• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Ple del Consell dona llum verda a la regulació d’entrada de vehicles a Formentera

ple-marc---extraordinari prems2El Consell de Formentera ha celebrat avui un ple extraordinari en el que s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de Govern de Gent per Formentera, i els consellers del Partit Socialista, i l’abstenció dels consellers del Partit Popular i de Compromís amb Formentera, el Conveni de col·laboració entre el Govern de les Illes Balears i el Consell de Formentera per a l'execució i gestió de les instal·lacions de pantalans flotants i fondejos ecològics a l'Estany des Peix, ubicat al Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera.

Aquest conveni estipula que una vegada que el Govern balear ha elaborat el projecte de regulació de l’estany, quan obtengui el vistiplau de la Demarcació de Costes, serà el Consell de Formentera qui s’encarregarà de regular el fondeig a l’Estany des Peix. La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha mostrat la seva satisfacció perquè “d’aquesta manera per fi el Consell de Formentera tindrà competències per recuperar aquest espai natural emblemàtic per l’illa de Formentera”, segons ha declarat.

Regulació de vehicles
El Ple també ha donat llum verda amb el vot favorable de Gent per Formentera i PSOE i l’abstenció de PP i Compromís a la proposta d'aprovació del sostre de vehicles i període d'aplicació de la limitació de l’entrada, la circulació i l'estacionament en les vies públiques de l’illa de Formentera per a l'any 2019.

En aquest sentit, també ha rebut el suport de GxF i PSOE i l’abstenció de PP i Compromís l’aprovació inicial de la taxa fiscal per l’obtenció i control de l'autorització per l'entrada, circulació i estacionament en vies públiques de l'illa de Formentera així com l'aprovació inicial de l'Ordenança fiscal reguladora de l’esmentada taxa, per a l'any 2019.

Formentera.eco
El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que aquest primer any la regulació es farà entre l’1 de juliol i el 31 d’agost, i ha anunciat que tota la informació es podrà consultar abans del 15 d’abril al portal web: formentera.eco, un portal on els turistes podran fer les prereserves primer, i les reserves, a partir de la segona quinzena de maig. En aquesta web els residents també podran obtenir les autoritzacions pels seus vehicles o confirmar que la tenen en vigor, ja que l’autorització d’aparcament a la zona blava passarà a ser automàticament una acreditació per entrar, estacionar i circular a l’illa durant el període de regulació.

La taxa aquest primer any, segons ha afegit González és “simbòlica”. Els vehicles que pagaran taxa seran només els dels visitants de fora de les illes, que hauran d'abonar 1 euro al dia en el cas dels cotxes, i 50 cèntims en el cas de les motocicletes. El conseller ha mostrat la seva alegria al poder dur endavant aquesta proposta ciutadana nascuda al Consell d’Entitats, i ha destacat que “aquest serà el primer any en què no hi haurà més vehicles a Formentera respecte a l’any anterior, com anava succeint en les temporades, és una forta aposta per la sostenibilitat de Formentera per aconseguir tenir un equilibri entre turisme i el medi ambient, i que els visitants i els residents trobem sempre el que esperem de Formentera”.

A la sessió també ha pres possessió de la consellera electa Verónica Castelló, de la llista electoral presentada per Compromís amb Formentera, en substitució de l’anterior conseller Omar Juan.


27 de març de 2019
Consell de Formentera
Àrea de Comunicació

El Consell de Formentera recorda que totes les sentències han estat favorables a la institució i que el fiscal no veu cap indici de culpabilitat en el cas de Punta Prima

foto-rp-punta-prima1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el vicepresident del Consell de Formentera, Bartomeu Escandell, han ofert una roda de premsa aquest migdia per la querella criminal que l'empresari Leo Stöber els hi ha interposat per limitar l'urbanització de Punta Prima a ells i a Pep Mayans, Sílvia Tur i Sònia Cardona, també consellers i conselleres de Gent per Formentera de la legislatura 2007-2011, acompanyats de Fernando Mateas, el seu advocat defensor.

Precisament Mateas ha recordat que el Pla Territorial del Consell de Formentera "ha superat els filtres del Tribunal de Justícia de les Illes Balears i del Tribunal Suprem. Per tant, que el Consell de Formentera no ha actuat malament no és una opinió sinó un fet". Segons l'advocat, Stöber "interposa la querella criminal una vegada constata que tots els contenciosos administratius són favorables al Consell de Formentera".

L'escrit del fiscal d'aquesta causa tampoc apreciava cap delicte, fet que Mateas ha recordat, indicant que "aquí l'únic que acusa és el propi Stöber, ja que el fiscal no acusa". Per Mateas, es tracta d'un pal per als polítics acusats, que ha definit com la "pena de la banqueta", que és el rebombori que es genera per donar caràcter de culpabilitat a una acusació, però ha volgut desdramatitzar la situació, ja que per a ell "l'anar a judici és un fet mecànic, molt difícil d'evitar, i quan es té raó no ha de fer cap por anar a judici".

Jaume Ferrer, president del Consell de Formentera, ha reconegut que després de totes les sentències que han anat sortint, sempre favorables a les actuacions del Consell de Formentera, i del posicionament del fiscal de no acusar, aquesta obertura de judici "l'ha sorprès". Per al president, "l'únic que busca Leo Stöber amb les querelles és pressionar perquè se l'afavoreixi, però el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals del Parc Natural de ses Salines prohibeix crear places turístiques en aquell indret". Jaume Ferrer ha indicat que "ens acusa (Leo Stöber) d'un delicte que no hem fet per intentar que sí en facem un a favor seu, perquè permetre que construís en un espai en el que no es pot sí que seria delicte i nosaltres sempre hem defensat l'interès general d'aquesta illa i ho continuarem fent".

Per la seva banda, Bartomeu Escandell ha insistit que "si ara ens trobem aquí és per preservar un lloc i limitar la construcció al que diuen les Lleis" i ha recordat que no es perdi de vista que "la decisió d'aplicar a Punta Prima les normatives ambientals existents a través de les Normes Subsidiàries és un assumpte que ja ha estat jutjat i que ha superat els filtres dels Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i del Tribunal Suprem".


Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
26 de març de 2019

Presentació de la XVII Festa Intercultural que tindrà lloc el pròxim 7 d’abril a la plaça d’Europa des Pujols

foto-2019 festa interculturalAvui a les 11h a la Sala d'Actes de l'edifici central del Consell de Formentera la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, juntament amb l'organitzadora de la Festa Intercultural, Maribel Jiménez Tur, i el president de l'Associació, Adan Gimena, han fet la presentació de la XVII Festa Intercultural de Formentera que tindrà lloc el pròxim 7 d'abril a la plaça d’Europa des Pujols.

La Festa Intercultural reunirà com cada any, a una variada mostra de països i comunitats autònomes que conviuen a la nostra illa, en concret de 12 països, 6 comunitats, a més de Formentera. Els països participants són Xile, Bolívia, República Dominicana, Argentina, Colòmbia, Veneçuela, Indonèsia, Brasil, Itàlia, Equador, Marroc, Paraguai, i les comunitats Andalusia, Galícia, València, Catalunya, Astúries i Castella la Manxa, a més de Formentera.

Jocs per nens
Entre les 13 i les 18h hi haurà activitats infantils per als més petits de la casa tals com creació de murals tallers de treballs manuals, mini gimcana i jocs diversos del món. En aquest espai, els nens també podran gaudir dels castells inflables i d'altres activitats dirigides als infants.

Menjar del món
Entre les 14 i les 15.30h hi haurà una degustació de gastronomia de cadascun dels països participants. Des de cous-cous marroquí, passant per un rostit argentí o fins a un plat indonès, sense oblidar menjar més tradicional com la paella valenciana o l’arròs negre.

Mostra musical
Entre les 14 i les 19h la festa estarà amenitzada per una mostra musical d'alguns dels països i comunitats participants. Hi haurà una sonada pagesa típica de Formentera, ball de Brasil, folklore argentí o actuacions a ritme de merengue de la República Dominicana, entre d’altres. Com a fi de festa hi haurà el concert de Paco Romero amb Claudio Sabor i Gabriel Guitar i per finalitzar l’actuació de La 22.

Entrades
El preu de l’entrada pels adults és de 4€ i inclou 5 degustacions, per als menors de 12 anys el preu és de 2€ i inclou 3 degustacions. Per tal de no empitjorar el medi ambient s’ha demanat al públic assistent que porti els seus plats i coberts, si no es facilitarà un equip biodegradable amb tot el necessari per la degustació. Per primera vegada la festa serà lliure de plàstics. A la presentació s’ha agraït la gran feina que fan els 100 voluntaris que hi col•laboren.


Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
26 de març de 2019

Jornades d’embarassades, petita infància i famílies

cartel jornada embarassades bi1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dimarts 2 d’abril i dimecres 3 d’abril, la Biblioteca Marià Villangómez acollirà unes jornades dedicades a embarassades, petita infància i famílies.

Les jornades consistiran en tres activitats dedicades al període de l’embarràs, els primers mesos de vida de l’infant i als pares i mares. Aquestes jornades estaran impartides per a Marta Català Toran.

La primera activitat tendrà lloc el proper dimarts 2 d’abril a les 18.00 h i va dirigida a dones embarassades i als seus acompanyants que vulguin començar a fer vibrar la música dins seu, per començar a teixir un vincle sonor amb el seu infant.

La segona activitat es realitzarà dimecres 3 d’abril a les 11.00 h i consta d’un taller per a mares i pares de nadons de 0 a 6 mesos i on trobaran un espai on agafar aire i omplir-se d’eines musicals per compartir amb els seus nadons.
Ambdós tallers tenen places limitades (10) i es prega fer la preinscripció enviant un correu a: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

Marta Català es va formar i va estar treballant com a educadora per a la Fundació Esplai, va estar gestionant projectes de cooperació amb Bòsnia i Guinea Bissau, sempre amb un clar vesant educativa. La seva passió per comunicar i educar la va portar a explicar contes amb la narradora Numancia Rojas. Junt amb la seva experiència i la seva passió per la música va descobrir l’acordió diatònic i el cant tradicional, i així porta més de deu anys explicant contes, romanços i cançons per a nadons, infants i adults.

Per concloure aquestes jornades, el dimecres 3 d’abril, a les 18.00 h tindrà lloc un contacontes dirigit a la petita infància (0 a 6 mesos) anomenat «Bosquim Boscam» on l’acordió donarà la benvinguda a un caragolet amb què recorrerem les diverses aventures musicals.


Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
25 de març de 2019

Més articles...

Pàgina 5 de 166

5