• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

Formentera acull la quarta edició del 'Festivalito de tango'

foto festivalito-tango-2018El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que des d’aquest proper dimecres 05 de setembre i fins el dimecres 12, Formentera acollirà la quarta edició del “Festivalito de tango”, una ruta de milongas amb xous en viu de músics i ballarins d’experiència i qualitat contrastada.

El 'Festivalito'
El “Festivalito“ va ser creat a partir de cursos intensius que organitzaven Jackie Katz (resident a Formentera) i Francisco Leiva (director d'una important escola de tango a París) amb la finalitat de brindar als alumnes locals la possibilitat de viure l'ambient tanguero, conèixer com es desenvolupen els esdeveniments (milongas) i tenir la possibilitat de gaudir d'una de les coses més boniques que ofereix el tango: compartir un espai de ball amb gent d'altres cultures i nacionalitats.

Funcionament del festival
La mecànica serà la següent; cada nit s’impartiran classes de tango dividides en dos grups: iniciació i nivell intermedi/avançat. Tots els dies se celebraran actes en un restaurant diferent, i en finalitzar les classes es donarà pas a les milongas, amb ball a la pista amb els participants del festival.

Espectacle de tango
Com a colofó final del festival, i perquè tot el públic que ho desitgi pugui gaudir d'un xou únic a la illa, s’oferirà un espectacle amb la participació de tots els artistes a la Sala de Cultura – Cinema el dilluns 10 i el dimarts 11 a partir de les 22 hores.

Les entrades anticipades es poden obtenir al web del festival o comprar-se a taquilla. Els residents tindran un descompte de quatre euros en el preu de l’entrada.

Trobareu tota la informació al web: www.elfestivalito.com

La biblioteca Marià Villangómez torna a obrir aquest dijous

foto reobertura biblio 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Educació, informa que la biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc tornarà a obrir a partir d’aquest proper dijous, 23 d’agost, en el seu horari d’estiu.

La biblioteca està tancada aquests dies a causa d’unes obres de millora a l’edifici consistents en la neteja, rascat i pintat de les parets de l’accés a la biblioteca i l’escola de música i dansa, així com en la substitució de part del paviment, ja que algunes de les rajoles estaven trencades.

Malgrat que les instal·lacions s’havien d’obrir avui dilluns, un retard  en les obres farà que aquestes no estiguin enllestides fins dimecres. Dijous, per tant, la biblioteca tornarà a funcionar en horari d’estiu; els matins de 10 a 13 hores i les tardes de 17 a 20 hores.

Les escultures de na Laura Maresc al Centre Antoni Tur 'Gabrielet' del 7 a 17 d’agost

laura maresc 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que des d’avui dimarts i fins el proper divendres 17 d’agost, la sala del Centre Gabrielet acollirà una exposició escultòrica de na Laura Maresc.

'I Sea'
Sota el títol "I Sea" i amb clares influències de l'art povera i el Land Art, la mostra de na Laura Maresc ens proposa una mirada entre el llenguatge abstracte i el figuratiu inspirada en la natura de l'illa, jugant amb la seva gamma cromàtica, i el seu paisatge en moviment.

En paraules de l’autora, “la natura és un mirall que revela el més profund en cada ser, la pell es torna permeable, i comprenem què ens passa en les metàfores que s’esdevenen a l'altra banda dels ulls”. Maresc defineix així Formentera com “horitzó constant, és apertura. 360 graus per percebre amb tots els sentits, i inspirar la més bella alquímia entre sentir i plasmar”.

L’autora, nascuda al Pirineu andorrà, reconeix la seva connexió amb l’essència de l’entorn, “sempre he sentit una forta connexió́ amb el paisatge natural que m'envolta, i tant des del punt de vista escultòric, com des de la meva vessant més performàtica o de ballarina, sempre m'ha fascinat investigar les fronteres entre cos i entorn”.

“I Sea” s’inaugura aquest vespre a les 19 hores i es podrà visitar tots els dies de 10h a 14h i de 17h a 21h a la sala del Centre Antoni Tur “Gabrielet”.

Formentera presenta el catàleg de la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell

foto cataleg 2018 2.jpgEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha editat el catàleg de la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell' del 2017, un testimoni de l'expressió artística que s'ha pogut veure en aquesta sala de referència destinada a acollir exposicions d'artistes, exposicions col·lectives i mostres d'associacions i entitats socials. Es dona resposta així a una petició expressa del sector artístic i cultural de l’illa.

L’arrelament a Formentera, a partir del qual mirar i entendre el món, és el leitmotiv de les nombroses mostres de pintura, escultura, fotografia, arquitectura o artesania que s'han exposat en aquest espai.

Durant el 2017, per exemple, s’hi han exhibit les pintures i il·lustracions de na Rocio Fraile, Aida Miró, Ana Celada, Robert Hawkins, Elena Montesinos, Julie Aubrun; els collages d'en Jorge Traverso, i la mostra de pintura i joieria de na Raquel Caramazana i Gustavo Fernández Molinari (Amaicha).

També les instantànies han set protagonistes, amb la tradicional exposició del Concurs de fotografia Beni Trutmann, la mostra del fotògraf Jordi Sarrà produïda per Espai F i les imatges abstractes de na Fabiana Schulz.

A més, i amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, la sala va acollir les fotografies corresponents al Concurs sobre lactància materna d'Eivissa i Formentera. Així mateix, la fotògrafa Isa Sanz va ser l'encarregada de presentar la seva obra fotogràfica per commemorar el Dia contra la Violència de Gènere. També, i amb col·laboració amb el Fons Pitiús de Cooperació, Formentera va ser testimoni d'una mostra del fotògraf Alex Oriol sobre l'èxode sirià.

D'altres disciplines també han passat per la Sala, com ara la instal·lació d'en Michel Mouffe comissariada per Manolo de Oya (Espai F), la mostra multimèdia d'en Wolff Kahlen, les peces tèxtils de n'Antonieta Airoldi, els tapissos i pintures de na Lia Bottanelli, l'exposició col·lectiva de l'associació Es Far i l'exposició "La primera pedra", dedicada a la Formentera prehistòrica i comissionada per Maria Bofill i Pau Sureda, el Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera, i l'àrea de Patrimoni del Consell Insular.

La Sala també ha acollit la mostra sobre diversitat lingüística presentada per la Comissió de normalització lingüística i estudiants de l'IES Marc Ferrer, així com les creacions dels alumnes de pintura de na Teresa Matilla i els de talla de fusta de n'Aaron Keydar.

Per concloure, l'any la sala va acollir la ja clàssica exposició "Col·lectiva de Nadal" que reuneix diferents artistes destacats de la nostra illa.

Gestionada per l'àrea de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular de Formentera, la Sala d'Exposicions 'Ajuntament Vell' duu gairebé vint anys de programació estable ininterrompuda, oferint exposicions temporals durant tot l'any amb l'objectiu de promocionar i estimular la creació artística.

Pla director de l’Arxiu d’Imatge i So de Formentera

foto-arxiu-imatge-i-so1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, informa que s’ha elaborat el Pla director de l’Arxiu d’Imatge i So de Formentera (AISF), document que disposa les estratègies de treball per a localitzar, recuperar, protegir, recercar, estudiar i difondre els documents d’imatge i so que conformen el patrimoni documental de l’illa.

La creació del Pla director està emmarcat pel Pla de Gestió de Patrimoni Cultural 2017-2019 i estableix un model de gestió de la feina quotidiana de l’AISF que es durà a terme en els plans anuals d’activitats. Així, s’hi estipulen tasques continues, actuacions prioritàries i blocs de feina per objectius, projectes i activitats diverses.

Al pla bianual s’estipula el funcionament continuat i efectiu de l’AISF com a conseqüència de l’aplicació del seu reglament i es preveu com a primera actuació la redacció i aprovació del Pla director. Entre d’altres, els objectius perseguits són transmetre i difondre els coneixements relacionats amb el patrimoni cultural de Formentera, posar en valor el patrimoni cultural de l’illa com a bé col·lectiu i oferir formació a la ciutadania en general i a col·lectius específics en particular com a eina per fomentar actituds cap al patrimoni cultural de l’illa.

Per a la consellera de Cultura i Patrimoni, Susana Labrador, “l’aplicació del Pla director de l’Arxiu d’Imatge i So arribarà amb la creació de nous centres culturals, artístics i museístics que ampliaran i consolidaran la xarxa d’institucions culturals de l’illa”. Aquestes institucions requeriran d’una creació de continguts i recursos que els permetin consolidar públic tant local com visitant. Per això, ha puntualitzat Labrador, “s’han d’assumir tasques d’investigació i difusió vinculades a la projecció d’aquesta nova xarxa, de manera que es converteixin en centres de recerca i difusió culturals vius i dinàmics”.

Més articles...

Pàgina 9 de 41

9

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera