• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Els Reis Mags visitaran Formentera el pròxim 5 de gener amb una cavalcada sense aturades i respectant les mesures sanitàries

cartell 2020 reis magsEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i conjuntament amb l’Associació de Reis Mags informa que els Reis Mags d’Orient han confirmat que aquest any també visitaran Formentera el pròxim 5 de gener. Això sí, Ses Majestats Reials han informat que la visita estarà adaptada a la normativa sanitària i es farà respectant totes les mesures anticovid.

Recorregut i horaris
Els Reis Mags d’Orient faran un recorregut per tota l’illa sense aturades, per assegurar el manteniment de les normes vigents d’higiene i seguretat.

La cavalcada començarà el seu recorregut al Far de la Mola a les 16.00 h i continuarà a través de la PM 820-2 passant per tots els nuclis urbans de l’illa. El primer poble serà el Pilar de la Mola a través de l’avinguda de la Mola a les 16.15 h, tot seguit es passarà per davant des Caló de Sant Agustí sobre les 16.30 h fins arribar a Sant Ferran de ses Roques on els ciutadans d’aquest poble podran veure els reis pel carrer de Joan Castelló Guasch sobre les 16.45 h, seguidament es reprendrà el recorregut per la circumval·lació del carrer de la Universitat en direcció as Pujols on es passarà per la circumval·lació del poble, carrer de Barcelona, cap a les 17.00 h. Des d’allí, es continuarà per la PM 820-2 fins arribar a la Savina on els reis passaran per l’avinguda de la Mediterrània, continuaran pel passeig de la Marina i el carrer de s’Almadrava i marxaran de la Savina de nou per l’avinguda de la Mediterrània sobre les 17.15 h. El recorregut continuarà a través de la PM 820-2 direcció Sant Francesc Xavier on s’endinsaran pel poble a través del carrer del Pla del Rei cap a les 17.30 h aproximadament per després continuar per la carretera des Cap fins a les pista municipal a les 17.45 h i, finalment, tornaran a Sant Francesc a través de la circumval·lació, carrer de sa Tanca Vella, on es té previst acabar el recorregut de la visita dels Reis Mags d’Orient cap a les 18.00 h.

El Consell de Formentera ha editat un mapa amb el recorregut per facilitar l’assistència a les persones interessades. Es planteja recórrer tota la illa per tal que les famílies no es desplacin a un mateix lloc a saludar-los evitant aglomeracions i es recomana que els nens i nenes surtin a veure a Ses Majestats Reials al punt més proper a les seves cases. Així mateix, donada la situació epidemiològica, des del Consell es demana que es limiti la sortida a saludar als Reis als menors acompanyats únicament pels seus progenitors i/o tutors, és a dir, als grups de familiars estables i es recomana que enguany les persones vulnerables i els adults sense menors a càrrec no s’apropin als punts de pas per evitar les aglomeracions i per facilitar que siguin els boixes i boixos els que gaudeixin de la visita dels Reis amb total seguretat.

En els punts on es preveu més assistència és a Sant Francesc i Sant Ferran. En aquests punts, s’intensificarà la presència de personal del Consell per controlar el número màxim d’assistents i vetllant perquè les persones es reuneixin per nuclis familiars i que els grups de convivents se separin entre si més de 2 metres i mantinguin les mascaretes posades en tot moment.

La consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, ha destacat l’esforç que s’ha fet per poder fer arribar la màgia dels Reis Mags als més petits en aquest any tan excepcional. Tot i això ha demanat a la població que segueixen les indicacions de l’organització per evitar contactes socials fora del grup bombolla o aglomeracions. “Es tracta de que siguem responsables i anem amb els boixos i boixes al lloc més proper a la nostra casa, bé sigui al poble o al seu pas per la carretera, i que ho fem sempre mantenint la distància i les mesures de seguretat per poder gaudir de la visita de Ses Magestats sense posar-nos en perill, ni a nosaltres, ni als nostres veïns”. Així mateix, la consellera ha agraït a l’Associació Reis Mags de Formentera la seva gran feina i dedicació per poder fer arribar un any més als Reis Mags a la nostra illa.

Cal destacar que la visita de Ses Magestats es podria cancel·lar si la situació epidemiològica així ho requereix.

2 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Primera Mostra de Músics de Formentera

cartell 2020 mostra de musicsEl Consell Insular de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Educació, informa que el proper divendres dia 18 de desembre a les 18.00 h i el diumenge 20 de desembre a les 12.00 h tendrà lloc la primera Mostra de Músics de Formentera de la mà de l’Associació Formentera Musical a l’envelat de sa Senieta de Sant Francesc. El tret de sortida serà el divendres dia 18 amb les actuacions de Pez Sonora + PerSona, Emi Bueno, Yakari & Marie Connery Quartet i DJ Gioele + DJ Clint Zero i la mostra conclourà el diumenge dia 20 amb les actuacions dels grups Bloco Colubraria, Erik Doornweerd i Óscar & Friends, Sur i Foc i Fum.

La consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, ha explicat que aquesta mostra s’organitza per primera vegada per potenciar la vida cultural de l’illa, a la vegada que es dona suport als grups musicals locals en un moment tan complicat, com ja es va fent amb altres esdeveniments. Així mateix, la consellera ha destacat que “tots els actes de la programació de Nadal segueixen totes les mesures de seguretat, amb l’aforament limitat” i ha demanat “la col·laboració i responsabilitat de tothom que assisteixi per poder gaudir de la música i dels músics de Formentera però amb seguretat”.

Cada actuació musical tindrà una durada de 60 minuts. Per aquests espectacles no hi ha reserva d’entrada, però sí aforament limitat de màxim 54 places. Tots els espectadors hauran d’estar asseguts amb mascareta i no es pot ni menjar, ni beure. Conforme quedin places lliures es podran anar ocupant després de desinfectar-les.

L’associació

Formentera Musical és una associació cultural nascuda aquest mateix any 2020 amb l’objectiu de promoure la cultura musical, protegir el paper dels artistes i tècnics de l’espectacle i fomentar l’intercanvi cultural entre illes tot col·laborant amb entitats públiques, privades i associatives de les Illes Balears.

Els grups

Pez Sonora amb PerSona
Paz Aguado, cantautora i artista multidisciplinar, compagina la creació musical amb les arts visuals. Amb guitarra i veu, i amb els seus companys d’escenari Juanjo Rodríguez (guitarra, baix) i Dario Fusco (bateria) conformen Pez Sonora, banda que conjuga una poesia intimista vital, amb un so folk-rock eclèctic. Les seves lletres van recol·lectant nexes que donin sentit a les coses, mentre la màgia transita les estacions del paradís.

L’acompanyarà PerSona, un projecte musical que barreja les diferents facetes musicals del multinstrumentista Paul Castejón. ClaoOscuro, el seu àlbum debut d’estudi té sonoritats que oscil·len entre l’orgànic i l’eclèctic, nodrit de jazz, colorit amb sons ètnics i embriagat del desenvolupament exòtic de la música progressiva. Peces instrumentals i també cançons cantades en diferents llengües, que dialoguen sobre la retòrica profunda de l’existència. La filosofia del so tecnològic coneixent l’expressió del misticisme.

Emi Bueno
Emi Bueno es presenta en format de quartet, amb un projecte ple de cançons llatines que ens faran viatjar per diferents corrents. La seva subtilesa i alegria aniran ben acompanyades amb músics residents a l’illa.

Yakari & Marie Connery Quartet
El grup format per Nuno Alvez, trompeta, Julien Cantonné, piano, Edgar Vilamajó, bateria, i Mariano Menteguiaga, baix, és una banda de músics de Formentera creada aquest hivern per reviure els grans moments del jazz-funk i dels seus grans impulsors com Miles Davis, Billy Cobhan, Herbie Hancock... Per la Mostra comptaran amb la participació d’Isaac Robles a la guitarra elèctrica i Maya Porter a la veu per cantar cançons de Marvin Gaye, Aretha Franklin o Sam Cooke. Una proposta carregada de groove i talent creada per a la gent de Formentera.

DJ Gioele
Gioele Brizio treballa de DJ des de 1993 a clubs com Pineta, Alter Ego, Café del Mar Ibiza, El Club Ibiza, Hotel Pacha Ibiza. Gioele amb Moba Sound ha col·laborat en la preparació d’algunes remescles per artistes com Milesart Orchestra (Look at you), Mystic Diversions (Energy Production), Oscar P (Media Services Nyc), DNA (Cool:Division), Dom Scott (Perception Music). Actualment és el DJ resident a ChezzGerdi Formentera i ha treballat també a Big Sur Life.

DJ Clint Zero
DJ neoyorquí resident a Formentera. El seu estil és eclèctic ja que li agraden molts tipus de música que barreja en les seves sessions.

Bloco Colubraria
Bloco Colubraria és una batucada a l’estil brasiler amb un toc de bogeria illenca. Porta dos anys en actiu en què ha participat en molts esdeveniments i amenacen a quedar-se molt més temps amb nosaltres per fer-nos moure de valent.

Erik Doornweerd amb Óscar & Friends
Erik Doornweerd, nascut a Indonèsia, criat a Holanda i feliç a Formentera. Ha tocat a la Joven Dolores, organitzat l’escenari obert del Mercat Artesanal de la Mola durant 25 anys, amb músics, contacontes, malabaristes, mags, ballarins i molt més. Tocarà la guitarra, la lap-slide guitar, harmòniques i un banjo de cinc cordes, amb el seu repertori rock, folk, country i blues. L’acompanyarà Óscar i el seu grup de percussió africana.

Sur
Sur és una banda formada a Formentera en format “power acústic”. El seu repertori compta bàsicament amb cançons pròpies i versions. Els integrants són Dani Alcoba, veu i guitarra, Manu Velázquez, bateria, Gustavo Moraes, guitarra solista i Maxi Rattoni, al baix.

Foc i Fum
Foc i Fum és una banda de rock n’ roll formada per Joan Garciolo Torres al baix, Fabian Mayans a la bateria, Maya Porter, a la veu, i Isaac Robles a la guitarra. Toquen versions d’artistes com Audioslave, Queens of the Stone Age o Muse. La combinació de l’energia que transmeten a l’escenari, un repertori de cançons clàssiques de rock i una poderosa veu femenina, converteixen l’espectacle en una experiència inoblidable.

14 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

#FREEDOM THE NEW HUMAN MANIFESTO PROJECT

cartell 2020 SOS HUMANITYDesprés de la tercera edició a Formentera de COLLECTIVE SIGNATURES, la comissaria independent Francesca Carol Rolla presenta, des de l’associació cultural Sa Casa, un nou projecte col·laboratiu: #FREEDOM THE NEW HUMAN MANIFESTO. En aquesta ocasió, COLLECTIVE SIGNATURES s’uneix amb ONE-MAN. THE LIBERATION PROJECT de l’activista afroamericà Preach R Sun, i consolida la col·laboració amb Manolo Oya i Trampolí Mecànic, i compta amb el suport del Consell Insular de Formentera i Ràdioilla Formentera.

#FREEDOM THE NEW HUMAN MANIFESTO està orientat cap a l’activisme cultural i social, en resposta a la urgència de fomentar la conscienciació sobre formes d’opressió, desigualtat i injustícia individual i sistèmica. El projecte assumeix el repte de posar l’art al servei de la societat, i realitzar pràctiques socials orientades cap a la cerca d’una millor humanitat.

#FREEDOM THE NEW HUMAN MANIFESTO està dividit en quatre estacions que tenen lloc entre els mesos de desembre de 2020 i febrer de 2021 a l’illa de Formentera.

La primera estació, servint tant de preludi com a final de la següent estació, consisteix en la publicació d’una carta d’auxili, un SOS convidant a la comunitat de Formentera i el públic internacional a compartir de manera oberta pensaments, consideracions, experiències, frustracions i temors relacionats amb la crisi actual de la humanitat. Aquest testimonis culminen a la segona estació mitjançant una marató de ràdio, a Ràdioilla Formentera 107.9 FM, de lectures, ponències i xerrades, el dia 30 de gener de 2021.

La segona estació es tracta d’un programa de tres dies de conferències i taules rodones amb convidats locals i internacionals, per identificar i evidenciar qüestions d’injustícia i opressió que existeixen a l’illa de Formentera. Aquesta estació té lloc els dies 21, 22 i 23 de gener de 2021. La tercera estació està basada en un taller d’investigació immersiva i accions performatives, tutoritzat per Francesca Carol Rolla i Preach R Sun. Una primera part, els dies 12, 13, i 14, i una segona parts els dies 19, 20, 21 de febrer de 2021. La quarta i última estació consisteix en la presentació pública dels resultats del treball mitjançant propostes d’art perfomatiu, individuals i col·lectives, a l’espai públic de Formentera, els dies 26, 27 i 28 de febrer de 2021.

A través de les noves tecnologies, de les xarxes socials, i de la participació de manera virtual de convidats internacionals, el projecte llança el seu SOS des de l’illa de Formentera, per expandir-se i comunicar, més enllà de les seves fronteres, amb l’audiència nacional i internacional.

L’enfocament de #FREEDOM THE NEW HUMAN MANIFESTO està dirigit cap a la capacitat humana per desenvolupar noves possibilitats de llenguatge i comunicació, per estimular l’emancipació i involucrar-se en un compromís col·lectiu cap a la llibertat i l’alliberament.

Totes les activitats són gratuïtes.

El projecte respecta totes les mesures de seguretat per a la prevenció contra el contagi de la covid-19 i en compleix la normativa establerta.

NEWHUMANMANIFESTO@GMAIL.COM

11 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dissabte 12 de desembre actuació de La 22

cartell 2020 la 22El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Festes, informa que el proper dissabte dia 12 de desembre tindrà lloc el concert de La 22 a l’envelat de sa Senieta de Sant Francesc. El concert començarà a les 20h, hi haurà aforament limitat de 54 places i s’haurà de reservar entrada prèvia a través del correu electrònic reserves@conselldeformentera.cat. L’actuació comptarà amb totes les mesures de seguretat, el públic haurà d’estar assegut en cadires, no és podrà consumir ni menjar ni beure, i en tot moment s’haurà de portar la mascareta.

La consellera de Cultura i Festes, Susana Labrador, ha aprofitat per recordar a tots els formenterers i formentereres que aquestes festes de Nadal seran diferents i que “és molt important que puguem disfrutar de les celebracions però sempre respectant les mesures de seguretat anticovid, així com l’aforament”. D’altra banda, Susana Labrador ha destacat que “amb la programació de concerts d’aquest tipus es dona resposta a una de les prioritats de l’àrea de Cultura en aquesta crisi, que ha estat donar suport als músics locals, i en general als artistes de l’illa”.

La 22
La banda La 22 Formentera és una banda musical de ritmes llatins que neix a Formentera l’estiu de 2010 i és fundada per José Guzmán, actual trombonista.

Les seves influències musicals passen per ritmes que van des del quartet, la cúmbia, el merengue, la “bachata”, la salsa, fins a la rumba, posant el seu particular toc llatí a autors com Marc Anthony, Celia Cruz, Compay Segundo, Alejandro Sanz, Pink Floyd, Pablo Alborán, Gloria Gaynor, Juanes, Luis Miguel, Daft Punk, o Jose Luis Perales entre altres.

Després de diversos concerts recorrent l’àmbit musical de la nostra illa, es consagren l’estiu de 2012 com a banda revelació tot participant en diverses festes populars i locals d’oci nocturn d’Eivissa i Formentera i és l’any 2015 quan es consoliden com la principal banda llatina de les illes.

Desde el Mediterráneo és el títol del seu nou disc, sortit a la llum aquest any 2020 i que podrem escoltar durant aquest concert.

4 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

“Formentera amb Formentera”, l’exposició col·lectiva de Nadal

cartell 2020 formentera amb formenteraEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dimecres 9 de desembre a les 18h obre les portes l’exposició col·lectiva de Nadal que porta per títol Formentera amb Formentera.

Arran de la crisi generada per la pandèmia de la covid-19, un grup de creatius (il·lustradors, dissenyadors i músics) tots ells residents o estretament vinculats a Formentera es van ajuntar per crear, de forma totalment altruista i col·laborativa, un vídeo d’agraïment de l’Hospital de Formentera cap a tots els ciutadans, empreses i institucions que durant la crisi van oferir el seu suport a l’Hospital a partir de diferents accions.

Aquesta exposició mostra la feina d’aquests deu il·lustradors, entre els que trobem Guillem Marí, Jan Ribas, Juan Moreno, Max Mallol, Patrícia Gea, Paula Tikas, Pilar Mena, Raquel Caramazana, Vicent Ferrer i Víctor Escandell. 30 obres que es podran veure a la sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” fins el 5 de gener de 2021, de dilluns a dissabte d’11 a 14h i de 18 a 20h. Recordam que el diumenge i el dilluns matí la sala roman tancada.

4 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 1 de 72

Inici
Anterior
1

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera