• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Dilluns s'inaugura l'exposició “Homenatge a la ceràmica d'Anneliese Witt. Poesia i fang”

Cartell Eva TurLa Sala d'Exposicions “Ajuntament Vell” acull, a partir del pròxim dilluns 29 de juny, l'exposició Homenatge a la ceràmica d'Anneliese Witt. Poesia i fang, una mostra dedicada a l'obra de l'artista alemanya que va morir al maig de l'any 2018.

L'exposició està composta per 16 peces de l'artista acompanyades per textos escrits per a l'ocasió per escriptors i poetes coneguts, com Nora Albert, Iolanda Bonet, Pep Marí, Antoni Marí, Carles Fabregat, Neus Riera, Antonio Colinas, Vicent Tur, entre d'altres.

La mostra està comissariada per Eva Tur Antonio i Marcos Tur Witt. Es podrà visitar fins dissabte 11 de juliol de 2020, de dilluns a dissabte d'11 a 14 hores i de 19 a 21 hores. El diumenge i dilluns matí la sala romandrà tancada.


26 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Torna el Cinema a la Fresca, un dels clàssics de l'estiu formenterer

cartell 2020 cinefrescEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, presenta la catorzena edició del cicle de Cinema a la Fresca. Aquest cicle fa que residents i turistes puguin gaudir de les nits d'estiu i de la projecció de clàssics i contemporanis del cinema estatal i internacional de manera gratuïta.

Sota la direcció artística de Veronique Landy i Espai F, amb una programació de cinema d'autor en versió original, es projectaran, durant els mesos de juliol a setembre, un total de 32 pel·lícules de nacionalitats variades, rodades entre els anys trenta i fins a l'actualitat. Les projeccions es duran a terme els dimarts al jardí de ses Eres a Sant Francesc, els dijous a la plaça de l'Església a Sant Ferran i els divendres al pati de la Casa del Poble de la Mola.

Programació
El Cinema a la Fresca s'inicia el pròxim dimarts 30 de juny a Sant Francesc amb la projecció de Una mujer fantástica, dins del programa d'activitats en motiu del dia internacional de l'orgull LGTBIQ+. Una pel·lícula del director Sebastián Lelio que narra la història de la Marina, una jove transgènere que viu a Santiago de Xile i que treballa com a cambrera i cantant. Ella i l'Orlando, la seva parella, 20 anys major que ella, planegen el seu futur junts fins que ell mor i llavors la Marina es veu obligada a afrontar la seva família i demostrar que és una dona forta, honesta i fantàstica.

Dijous 2 de juliol a la plaça de l'Església de Sant Ferran es projectarà Mientras dure la guerra del reconegut director Fernando Amenábar, un film que relata els successos esdevinguts a la Salamanca de la segona meitat de 1936 a través del fil conductor del conflicte polític i personal de l'escriptor i filòsof Miguel de Unamuno.

Divendres 3 de juliol, el pati de la Casa del Poble de la Mola acull la pel·lícula Sherlock JR., una comèdia muda nord-americana de 1924 dirigida i protagonitzada per Buster Keaton on tot gira al voltant d'una història d'amor. Keaton protagonitza un jove que fa l'ofici d'operador del projector en una sala de cinema. És un home pobre, optimista, il·lusionat i enamorat d'una bella dona, per l'atenció de la qual ha de lluitar, enfrontat a un personatge maliciós, que farà qualsevol cosa per llevar-lo d'enmig. El jove enamorat vol tirar endavant, estudiant tècniques de detectiu, amb la idea de convertir-se en un modern Sherlock Holmes.

El cicle també oferirà pel·lícules per als més petits com són Dilili a París, Ponyo en el acantilado o Mi amigo el gigante (The BFG). Aquesta última es podrà veure dijous 9 de juliol a la plaça de l'Església de Sant Ferran. Dirigida per Steven Spielberg, està basada en la novel·la El gran gigante bonachón, adaptació del conte de Roald Dahl sobre una nena que uneix les seves forces amb un gegant per a detenir una invasió de gegants malvats que es preparen per a menjar-se a tots els nens i nenes del país.

Pensat per al públic més jove, el dijous 23 de juliol es projectarà Avatar, un film d'animació amb una temàtica i argumentació ecologista dotat d'una bellesa extraordinària plena de moments màgics i meravellosos que ens sorprendran a tots.

Un dels plats forts d'aquest any serà la interpretació en directe de la banda sonora a càrrec del pianista Jota Hidalgo de les pel·lícules Sherlock JR. el divendres 3 de juliol a la Mola i de la pel·lícula The Kid de Charles Chaplin el 21 de juliol a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

Totes aquestes pel·lícules es podran veure en l'entorn obert i natural dels emplaçaments escollits (jardí de ses Eres de Sant Francesc, plaça de l'Església de Sant Ferran i el pati de la Casa del Poble de la Mola), uns espais idonis, que aquest any s'adaptaran a les mesures de seguretat i de distanciament per prevenir la covid-19.


26 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Comença la temporada de mercats artesans i artístics a Formentera

foto 2020 mercat la molaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Comerç, informa que demà dimecres 24 de juny, amb l'obertura del mercat de la Savina, comença la temporada de mercats artesans i artístics a l'illa de Formentera. Al mercat de la Savina seguiran l'obertura del des Pujols i Sant Francesc el dia 28 de juny; la Mola, l'1 de juliol; i Sant Ferran, el 2 de juliol.

Els mercats romandran oberts fins al mes d'octubre i enguany “el Consell de Formentera bonificarà el cent per cent de l'ocupació de via pública de totes aquelles parades que estiguin en sòl públic depenent del Consell”, assenyala la consellera de Comerç, Ana Juan.

Arran de la crisi sanitària de la Covid-19, els mercats d'enguany es poden obrir amb una capacitat del 75% de parades i s'ha de garantir una distància mínima de seguretat entre aquestes, segon el darrer decret del Govern balear. Si bé, segons avança la consellera Ana Juan, "des de la conselleria de Comerç s'ha treballat amb els artesans per ampliar l'espai en els llocs on sigui possible". Així, al mercat artesà de la Mola s'ha pogut ampliar amb un terreny annex a l'actual i també tendrà parades al carrer principal. Així mateix, el mercat des Pujols d'enguany s'amplia pel carrer Cartagena per garantir l'espai de seguretat.

A més, aquest any s'han renovat les parades de Sant Ferran que es trobaven en mal estat, així com es milloraran els enllaços elèctrics per a les instal·lacions des Pujols.

Juan ha subratllat “la feina feta en aquestes setmanes on s'ha contactat un per un amb tots els artesans per preparar i organitzar amb ells aquesta temporada que enguany serà especial”. “Els mercats són un dels grans atractius turístics de l'illa i dinamitzadors de la societat illenca a l'època de l'estiu, així que confiam que amb la seva obertura a poc a poc l'illa vagi reprenent el pols a aquesta temporada tan atípica”, ha comentat la consellera de Comerç.

Enguany, els horaris del mercats són els següents:

Mercat de la Savina
Des del 24 de juny, de dilluns a diumenge de 10 a 22 hores.

Mercat des Pujols
Des del 28 de juny, de dilluns a diumenge de 19 a 24 hores. Enguany amb ampliació pel carrer Cartagena.

Mercat de Sant Francesc
Des del 28 de juny, de dilluns a diumenge de 10 a 24 hores.

Mercat artesà de la Mola
Des de l'1 de juliol, dimecres i diumenge de 17 a 22 hores. Enguany amb ampliació a un terreny annex i a l'avinguda de la Mola.

Mercat artesà i artístic de Sant Ferran
Des del 2 de juliol, dijous, divendres i dissabte de 20 a 24 hores.


23 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Música a les Places torna a Formentera

cartell 2020 musica a les placesEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat avui el programa de Música a les Places per a aquest estiu 2020. Aquest cicle engloba concerts de periodicitat setmanal i de petit format en diferents nuclis urbans de l’illa com ara la Savina, es Pujols, Sant Francesc i Sant Ferran.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha explicat que aquest any es feia més urgent poder reactivar el sector cultural, després de la crisi econòmica, social i sanitària ocasionada per la pandèmia de la Covid-19, i per això ha mostrat la seva satisfacció “per poder presentar aquest cartell que novament tornarà a omplir de música les places de Formentera oferint una alternativa d’oci a turistes i residents”.

El programa de concerts que engloba diferents estils musicals; World Music, llatina, blues, soul, rock, heavy, jazz. Els concerts es fan en espais públics situats a l’aire lliure. Aquest any com a mesures de prevenció per evitar la propagació de la Covid-19 el públic dels concerts estarà assegut en un entorn delimitat i respectant el distanciament social i tendran un aforament limitat.

La Savina
La música torna de nou a la Savina amb els Dilluns al Port, on cada dilluns a partir del 29 de juny i fins al 28 de setembre a partir de les 22.00h hi haurà una actuació musical en directe per animar l’ambient del passeig de la Marina.

Es Pujols
La plaça d’Europa des Pujols també acollirà la música en directe del programa World Music, i comptarà amb l’actuació d’un dels veterans d’aquest cartell, Antena Libre. Les actuacions seran cada dijous a partir de les 22.00h, des del 25 de juny al 22 d’octubre (exceptuant el mes d’agost on no hi haurà concerts).

Sant Ferran
D’altra banda, la plaça de Sant Ferran també acollirà Música en Viu, cada divendres a partir de les 22.00h del 26 de juny al 25 de setembre.

Sant Francesc
I a la plaça de Sant Francesc, un clàssic, cada dissabte també a partir de les 22.00h del 27 de juny al 26 de setembre hi haurà un concert de jazz de la mà de la banda de jazz més entranyable de Formentera, Jazz&Co.

Col·laboracions
Aquesta iniciativa musical compta des dels seus inicis amb la col·laboració de l’associació Jazz&Co, Antena Libre, l’Associació de Veïns de la Savina i l’Autoritat Portuària de les Illes Balears.

Cal destacar la gran ajuda que suposa la renovació del conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i Estrella Galicia. Cada any Estrella Galicia programa 150 concerts en sales de tot Espanya i dona suport a festivals, sempre amb caràcter independent i alternatiu, segons destaca la mateixa marca. I, en aquest sentit, el Consell de Formentera agraeix l’aposta d’aquesta marca amb una llarga trajectòria amb iniciatives musicals i culturals al nostre país.

22 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Les “tintures salvatges” de Simona Colzi inauguren demà el centre ‘Gabrielet’ aquesta temporada

cartell 2020 tintures salvatgesLa mostra “Tintures Salvatges”, de l'artista Simona Colzi, obre demà 19 de juny a les 19 hores la temporada d'exposicions del centre Antoni Tur ‘Gabrielet’. L'exposició de l'artista està formada per una selecció de textures en la qual es barregen els teixits tèxtils i la naturalesa de Formentera i on es combinen qualitat, sostenibilitat i estètica. Amb aquesta mostra, Simona Colzi vol fer una crida d'atenció sobre la contaminació que genera la indústria de teles sintètiques i també fer un petit homenatge a la vida i la natura de l'illa de Formentera.

L'exposició romandrà oberta fins al 28 de juny, de dilluns a dissabte d'11 a 14 hores i de 18 a 20 hores.

18 de juny de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 64

4

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera