• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Un mes d’activitats per grans, joves i petits per celebrar la Diada de Sant Jordi a Formentera

cartell-sant-jordi-20191El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui les activitats de la Diada de Sant Jordi. El cartell d’activitats, sota el títol “Obriu els llibres, obriu les ales!”, recull un total de 15 activitats, repartides durant tot el mes d’abril i adreçades a grans, joves i petits perquè “gaudeixin d’aquesta festa que té com a objectiu apropar la cultura a la ciutadania”, segons ha explicat la consellera del ram, Susana Labrador. Les activitats comencen el proper divendres 5 d’abril amb la presentació del llibre Sara i els silencis, de Maria Escalas, a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez.

Activitats infantils i juvenils
Les activitats per als infants i joves s’iniciaran dissabte 6 d’abril a les 18.00 h amb l’espectacle Ella Balla de Las Moskitas Muertas. Una obra per a nens i nenes que combina música en directe, moviment i paraula tot creant un joc escènic fresc i divertit. Basada en la infantesa de la coreògrafa i ballarina Gillian Lyne, coneixerem com la petita descobreix el seu do (ballar) gràcies a les seves aparents dificultats (callar i estar quieta). Una història que ens convida, tant a infants com a grans, a ser qui realment som. L’espectacle tendrà lloc al jardí de ses Eres.

Divendres 12 d’abril, al Casal de Joves tendrà lloc la segona edició de glosadors i rap, a càrrec dels glosadors Vicent de Jeroni i Pep de Can Andreu, i els rapers Victoria Jiménez (Kelevra), Juan Camilo Puerta (El Puerta), Christian Elian Encinas (Elian C), Ricki Rap. L’acte tendrà lloc al Casal de Joves, a partir de las 18.00 h.

El dimarts 23 d’abril, els més joves podran gaudir el taller de Roses de Sant Jordi al Casal de Joves.

Presentacions de llibres
El dilluns 8 d’abril tendrà lloc la presentació del llibre Ibiza estrellada, de l’editor eivissenc Ramon Mayol i publicada per Ibiza Editions. La presentació tendrà lloc a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez i anirà a càrrec de David Valls.

Seguint amb la literatura, dimarts 16 d’abril la poeta Maria Teresa Ferrer presentarà el llibre L’espera de la letargia, un recull dels seus poemes curosament editat per l’editorial eivissenca Finis Africae i que compta amb les il·lustracions de Maribel Escandell. L’acte tendrà lloc a la Biblioteca Marià Villangómez, el 16 d’abril a les 20.00 h.

Dimecres 17 d’abril a les 20.00 h, la Biblioteca acull la presentació del llibre 100 gloses de Vicent Jeroni i unes més de regateig, de Vicent Jeroni des Racó, un acte organitzat per l’Obra Cultural Balear de Formentera.

Finalment, dimarts 30 d’abril Santi Colomar impartirà una xerrada sobre “El port de la Savina: història d’una estafa i un miracle (segles XIX – XX)”. L’acte tendrà lloc a la Biblioteca Marià Villangómez a les 20.00 h.

Concerts
Dissabte 13 d’abril, podrem gaudir del concert de Giorgio Conte i Joan Isaac, dos cantautors de llarga trajectòria units per un mar que perfuma les seves cançons. Dues cultures, un sol mar, un concert que s’engloba dins del projecte cultural BARNASANTS.

Diumenge 14, l’OCB de Formentera organitza el concert de Jo Jet i Maria Ribot. El duet manresà d’autor actuarà a les 20.00 h al Centre Tur “Gabrielet”.

Diada de Sant Jordi
Durant el matí del Dia de Sant Jordi, dilluns 23 d’abril, es posaran paradetes d’intercanvi de llibres i paradeta de llibres la plaça de la Constitució de Sant Francesc amb signatura de Vicent Jeroni des Racó i Maria Teresa Ferrer.

D’11 a 13 hores Maria José Cardona amenitzarà la diada amb música en viu.

Concurs literari i punt de llibre
Dimecres 17 d’abril, a les 17.30 h a la Sala de Cultura (Cinema) es celebrarà el lliurament de premis de la XIX edició del Concurs Infantil de punts de llibre Antoni Tur “Gabrielet” i el Concurs Literari Infantil Robert Lewis Baldon. Arran de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, enguany els relats, en aquesta convocatòria, versaran sobre la següent temàtica: “Viure sense plàstic”.

L’acte de lliurament de premis comptarà amb l’animació a càrrec d’Àngels Martínez.

Exposicions i projeccions
Dilluns 15 d’abril, a les 19 h es projectarà a la Sala de Cultura (Cinema) el documental Arrels fondes, un film dirigit per Eva Parey i Pep Martínez.

Dins la programació de Sant Jordi, s’inaugurarà a les 20.00 h a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell la mostra El Petit Príncep, a càrrec de Jordi Riera i Maite Ferrer. Una proposta cultural de la mà d’Obra Cultural Balear.

Caminada popular
Dins del programa de Sant Jordi, l’Obra Cultural Balear de Formentera organitza una caminada popular a càrrec d’Andreu Ferrer i Santi Colomar. La sortida serà a les 10.00 h del dissabte 28 d’abril a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

Aquestes activitats estan organitzades per l’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera amb la col·laboració de les biblioteques de l'illa i del Casal de Joves. Compten també amb la implicació especial dels centres d’educació infantil i primària de Formentera i associacions com Obra Cultural Balear de Formentera, i el projecte cultural BARNASANTS, així com altres entitats com Ràdio Illa i l’Institut d’Estudis Baleàrics, als quals agraïm la seva col·laboració.


2 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Celebrat el ple extraordinari pel sorteig de membres de les meses electorals

foto-ple-meses-electorals prem1Avui s’ha celebrat un ple extraordinari a la Sala de Plens del Consell Insular de Formentera per efectuar el sorteig dels membres de les meses electorals, titulars i suplents, per a les eleccions generals del 28 d’abril de 2019.

El sorteig s’ha fet amb l’ajuda d’una aplicació informàtica, en total s’han triat a 81 ciutadans de Formentera com a possibles membres de les meses electorals, a partir d’ara se’ls ha de notificar. En total hi ha 1 mesa electoral a la Mola, 3 a Sant Ferran i 5 a Sant Francesc, i en cada mesa s’ha de designar a un president, a dos vocals i a dos suplents de cada un. 7574 formenterers i formentereres estaran cridades a les urnes.

1 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Promoció San Sebastià

senderismo moonkoala-1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Turisme, informa que des d'avui i fins al diumenge 31 de març, Formentera es promociona la fira SEVATUR de San Sebastià. A la fira Formentera té un estand propi amb informació sobre les activitats familiars a l'aire lliure que es poden fer a la nostra illa fora de la temporada alta.

El cap de promoció, Carlos Bernús, ha explicat que els visitants del país basc "s'interessen molt per la nostra illa i la nostra climatologia, ja que estan acostumats al seu temps, que sempre és més fred". Formentera és l'única illa de totes les Balears amb representació en aquesta fira.


29 de març de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera aprova la modificació del PTI que permetrà cedir un terreny a l’IBAVI i construir un parc infantil a Sant Ferran

ple-marc---2019 premsa1El Ple del Consell de Formentera ha aprovat avui, amb el vot favorable de Gent per Formentera, PSOE i PP i l'abstenció de Compromís, la proposta d'aprovació inicial de la modificació del Pla Territorial Insular de Formentera per fer correccions i actualitzacions a noves normatives. La consellera de Territori, Alejandra Ferrer ha destacat que aquesta modificació era necessària per "garantir el compliment de normatives, l'adaptació a noves necessitats i la correcció d'errades que van sorgint".

Entre aquestes modificacions, Alejandra Ferrer ha destacat una acordada mitjançant conveni a una unitat d'actuació de Sant Ferran que "permetrà la cessió d'un terreny per construir un parc infantil a Sant Ferran (previst en els pressupostos participatius), i la cessió a l'IBAVI d'un terreny per una futura construcció d'Habitatges de Protecció Oficial també a Sant Ferran".

Reglament CENF
A la sessió plenària s'ha aprovat, amb el suport de Gent per Formentera, PSOE i Compromís i l'abstenció del PP, la proposta d'aprovació inicial del Reglament d'ús i funcionaments del Centre d'Esports Nàutics.

Les instal•lacions del CENF, que estan pendents d'obtenir la concessió de Costes, es divideixen en dos espais amb diferents usos, segons ha explicat el conseller d'Esports, Jordi Vidal, que ha diferenciat "un espai destinat a tasques administratives, de gestió i activitats de caràcter social, formatiu i educatiu envers el medi marí, i un altre espai destinat a les activitats esportives nàutiques".

D'altra banda, el reglament també inclou el règim d'ús de l'Escola Municipal de Vela de Formentera (EMVF) que disposarà d'aquesta nova infraestructura per desenvolupar les activitats de vela emmarcades dintre del programa "escola de qualitat" que es venen fent els darrers anys amb la col•laboració del Club Surf Formentera i de la Federació Balear de Vela.

Trasllat de residus
El Ple també ha donat el vistiplau amb els vots a favor de tots els grups plenaris la proposta relativa als programes d'explotació de serveis de l'UTE GIREF, encarregada del trasllat de residus a Eivissa. La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha explicat que aquest any el cost de transport de residus a l'illa d'Eivissa s'ha rebaixat en 500 tones, "això vol dir que hi ha hagut un 8.5% menys de rebuig", que és la fracció que el Consell de Formentera ha de pagar per traslladar a les plantes de gestió de residus, rebaixant el cost de transferència respecte a 2017 en 70.800€.

Les altres fraccions no tenen cost de transferència perquè el seu trasllat el financen els recicladors. A més, la consellera ha recordat que la taxa de reciclatge de residus s'ha incrementat fins al 29%, i és una de les més altes de les Illes Balears.

Compareixença de la consellera de Cultura, Educació i Patrimoni
La vicepresidenta i consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Susana Labrador, ha comparegut davant el Ple i ha fet un repàs de les accions executades per les àrees que dirigeix durant el darrer any.

Entre les accions que ha dut endavant, la consellera ha destacat "la rehabilitació del Far de la Mola. Finalitzades les obres de rehabilitació al mes de gener d'enguany, més de 2000 persones van visitar l'espai en les jornades de portes obertes al mes de febrer". En aquest sentit, ha afegit que aviat estarà enllestida la producció del projecte museogràfic i es reobrirà a principi de la temporada.

Susana Labrador, també ha fet èmfasi en la col•laboració entre el Consell i el Govern per tal que el Museu de Formentera estigui més a prop de ser una realitat, gràcies a l'adquisició de sa Senieta que serà seu central del futur.

A més, la consellera ha destacat la potenciació i ampliació de la programació d'actes culturals durant tot l'any, que s'ha fet des de l'àrea de Cultura "cercant la presència de totes les expressions artístiques i estils".

Pel que a l'àrea d'Educació Susana Labrador ha recordat la forta aposta "per a implementar polítiques educatives a l'etapa de primer cicle d'infantil (0 a 3 anys) amb els objectius clars: la qualitat del servei, la llista d'espera zero en aquest cicle educatiu i facilitar l'escolarització dels infants de famílies amb rendes més baixes amb bonificacions tant de l'escolarització com del menjador".

La consellera també ha destacat la gran oferta de cursos de català que es fan des del Servei d'Assessorament Lingüístic, així com altres funcions d'assessorament i suport a totes les àrees del Consell en matèria lingüística.

Declaracions institucionals
El Ple també ha donat el vistiplau a dues declaracions institucionals. D'una banda, s'ha aprovat la declaració institucional amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb els vots a favor Gent per Formentera, PSOE i Compromís i l'abstenció del PP.

D'altra banda, ha rebut suport unànime la declaració institucional pel suport del control d'emissions a la mar Mediterrània. Aquesta declaració ha obtingut el suport de tots els grups polítics.

29 de març de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 166

4