• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Consell habilita un punt d’informació sobre les mesures de la covid-19

foto 2021 punt info CovidEl Consell de Formentera ha habilitat un punt d’informació a la plaça de la Constitució de Sant Francesc per oferir tota la informació actualitzada sobre les noves mesures arran de la covid-19 i resoldre els dubtes de la ciutadania.

Aquest punt d’informació s’ha habilitat aprofitant una de les casetes instal·lades per les festes de Nadal i està atès per un equip d’informadores contractat a través del programa SOIB Reactiva, que gestiona l’àrea d’Emprenedoria del Consell. L’equip d’informadores també treballa aquests dies al port de la Savina oferint informació sobre el tancament perimetral i es desplaça pels diferents nuclis urbans de l’illa oferint informació sobre les indicacions de la covid-19.

SOIB Reactiva
La contractació d’aquest equip d’informadores forma part del grup de 15 persones treballadores incorporades gràcies al programa SOIB Reactiva 2020.

Els treballs s’iniciaren el passat 23 de desembre i tindran una durada de 4 mesos, en aquest període les persones desocupades que s’han contractat podran millorar les seves habilitats i competències de cara a futures ocupacions.

En total s’han contractat 6 auxiliars administratius dins del grup de joves desocupats, menors de 30 anys; 3 netejadors/res del grup de persones aturades de llarga durada de 30 anys o més; i 4 auxiliars d’informació i 2 operaris de brigada del grup de persones aturades de 30 anys o més inscrites mínim de 3 mesos com a desocupats al SOIB, amb una durada inferior si vénen d’ERTO.

Acabada la primera fase del programa el Consell Insular de Formentera procedirà a la selecció i contractació de 12 persones més.

Aquesta convocatòria té per a Formentera un import de 225.810,44 euros i permetrà contractar un total de 27 persones desocupades.

La convocatòria SOIB Reactiva 2020 ha sigut promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per a afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

19 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Finalitza la restauració de les antenes del molí Vell de la Mola

foto 2021 moli Vell la Mola 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, informa que ha finalitzat la restauració del conjunt d’antenes, antenals i planxades del molí Vell de la Mola, després d’una feina que s’ha desenvolupat durant aproximadament dos mesos. S’espera que al llarg del dia d’avui finalitzi la instal·lació del conjunt restaurat que es va iniciar la setmana passada.

Tant des de l’àrea de Patrimoni com des de la Fundació Illes Balears, es tenia constància que dues de les sis antenes es trobaven en un estat de conservació dolent (arran del deteriorament que aquestes peces de fusta de pi pateixen pel fet d’estar a la intempèrie i d’estar exposades a la força mecànica del vent), i per aquest motiu es va plantejar la necessitat de dur a terme una restauració a fons. Amb les primeres actuacions preparatòries, una d’aquestes antenes es va partir i en va arrossegar altres dues, de manera que es va optar per desmuntar tot el conjunt d’antenes, a fi de garantir la seguretat dels visitants i per poder fer una avaluació més acurada de les actuacions de restauració.

Els treballs de restauració s’han desenvolupat de manera minuciosa, respectant en la mesura del possible les tècniques i els materials característics de la maquinària original del molí. Per això, com a exemple, s’ha hagut de buscar i seleccionar pins prims i ben rectes per poder treure les antenes que s’han substituït.

Aquestes feines han estat dirigides per Francesc Torres ‘Moliner’ i Jaume Escandell, d’en Ferrer, persones amb coneixements i experiència en actuacions similars, i que anteriorment havien treballat juntament amb el darrer moliner, Joan Torres Mayans ‘Moliner’, en la restauració d’altres molins de les Pitiüses.

Impuls a la protecció dels molins
La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat que aquesta feina de “restauració es va considerar prioritària davant el dolent estat de conservació d’alguns elements” i ha recordat, a més, la feina que s’està desenvolupant des del Consell per “poder garantir i complir la protecció del molí Vell”. El passat mes de novembre de 2019 el ple del Consell va acordar la incoació de l’expedient per declarar-lo Bé d’Interès Cultural (BIC) amb la categoria de monument i en juliol de 2020 també es va aprovar l’ampliació de l’entorn de protecció del molí, “una protecció més innovadora que s’adapta més a la realitat del terreny”. L’objectiu, segon ha assenyalat la consellera de Patrimoni, és aconseguir la declaració de BIC de tots els molins de l’illa.

A més, l’any passat el Consell va signar un contracte d’arrendament amb la Fundació Illes Balears, propietària del molí. D’aquesta manera, el Consell disposa del molí per gestionar directament el seu règim d’obertura i de visites per un període de 6 anys.

El molí Vell de la Mola tornarà a obrir al públic aquest dissabte, amb el mateix horari d’hivern. L’horari de visita fins al mes de maig serà de dissabtes i diumenges de 10 a 14 hores. L’entrada és gratuïta.

18 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera restringeix les entrades i sortides de l’illa

foto 2021 sortides restringidesLa presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la portaveu del Govern balear, Pilar Costa, ha anunciat avui que a partir de demà 16 de gener es produirà el tancament perimetral de l’illa de Formentera. Així es limitaran les entrades i sortides de persones a Formentera, només es permetran els desplaçaments essencials, per feina o assumptes mèdics, entre d’altres, i hauran d’estar adequadament justificats.

És una mesura de restricció que té diferents objectius segons ha explicat Alejandra Ferrer, per una banda “protegir als ciutadans i ciutadanes de Formentera, i per altra ser solidaris i col·laborar perquè es pugui mantenir l’atenció sanitària a la nostra àrea de Salut d’Eivissa i Formentera”. La presidenta ha destacat també “la importància de tractar d’arribar a l’estiu amb la situació més favorable possible, per poder garantir la reactivació econòmica turística, i també perquè es pugui fer el procés de vacunació amb normalitat, bàsic per finalitzar amb la pandèmia, i fer passes cap a la normalitat”.

La presidenta ha afegit que hi havia dos opcions: passar a nivell 4 i tancar tota la part de restauració i restringir més els contactes socials, o prendre mesures de restricció que ens puguin protegir per poder continuar amb les restriccions de nivell 3, sempre que les dades segueixin així “perquè sabem que la situació pot canviar de manera ràpida”.

En aquest sentit, Alejandra Ferrer ha destacat que ara mateix, tot i que estam millor que a la resta de les illes, la nostra situació no és en cap cas favorable. Per això, de nou la presidenta ha fet una crida a la responsabilitat i col·laboració de la ciutadania, “en les pròximes setmanes hem de reduir al màxim els contactes per poder tornar a una relativa estabilitat, tant a la nostra illa, com al nostre entorn”.

Controls específics al port de Formentera
Alejandra Ferrer també ha explicat que la Policia Local de l’illa, conjuntament amb altres cossos de seguretat com la Guàrdia Civil faran controls sobretot al port de Formentera i també al d’Eivissa en cas necessari. S’ha demanat col·laboració a la Guàrdia Civil per realitzar controls amb suport de la Policia Local i del servei d’informadors del Consell de Formentera que explicaran a peu de port les noves restriccions.

D’altra banda, s’ha tornat a posar en funcionament el servei de centraleta i d’informació del Consell del 971321087 on es farà seguiment de les persones que venguin de fora demanant que facin un aïllament voluntari o restringir els contactes al màxim entre d’altres recomanacions com:

- Evitar els desplaçaments a altres illes, encara que siguin permesos, prioritzant els mitjans telemàtics o ajornar-los en cas que sigui possible.
- Evitar les trobades laborals presencials, fomentant el teletreball i les reunions telemàtiques.
- Reduir les trobades socials i familiars.
- Limitar-nos al màxim al nucli de convivència.
- Respectar les mesures de seguretat (mascareta, distància, higiene, ventilació...).
- Prioritzar les activitats i trobades a l’aire lliure.
- Complir totes les mesures del nivell 3 d’Alerta Sanitària.
- Si creus que has estat en contacte estret amb un positiu o creus que tens símptomes, AÏLLA’T i parla amb la teva empresa si estàs treballant.

També es recorda que és obligatori l’aïllament:
Si ets positiu per covid-19
Si estàs pendent de fer-te la prova
Si estàs esperant resultats
Si ets contacte estret

El tancament perimetral durarà fins almenys dia 30 de gener, els desplaçaments essencials hauran d’estar justificats i són els següents:

a) Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris o d’atenció veterinària.
b) Compliment d’obligacions laborals, professionals o empresarials.
c) Assistència a centres universitaris, docents i educatius.
d) Retorn al lloc de residència habitual o familiar.
e) Assistència i cura de gent gran, persones menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
f) Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.
g) Actuacions requerides o urgents davant els òrgans públics, judicials o notarials.
h) Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables.
i) Realització d’exàmens o proves oficials inajornables.
j) Per causa de força major o situació de necessitat.
S’hi inclouen els desplaçaments justificats per anar o tornar de ports i aeroports i el desplaçament per anar o tornar d’una activitat esportiva federada que estigui permesa.
k) Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, degudament acreditada.

Amb totes aquestes informacions s’han editat cartells informatius perquè la població conegui la nova normativa.

15 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera reforça les ajudes als estudiants per la crisi de la covid

La Comissió de Govern del Consell de Formentera ha aprovat 3 propostes d’atorgament d’ajudes relacionades amb l’educació per valor de 93.694€. “A més d’aquestes ajudes que donem cada any per ajudar als estudiants de Formentera i a les seves famílies, en vista al curs 2020-2021, i a causa de la crisi provocada per la covid, treurem unes línies de subvencions especials per les famílies afectades per la crisi”, segons ha declarat la consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador.

La Comissió de Govern ha aprovat l’atorgament de 10 beques d’estudis superiors per a estudiants de Formentera corresponents als curs 2018-2019. Cada beca és d’una quantia de 1.250€, en total les ajudes ascendeixen a 12.500€.

D’altra banda, a la mateixa comissió també s’han aprovat les subvencions destinades als centres educatius de primària i secundària de Formentera que desenvolupin el programa de reutilització de llibres de texts, i ajuts individuals que estan destinats als estudiants que cursin estudis de primària i secundària que formin part del programa de reutilització dels llibres de text, membres de família nombrosa i/o monoparental. Per al curs escolar 2019-2020 s’han atorgat 17 ajuts individuals i ajudes als 4 centres educatius públics. En total s’han concedit: 47.294€, incrementant la partida inicial de 45.000€ per donar resposta a totes les sol·licituds.

Per últim, també s’han aprovat les ajudes per a compensar la doble/triple insularitat per als estudiants que cursin estudis superiors, cicles superiors, cicles formatius o d’educació post obligatòria reglada o ensenyaments artístics fora de l’illa de Formentera per al curs 2019-2020. En concret, s’han concedit 80 ajuts amb un import total de 33.900€.

Ajudes especials crisi covid

La consellera d’Educació ha explicat que “durant aquest any es convocarà la partida ordinària d’ajudes per educació de 95.500€, però aquesta partida serà ampliada amb una altra de 100.000€ extraordinària per compensar els efectes de la crisi de la covid”. Aquest pressupost es destinarà a:

- ajuts per a compensar la doble i triple insularitat del curs 2020-2021
- beques d’estudis superiors dels cursos 2019-2020 i 2020-2021
- ajuts per a l’adquisició de llibres dins del programa de reutilització i de portàtils per als alumnes de 1er d’ESO dins del programa de digitalització
- ajuts extraordinaris per a la compra d’equips informàtics

Totes aquestes línies d’ajuts tindran en compte les particularitats i dificultats de les famílies més afectades per la crisi de la covid, segons ha afegit la consellera. Aquestes convocatòries han estat informades i tenen el suport de les associacions que formen part de la Sectorial d’Educació que va ser constituïda el passat 10 de novembre, “una trobada que també va servir per recollir les seves propostes”, segons ha conclòs Labrador.

13 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 257

Inici
Anterior
1

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat