselldeformentera.cat. Aquesta ampliació temporal de les terrasses serà gratuïta. Cal recordar, que el Consell, donades les circumstàncies extraordinàries provocades per la Covid-19, bonificarà també al 100% la taxa d'ocupació de les terrasses.

D'altra banda, en cas de sol·licitar l'ocupació de via pública del local adjacent, s'haurà de disposar de l'autorització del titular del local. En tot moment s'hauran de respectar les normes que estableixin les autoritats sanitàries: 2 metres de distància entre taules, higiene dels espais, entre d'altres.

11 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La ITV de Formentera reobri demà 11 de maig el servei de manera gradual

foto ITV covidEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Serveis d'Inspecció, informa que, demà dilluns 11 de maig, es reprèn el servei d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de manera progressiva a l'illa seguint les indicacions de l'Ordre SND/399/2020, del BOE publicat ahir 9 de maig, amb la qual es permet la reobertura de les estacions d’ITV en aquesta Fase 1 de desescalada.

El conseller de Serveis d'Inspecció, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que “durant els últims dies, s'ha estat treballant en la preparació de les mesures de prevenció de riscs laborals, així com en l'adequació de les instal·lacions de l'estació a la nova situació del Covid-19 per poder començar com més aviat el servei”. “Així, demà es comencen a donar les cites prèvies i els propers dies es donarà pas, en primer lloc, als vehicles de transport públic i de mercaderies”, ha assegurat el conseller de Serveis d'Inspecció.

A més, les persones amb la cita anul·lada durant l'estat d'alarma, seran trucades a partir de demà per rebre una nova cita; no han de trucar per demanar-ne una de nova. També des del Consell es recorda que totes aquelles persones amb la ITV caducada abans de l'estat d'alarma, poden contactar amb l'estació d’ITV al mail itv@conselldeformentera.cat.

El servei es reprèn amb nous protocols:
-S'accedirà a les instal·lacions només amb cita prèvia.
-El tràmit administratiu es farà en una finestra lateral sense accés a l'oficina, des del mateix vehicle.
-S'han instal·lat dispensadors de solució hidroalcohòlica al llarg de tota l'estació per a l'ús dels usuaris i es recorda que s'ha de portar mascareta.

“És la nostra intenció restablir el servei amb normalitat d'una manera progressiva i recordam que els vehicles amb la ITV caducada durant l'estat d'alarma es troben dintre de la pròrroga vigent mentre duri aquest estat i en tot allò que indiquin les ordres procedents”, ha assenyalat el conseller Sanz.

Per qualsevol dubte o aclariment, a partir del dimarts es pot contactar amb el telèfon de cita prèvia 971 32 31 30.


10 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“La Fase 1 de desconfinament ens ha donat l'oportunitat de tornar a veure els nostres éssers estimats però hem de ser prudents perquè la crisi sanitària no ha finalitzat”

foto 2020 cartaAquesta setmana ha estat molt emocionant i intensa. Formentera ha tingut l'oportunitat d'entrar a la Fase 1 del pla de desescalada del confinament. Això ha permès que puguem gaudir de més llibertat i sobretot que puguem tornar a visitar els nostres familiars i amics de Formentera als que hem retrobat després de 50 dies. Amb l'entrada a aquesta fase, ha finalitzat el confinament més dur al que ens ha portat aquesta pandèmia mundial, però no ens podem relaxar ja que la crisi sanitària no ha acabat: encara són moltes les persones que moren cada dia a d'altres indrets, i encara són molts els contagis.

Hem passat uns dies molt durs, on hem enyorat els nostres éssers estimats, els nostres costums i fins i tot la nostra rutina diària. El canvi de fase ha suposat una enorme alegria però hem de ser conscients que encara no és moment de baixar la guàrdia perquè aquesta passa endavant no signifiqui en un futur una passa enrere.

Amb l'entrada a la Fase 1 del desconfinament hi ha un canvi molt important a la nostra vida i és que es permeten les reunions socials de fins a 10 persones i que els petits comerços i terrasses de restauració han pogut obrir les seves portes. Això ens ha donat la possibilitat de reactivar la nostra vida social i també és una petita passa cap a la reactivació econòmica. Però tot aquest esforç que hem fet confinats no tendrà cap sentit si ara ens deixam portar per la inconsciència: ara és més necessària que mai la responsabilitat i la precaució de totes i tots els formenterers perquè en aquests encontres respectem les mesures establertes per les autoritats sanitàries perquè el perill de contagiar-se no ha marxat i no podem tornar a posar en risc la capacitat del nostre sistema sanitari. Per això, us demanem especialment que continueu protegint les persones més vulnerables. Hem passat d'una fase de control a una fase de responsabilitat on tractar adequadament les llibertats que anam recuperant és responsabilitat individual i col·lectiva de tothom.

Com a Consell de Formentera, aquesta setmana, a més d'emocionant, ha estat molt intensa. El dilluns Formentera va entrar a la Fase 1 de desconfinament dins la crisi de la Covid-19 i ho va fer de manera avançada a la resta de l'Estat. Ens hem convertit, junt amb 3 illes de les Canàries, en un laboratori que ajudarà la resta del territori nacional a poder aplicar els canvis a les properes setmanes. Els focus nacional i internacional han apuntat cap a la nostra illa i som el mirall que mostra el futur que espera a altres territoris espanyols.

Per poder garantir cada passa de la desescalada cal que aquest procés es faci respectant les característiques de cada territori i dotant de més capacitat de decisió les comunitats autònomes i les entitats locals, ja que són els territoris que després hauran d'aplicar i controlar les mesures sanitàries, higièniques i socials que ens han de permetre arribar als nostres objectius.

La desescalada no ha fet més que començar. Queda un llarg camí per endavant que haurem de recórrer tots junts per poder passar d'aquest primer desconfinament intern a les properes fases que, si les dades sanitàries ens acompanyen, podrem anar travessant poc a poc.

Hem de ser conscients que, si bé és cert que Formentera ha començat com una de les primeres illes aquesta desescalada, això no és una competició i que per poder fer passes endavant i obrir l'illa, primer a les nostres illes veïnes, després a la resta de l'Estat i finalment esperem que al món, cal que també es recuperi i vagi avançant en aquesta camí la resta de l'Estat.

Tots junts hem fet una gran feina i per això no em cansaré mai d'agrair-vos l'esforç que heu fet fins ara, però encara hem de continuar treballant plegats des de la consciencia, la responsabilitat, el sentit comú i la prudència. I, amb aquestes premisses, estic segura que continuarem fent passes endavant.

Alejandra Ferrer
Presidenta del Consell de Formentera


9 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 224

6

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat