• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni

L’Illa a Escena es posa en marxa aquest cap de setmana de la mà de la companyia teatral La Fornal d’espectacles amb 'Les Aventures de Gepeto i Pinotxo'

foto gepeto i pinotxoEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Festes, presenta aquest cap de setmana l’espectacle Les aventures de Gepeto i Pinotxo, una obra de teatre per a tota la família i que forma part del programa l’Illa a Escena.

La companyia La Fornal ens porta el clàssic escrit per Carlo Collodi a final del segle XIX ambientat en un poblet italià on dos vells amics decideixen construir un titella. Aquest titella serà el fill que tan li hauria agradat tenir a en Gepeto, i es dirà Pinotxo. Aquest fillet de fusta, però, no serà tal com pensava el seu pare Gepeto, sinó que li sortirà ben entremaliat. Això el durà a viure moltes aventures, unes experiències vitals que el duran des de l’engany i la frustració a l’esplendor de convertir-se en un nen.

L’escenografia es presenta en una petita habitació on els infants podrien tenir els seus jugarois. La tècnica d’interpretació és diversa, híbrida entra el contacontes i el teatre clàssic, amb una mescla de tècniques en què els objectes agafen forma de personatge, les ombres donen gran visualitat a l’espectacle i les titelles ajuden a situar la història.

L’obra forma part del circuit TALENT IB 2018 impulsat per l’Institut d’Estudis Baleàrics (ILLENC) del Govern de les Illes Balears.

La companyia
La Fornal d’Espectacles és una companyia mallorquina de gestió i formació artística amb més de 25 anys d’experiència i disposa de la seva pròpia sala, La Fornal, un espai de suport a la creació que des de la seva direcció obté un procés autogestionat per part de tots els artistes que s’hi vinculen.

La funció es podrà veure a Formentera aquest proper dissabte 17 de febrer a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). Té una durada de 50 minuts i les entrades es podran adquirir per 3 euros a la taquilla del cinema el mateix dia de la funció.

Enllaç vídeo Youtube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=m0gQqBiYO5A

Contacontes 'les joguines de la Martina' a càrrec de Cristina Brunet aquest divendres a la Biblioteca Marià Villangómez

contacontes les joguines de la martina 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el proper divendres 16 els més petits podran gaudir d’una nova vetllada de contacontes a la Biblioteca Marià Villangómez a partir de les 18 hores.

L’espectacle escollit per a aquesta ocasió serà “Les joguines de la Martina” una obra a càrrec de na Cristina Brunet que recull diferents expressions artístiques i teatrals com la manipulació de titelles, la creació de música original per a l'espectacle i la interpretació de les cançons en viu i amb diferents instruments que formen part de l'escenografia.

Na Martina és una contacontes que va arreu del món cercant històries per contar als boixos. Però no li serveix qualsevol història, sinó que té un do que li permet parlar amb les joguines, que li narren les seves aventures, ja que, quan els petits van a dormir, elles surten a trescar món i a jugar.

En aquest espectacle coneixerem un osset de peluix poruc que estima molt en Toni, el seu propietari; una granoteta plena d'arròs que es buida per culpa d'uns ratolins; un cavallet de cursa que cau per l'escala perquè no va alerta i un porquet que guarda com un tresor les monedes que n'Aineta li posa a l'esqueneta.

Un espectacle musical i colorit que pretén engrescar l'alumnat perquè s'uneixi al joc i a cantar les cançons de na Martina.

El Carnaval torna a Formentera aquest proper diumenge

Carnaval-formentera-19 gEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura i Festes, informa que la festa de Carnaval d’aquest 2018 es celebrarà el pròxim diumenge 11 de febrer a Sant Francesc. A partir de les 11.00 hores tots els participants es podran concentrar a l’aparcament de sa Senieta on s’obriran les inscripcions per a participar al concurs de disfresses. A les 12.00 del migdia s’iniciarà la rua amb sortida des del pàrquing de sa Senieta i amb recorregut pels principals carrers del poble. Enguany la rua estarà animada per la música del grup, Aiye Batucada.

El recorregut passarà per l'avinguda del Pla del Rei, passant pel carrer del bus i evitant la rotonda. Prosseguirà pel carrer d'Eivissa fins a la plaça de la Constitució i seguint pel carrer Santa Maria vers el carrer Marc Ferrer i després el carrer Jaume I per a acabar altra volta a la plaça de la Constitució.

Premis
Els participants al concurs de disfresses tindran la possibilitat de guanyar algun dels següents premis en metàl·lic:
Individual adult
1r premi 200 €
2n premi 150 €

Individual infantil
1r premi 100 €
2n premi 60 €

Parelles
1r premi 300 €
2n premi 200 €

Família
1r premi 300 €
2n premi 200 €

Grup [entre 3 i 10 persones]
1r premi 400 €
2n premi 250 €

Comparses [més de 10 persones]
1r premi 500 €
2n premi 350 €

Carrosses [amb vehicle]
1r premi 950 €
2n premi 650 €

Un cop acabada la desfilada, a la plaça de la Constitució començarà la música de la mà de DJ Blue i DJ Javi Box per tal d’animar el final de festa, mentre que a partir de les 14.00 hores tindrà lloc el dinar popular, organitzat pels pares dels cursos de sisè i l'APIMA CP Mestre Lluís Andreu, per recaptar diners pel viatge de fi de curs. El menjar per als disfressats i disfressades serà de franc.

Subvencions per a la rehabilitació de parets de pedra seca, soterrament de línies i restauració del patrimoni cultural

Pou MarianetEl Consell de Formentera, a través de les àrees de Patrimoni i Medi Rural, informa que properament es convocaran les bases per a la concessió de subvencions encaminades a rehabilitar parets de pedra seca, a soterrar línies elèctriques i telefòniques i a realitzar intervencions de restauració, conservació, consolidació i rehabilitació en béns del patrimoni cultural en l’àmbit territorial de Formentera aprovades per la Comissió de Govern del Consell Insular de Formentera, en sessió de caràcter ordinari el 9 de març de 2017 i les bases de les quals es publicaren al BOIB el 21 de març del 2017.

Requisits per sol·licitar la subvenció
Podran sol·licitar subvencions per a la rehabilitació de parets de pedra seca i per dur a terme intervencions en elements del patrimoni cultural les persones el règim de les quals sigui d’utilització tant en propietat com lloguer, o d’altres formes de gaudi.

Així mateix, podran sol·licitar subvencions per al soterrament de línies elèctriques i/o telefòniques existents, les agrupacions d’afectats o interessats que es constitueixin com a tals i nomenin un representant per canalitzar les seves actuacions amb l’Administració.

Percentatges i imports màxims subvencionables
Per a la rehabilitació de parets de pedra seca i substitució de parets de materials poc adequats es subvencionarà fins a un 60% del cost de la intervenció, i 40 €/m2 per les obres que siguin executades pel mateix propietari, amb un màxim de 15.000 €.

Per soterraments de línies elèctriques i telefòniques existents es cobrirà fins a un 20 % del pressupost d’execució previst amb un màxim de 60.000 €. En intervencions en béns del patrimoni cultural, els béns declarats BIC, BC o amb protecció A en el Catàleg tindran cobertura de fins a un 90% del pressupost de la intervenció amb un màxim de 50.000 €. Els béns amb protecció B fins a un 60% del pressupost de la intervenció amb un màxim de 30.000 €.

Els béns amb protecció C fins a un 50% del pressupost de la intervenció amb un màxim de 25.000 €. Finalment, els béns de l'Inventari seran subvencionats fins a un 40% del pressupost de la intervenció amb un màxim de 15.000 €.

A més dels costos derivats de l’execució de les obres, també es consideraran despeses subvencionables els imports derivats de redacció de projectes i de realització d’estudis històrics i de l’evolució constructiva dels immobles.

Termini i lloc de presentació de sol·licituds
Les sol·licituds es presentaran a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, carrer Ramon Llull n.6, dins del termini de 30 dies hàbils comptats a partir de l'endemà al de la data de publicació d'aquesta convocatòria al BOIB. Les sol·licituds que es presentin fora del termini anteriorment establert, seran excloses i s'arxivaran.

Obligació dels beneficiaris
Els beneficiaris d’aquestes subvencions es comprometen a posar en un lloc visible de la paret objecte de la subvenció, la placa que els lliuri el Consell. En cas de no complir aquesta obligació, es podria denegar la subvenció.

La revista Randa dedica la seva 79a edició a Formentera

Randa2La revista Randa, editada per Publicacions de l'Abadia de Montserrat i que compta amb la col·laboració del Consell de Formentera, dedica el seu número 79 a l’illa de Formentera.

Aquesta publicació, de periodicitat semestral, dedica les seves 200 pàgines de contingut a la nostra illa, amb articles com el de n’Artur Parron, que versa sobre “La tercera Conferència del Partit Comunista a les Illes: Formentera, 1976” o el de n’Ángel Navarro sobre “L'autonomia assolida per Formentera, com a territori i com a poder públic”.

En aquesta edició hi trobarem també texts de n’Esperança Marí Maians, “Nova immigració a Formentera: incorporació a una nova societat”, Isidor Torres Cardona, “La COP de Formentera: gestació”, Jaume Escandell Guasch,” Les caramelles de Nadal: una aproximació al patrimoni immaterial de les Pitiüses”, Maria del Mar Joan i Marí i Bernat Joan i Marí, “Transmissió generacional i actituds lingüístiques entre els joves de Formentera” i na Marina Mayans Marí, “Usos medicinals de les plantes. Aportació a l'etnobotànica de Formentera”.

Més articles...

Pàgina 8 de 32

8

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera