• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

Formentera rep 170.000 euros d’inversió en equipaments tecnològics pels seus busos de transport públic

Pujada busEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que el president del Consell, Jaume Ferrer, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, han signat el conveni sobre els equipaments tecnològics del sistema tarifari del servei del transport públic regular de viatgers per carretera.

Mitjançant aquest conveni, el Consorci de Transport de Mallorca (CTM), que actualment duu a terme la licitació d’un contracte de subministrament dels equipaments tecnològics a bord dels busos de tots els serveis de transport regular a les Illes Balears, es compromet a cedir gratuïtament al Consell de Formentera l’ús de les màquines adquirides i garantir-ne el seu  manteniment.

Per a la totalitat de la flota de busos de Formentera està prevista la compra de 12 màquines de venda i 36 equips de validació de bitllets, així com panells led per donar informació als viatgers, càmeres de seguretat i equipaments de comunicació.

Aquesta compra conjunta facilita la integració dels sistemes tarifaris i els serveis d’informació als viatgers de tots els operadors de transport regular a les Illes Balears, permetent que tots els autobusos circulin amb els mateixos equipaments tecnològics i utilitzin idèntic software.

Segons el conseller insular de Mobilitat, Rafael González, “aquesta nova mesura té com a objectiu la millora del servei de transport públic i es porta a terme en paral·lel a la tramitació de la nova contracta de transport que s’ha d’iniciar a principis de 2019 i que suposarà una millora en la prestació d’aquest servei”.

Distribució del conveni
En base a aquest conveni, el CTM s’encarregarà de la gestió de les eines informàtiques, el sistema d’informació als viatgers i la integració del sistema tarifari integrat. El Consell de Formentera, per la seva banda, assumirà les despeses de conservació i manteniment derivades de la utilització de les màquines a partir de la finalització del contracte, que té una durada prevista de 4 anys prorrogables per 4 anys més. Així mateix, el Consell es compromet a disposar dels mitjans necessaris per dur a terme la gestió diària del sistema tarifari integrat.

La inversió prevista pels equipaments dels busos de Formentera és de 172.800 euros (IVA a part). Aquesta inversió està finançada pel Govern de les Illes Balears i ja s’han sol·licitat ajudes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que poden arribar fins al 50% de la despesa total.

Obertes les inscripcions pel curs d’integració

Curs dintegracio i reforc 2017El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que fins al pròxim divendres 2 de març està obert el termini d’inscripció pel desè Curs d'Integració Social i Cultural. Aquest curs, que compta amb 15 places i es realitzarà a l'aula gran de l'Escola d'Adults, s’iniciarà el 6 de març, finalitzarà el dia 28 d'aquell mateix mes i constarà de 20 hores lectives repartides en dues sessions setmanals.

Continguts
Aquest és un curs adreçat sobretot a immigrants, ja que els serveix per a renovacions, preparació de l'examen de nacionalitat CCSE i acreditació d'integració en processos de residència inicial.

Entre d'altres, els continguts que es tractaran seran: valors constitucionals de l'estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea o Igualtat entre homes i dones. La finalitat és l'aprenentatge d'aquests continguts i l'obtenció d'un diploma que s'expedeix a la finalització del mateix.

Les persones interessades en inscriure-s’hi poden adreçar-se a l’àrea de Benestar Social.

Formentera aprova la millora de la gestió dels seus residus

Foto ple feb2El Consell de Formentera ha celebrat avui divendres el Ple ordinari del mes de febrer, una sessió on ha destacat l’aprovació per unanimitat de la proposta de modificació contractual de gestió del servei públic de recollida i transport de residus sòlids urbans i matèria orgànica, neteja viària i manteniment de zones verdes.

Entre d’altres mesures, aquesta modificació del contracte de recollida i neteja permetrà enretirar la matèria orgànica de grans productors a gran part de l’illa. L’objectiu és que aquest tipus de residu acabi transformat en compost per a ser reutilitzat als camps de Formentera i, d’altra banda, aconseguir rebaixar el cost d’enviament de residus a l’abocador de Ca Na Putxa.

També ha comptat amb suport de tots els grups la proposta de les bases reguladores d’acció concertada cap a la Cooperativa del Camp per a aquest 2018, una proposta que vol donar continuïtat al programa públic de recuperació del sector agrícola i millora de l’entorn rural i del paisatge de Formentera. En aquest sentit, s’augmenta la partida destinada a aquest programa en 20.000 euros, quantitat acord amb l’increment de terres que la Cooperativa ha rebut el darrer any.

Altres proposicions
El Ple del Consell també ha aprovat, amb el suport de tots els grups, la proposta de Gent per Formentera (GxF) relativa a sol·licitar un increment d'ajudes de transport aeri per als residents, amb el 75% de bonificació dels vols des d’Eivissa a la resta de l’estat i el 100% de bonificació en les taxes aeroportuàries.

L’aprovació del reglament d’ús de la sala d’exposicions “Ajuntament Vell”, la proposta d'atorgament de creus al mèrit policial a 3 membres de la Policia Local amb trenta anys de servei o la proposta de recolzament a les reivindicacions en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, han estat d’altres punts que han obtingut un ampli consens.

Declaració institucional
Tots els grups polítics han donat suport a la Declaració Institucional de recolzament al manifest de l’Associació Espanyola contra el Càncer, la segona causa de mortalitat al mon, amb 9 milions de morts el 2015.

Davant aquest important problema de salut, el Ple del Consell Insular de Formentera s’adhereix al manifest i fa seves les reclamacions de l’AECC i de tota la societat pel que fa a la prevenció i la lluita contra aquesta malaltia.

Compareixença
Per a finalitzar la sessió plenària, el conseller d’Esports, Jordi Vidal, ha fet un balanç de la seva acció de govern durant el passat 2017 i ha destacat, de cara a aquest any, la concreció d’un dels projectes claus de la seva àrea; el Centre d’Esports Nàutics, instal·lació que el proper estiu serà ja una realitat i que Vidal considera de vital importància per a poder desenvolupar tot un conjunt d’activitats intrínsecament relacionades amb la mar.

Signat el conveni entre el Consell de Formentera i l’Associació de Majors del Pilar

Foto conveni centre majorsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que avui dijous s’ha signat el conveni per al 2018 entre el Consell i l’Associació de Majors del Pilar amb l’objecte de regular la cessió temporal d'espais del Centre Administratiu i Cultural Polivalent “Casa del Poble de la Mola”, titularitat del Consell Insular de Formentera, a aquesta associació, en el marc del Reglament de funcionament del Centre Administratiu i Cultural Polivalent “Casa del Poble de la Mola“ (BOIB núm. 89 1/07/2014), així com el finançament de determinades activitats de dinamització del mateix.

Per mitjà d’aquest conveni el Consell de Formentera atorga a l'Associació una subvenció de 30.000€ per procediment de concessió directa, per a cobrir despeses de manteniment del centre i dels serveis que s'hi presten, així com per a la promoció i el sosteniment d’activitats associatives i comunitàries durant aquest 2018.

Tenint en compte l'arrelament de l'Associació de Majors del Pilar al poble, la seva naturalesa exempta d'ànim de lucre, així com el paper realitzat de facto des de la seva formalització fent possible l'organització d'esdeveniments culturals i d'interès social i contribuint a la dinamització del nucli del Pilar, el Consell Insular de Formentera va decidir encomanar expressament a l’esmentada associació aquestes funcions des del 2016.

Els espais cedits són el local destinat a l’Associació de Majors i la sala multiusos i de les entitats ciutadanes inscrites al Registre d’Entitats del Consell, amb la finalitat de facilitar l’accés de persones i entitats per al seu ús com a lloc de reunió i per a l’organització de conferències, xerrades, concerts de petit format i d’altres activitats socioculturals.

Així mateix, l’associació disposarà de claus del Telecentre i l’Oficina del Consell, que no són objecte de cessió, per tal que puguin facilitar-ne l’accés i l’ús a les persones usuàries.

El president del Consell, Jaume Ferrer, ha volgut destacar que la gestió d’aquest equipament, duta a terme els darrers anys pel col·lectiu de majors, “ha contribuït a dinamitzar la vida social i cultural del nucli de la Mola, a més de situar aquest espai dins el circuit d’activitats de tota l’illa convertint-lo en un punt de trobada per a gent molt diversa, que participen i conviuen en un ambient enriquidor per a tothom”.

La direcció i la coordinació general del Centre Administratiu i Cultural Polivalent “Casa del Poble de la Mola” segueix corresponent al Consell Insular de Formentera, que el gestiona d’acord amb la normativa vigent i de forma participativa, a través de la conselleria competent.

Més articles...

Pàgina 1 de 105

Inici
Anterior
1