• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

“Erró al Far”, una exposició per homenatjar a l’artista per la seva generositat i estima cap a Formentera

ses 10720 erro-flyer-xarxes-1-El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim divendres 11 d’octubre a les 18.00h a la sala d’exposicions situada en el nou espai cultural i educatiu del far del Pilar de la Mola s’inaugura l’exposició Erró al Far. La mostra està formada per 12 litografies sobre paper, estampades a color i datades entre els anys 2001 i 2012, pertanyents al fons que el mateix artista va donar a l’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha celebrat que “aquestes obres per fi es puguin exposar perquè el poble de Formentera, i els visitants que així ho desitgin, les coneguin”. En paraules de Labrador “és una magnífica col·lecció que aquest artista va donar de manera altruista a Formentera, l’illa que tant s’estima, i que ara podem mostrar en aquest espai idoni per acollir aquestes obres, que fins ara no havien estat exposades al públic”.

Aquesta selecció monogràfica presenta alguna de les sèries més emblemàtiques de l’artista, i connecta personatges transcendents de la història, com ara Che Guevara, Freud, dibuixos animats o les femmes fatales i les guerreres, en què la dona es presenta poderosa alhora que icona sexual.

Erró, una de les grans figures de l’art del segle XX, es presenta com a individualista, pop i barroc a la vegada, visual i narratiu, crític amb la societat, ple d’humor, i una moral impenetrable, que ha produït al llarg dels darrers seixanta-cinc anys una obra d’una riquesa incomparable que es resisteix a cap mena de categorització, segons ha explicat la comissària de l’obra, Anna Costa.

Biografia
Amb Erró al Far, l’illa rendeix un homenatge a l’artista per la seva generositat i estima per Formentera. Erró va néixer el 1932 a Ólafsvík (Islàndia). Inicia la seva formació artística a l’Escola de Belles Arts a Reykjavík, l’Acadèmia d’Oslo i l’Acadèmia de Belles Arts de Florència, on explorarà la tècnica del mosaic. Però la seva trajectòria artística la marcaran, sobretot, els viatges pels diferents països d’Orient i Occident d’on extreu la inspiració i creativitat per als seus muntatges.

El 1958 s’instal·la a París, on freqüenta el cercle dels surrealistes, forma part del grup dels artistes de la figuració narrativa francesa i participa en l’exposició Salon de Mai de París del 1960 al 1966. Resideix entre París, Tailàndia i Formentera, on vengué per casualitat l’any 1958: la seva pau i la seva gent foren decisius per establir-hi una casa i un taller, construïts per l’arquitecte Henry Quillé el 1970.

És a partir d’aquesta època quan aconsegueix una gran projecció internacional i podem trobar la seva obra en col·leccions públiques i privades de nombrosos museus, centres d’art, fundacions privades i galeries d’arreu del món. Ha rebut nombrosos premis i reconeixements, entre els quals, destacam el Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres a París el 1983 i el Premi del Parlament Islandès al Millor Artista el 2000. El 2013, el Consell Insular va nomenar-lo Fill adoptiu de Formentera.

Horari visita far de la Mola
L’exposició es pot visitar en el mateix horari d’obertura del far, de dimarts a diumenge d’11.00 a 14.00 hores i les tardes de dimecres i diumenge de 17.00 a 21.00 hores. A partir del 15 d’octubre l’horari de visita del far canvia serà de dimarts a dissabte, de 10 a 14h. Diumenge i dilluns: tancat. La mostra romandrà oberta al públic fins al mes de desembre.

Recordem que l’entrada general té un preu de 4,50 euros. Per als residents de Formentera, menors de 18 anys i persones en atur l’entrada és gratuïta, mentre que pensionistes i estudiants paguen un preu reduït de 2,5 euros.


7 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Visita delegada Cultura Govern

visita-delegada-cultura1Les conselleres de Cultura i Patrimoni Cultural del Consell de Formentera, Susana Labrador i Raquel Guasch, respectivament, han rebut avui la delegada de Cultura del Govern balear, Catalina Solivellas, per traçar el pla de treball d’aquesta legislatura. A la reunió, de caràcter tècnic, s’han establert, entre altres qüestions, les prioritats per continuar amb l’impuls del projecte de reforma de Sa Senieta, l’espai que s’ha de convertir en la seu principal del futur Museu de Formentera. Després de la reunió, tècnics i representants polítics han visitat la casa de sa Senieta.2 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Projeccions de pel·lícules, tallers creatius i sortides a cavall entre els plans que s’ofereixen pels joves de l’illa per aquest mes d’octubre

foto progOCT019 casal de joves 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa de les activitats previstes al Casal de Joves per aquest mes d’octubre. La consellera de Joventut, Vanessa Parellada ha explicat que “amb aquestes activitats i tallers se segueix amb la línia de donar una opció d’oci als joves de l’illa, a la vegada que s’inculquen valors solidaris, hàbits de vida saludable i conscienciació mediambiental entre les noves generacions”.

Pel·lícules
Una vegada per setmana a les 18.30h es projecta al Casal una pel·lícula de temàtica juvenil de què els joves poden disfrutar seguts a un sofà i menjant crispetes. El dimecres 2 d’octubre es projectarà la pel·lícula Invictus, el dimecres 9 d’octubre Es por tu bien, el divendres 25 d’octubre Pay the Ghost i el dimecres 30 Cómo entrenar a tu dragón 2.

Tallers
El divendres 4 d’octubre coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la No Violència es farà el taller “De quin costat vols estar?” per informar als joves sobre els tipus de violència que hi ha i que es posin del costat de la no violència proactivament i actuïn i es conscienciïn contra tots els tipus de violència que existeixen.

El dissabte 5 d’octubre es farà un taller de pintura creativa i pintura centrífuga i el divendres 11 d’octubre es pintaran les columnes del Casal. El dimecres 16 s’oferirà un berenar saludable per fomentar els hàbits de menjar saludable i conscienciar sobre la seva importància.

A més, el divendres 18 d’octubre els joves tornaran a adherir-se a la reivindicació juvenil “Fridays for Future”. El dimecres 23 es farà un taller de relaxació, i el dissabte 26 d’octubre el taller “Just dance” per ballar.

Sortida a cavall
Entre les activitats del mes destaca la del dissabte 19 de “Sortida a cavall”. Per aquesta activitat dirigida als socis del Casal cal fer reserva prèvia. Les places són limitades.

A més es fan tallers de dansa durant els mesos d’hivern amb els monitors del Casal.


2 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dissabte i dilluns es representa “Fortaleza a la Napolitana” a la Sala de Cultura-Cinema

foto v del vecchio 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el pròxim dissabte 5 d'octubre i dilluns 7 d'octubre es representarà l'obra de dansa teatre Fortaleza a la Napolitana a la Sala de Cultura-Cinema. Els dos dies la funció serà a les 20.30h i tindrà un preu de 7€.

Aquesta obra de teatre dirigida per Andrés Wacksman i interpretada per Valeria Del Vecchio ha estat produïda per Fils Roulants. Fortaleza a la Napolitana desperta la tendresa davant la contradicció que genera la voluntat de ser autosuficient, amb la necessitat de calor humana i protecció davant les dificultats. Una peça que parla de la dualitat d'una dona que viu la força com a màscara davant la vida, i la fragilitat que, finalment, demostra que no hi ha missions a acomplir.

La seva durada és de 40 minuts i està dirigida al públic adult. La funció té aforament limitat. Les reserves es poden fer al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

1 d'octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

L’exposició “Monedes de la Història de Formentera. La col·lecció Hilario Serra” s’inaugura avui a la sala de l’Ajuntament Vell

expo-monedes1El Consell de Formentera, a través de la conselleria de Patrimoni, informa que, avui a partir de les 19 hores a la sala de l’Ajuntament Vell, s’inaugura l’exposició Monedes de la Història de Formentera. La col·lecció Hilario Serra. Aquesta exposició és una mostra numismàtica excepcional representativa dels diferents períodes de la història de Formentera: des de l’època púnica, amb un gran conjunt de moneda fabricada a l’Ibosim púnica (s. IV-I aC) i a altres seques contemporànies del Mediterrani occidental i central, fins a les monedes que circulaven a principis del s. XX encunyades per Alfons XIII.

La col·lecció, amb més de 600 peces, també inclou una riquíssima mostra de moneda romana de 48 emperadors de l’alt i el baix imperi romà, així com un conjunt de moneda àrab i medieval desconegut fins ara. Tota la sèrie ha permès iniciar un projecte d’estudi per part d’especialistes de cada període, com són Benjamí Costa (moneda púnica), Santiago Padrino (moneda romana), Félix Retamero (moneda àrab) i Toni Ferrer Abárzuza (moneda medieval, moderna i contemporània).

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha destacat que aquesta col·lecció “és una petita mostra del que s’arribarà a tenir al futur museu de Formentera”.

L’exposició, organitzada pel Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera i el Consell de Formentera, romandrà oberta al públic fins al dia 11 d’octubre.

Per altra banda, aquest serà el tema que s’abordarà en la primera sessió de les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona que se celebren del 7 a l’11 d’octubre a la sala del Centre de Dia. Així, el dia 7 l’historiador Félix Retamero Serralvo impartirà la conferència Monedes sense gent? Les fulus i els dirhams andalusins primerencs a Formentera (s. VIII-X).


30 de setembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 50

2

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera