• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Formentera dedicarà un record a les víctimes i afectats de Mallorca en els actes del cap de setmana

foto banderaEl Consell de Formentera ha establert tres dies de dol oficial en solidaritat amb les víctimes i afectats pels efectes de les tempestes patides el passat dimarts a Sant Llorenç des Cardassar i vàries localitats de l’est de Mallorca.

Així, els actes oficials organitzats pel Consell de Formentera d'aquest cap de setmana s'encetaran amb un record a les víctimes i afectats de Mallorca i un minut de silenci.

El Consell de Formentera ofereix vuit llocs de treball

foto borsi 2018El Consell de Formentera, a través del departament de Recursos Humans, informa que al SOIB (a l'apartat d'ofertes del sector públic) es poden trobar les següents oportunitats de treball del Consell Insular de Formentera:

Monitor/a de temps lliure; per substituir vacant per final voluntària. Límit per apuntar-se, el dia 15 d'octubre.

Personal de neteja; per cobrir les vacants de dos companyes que passen a treballar en altres departaments del Consell de Formentera. Límit per apuntar-se, el dia 16 d'octubre.

Conserge; per vigilar la sala d'exposicions de la plaça, un servei que es ve realitzant de manera externa i pel qual es vol comprovar si hi ha demanda per proveir-lo internament. Límit per apuntar-se, el dia 16 d'octubre.

Així mateix, s’informa que la propera setmana es publicaran les següents ofertes:

Professor/a de dansa; per substituir vacant per la marxa voluntària d'un/una professor/a.

Monitor/a de piscina; per reforçar la important demanda generada en aquest servei del poliesportiu.

Cuiner/a; per treballar al Centre de Dia entre els dies 18 de desembre i 18 de gener (1 mes).

Operari/a de brigada; 1/2 jornada, per atendre les necessitats de la canera en horari de tarda.

Properament s’informarà dels borsins de personal que es preveuen tramitar aquesta tardor.

Minut de silenci en solidaritat amb les víctimes de les tempestes a Mallorca

foto minut silenci mallorcaEl Consell de Formentera s'ha sumat a convocatòria del Govern de les Illes Balears per guardar un minut de silenci en solidaritat amb els pobles de Mallorca que han patit pèrdues de vides humanes degut a les fortes tempestes.

La ciutadania de Formentera ha quedat convocada a les 12 del migdia a les portes del Consell de l'illa, on el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i diversos consellers i conselleres de la institució, així com la plantilla del Consell, s'han sumat al minut de silenci com a mostra de dol per les greus conseqüències de les fortes tempestes patides ahir a Sant Llorenç des Cardassar i vàries localitats de la zona de Llevant de Mallorca.

Formentera celebra el dia de la Policia Local

foto dia policia 018 2Tres agents van rebre la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc en reconeixement als seus trenta anys de servei dedicats al cos

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Presidència, informa que ahir diumenge, i en el marc de la festivitat de la Policia Local i del seu patró, els Àngels Custodis, es va atorgar la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc als policies locals Senyora Genoveva Hernández García, Senyor Joan Mayans Cardona i Senyor Miquel Félix Moncada Ortiz.

La Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc es lliura als membres de la Policia Local, sigui la que sigui la seva categoria, quan compleixen trenta anys de servei, en situació de servei actiu o en situació de serveis especials, i que hagin tingut una trajectòria professional destacada i sense expedients disciplinaris en curs o sancions disciplinàries pendents de cancel·lar en el seu expedient personal.

L’acte tingué lloc pels volts del migdia a la Sala d’Actes del Consell i va comptar amb la participació del president del Consell, Jaume Ferrer, el Director General d’Interior del Govern de les Illes Balears, Pere Perelló, el Director Insular de l’Administració de l’Estat a les Pitiüses, Ramón Roca, el comissari de la Policia Nacional, Manuel Hernández, el capità de la Guàrdia Civil, Jose Antonio Gálvez, el vicepresident del Consell de Formentera, Bartomeu Escandell, el cap de la Policia Local de Formentera, Félix Ramos, així com dels agents condecorats, familiars i amistats.

Formentera decideix dedicar les vivendes de Sant Francesc, Sant Ferran, la Mola i ses Bardetes només a ús residencial

foto ple setembre 2018El Consell Insular de Formentera ha celebrat aquest matí el seu ple ordinari de setembre, que ha aprovat sense cap vot en contra l'aprovació inicial dels criteris per delimitar les zones aptes per la comercialització d'estades turístiques a vivendes residencials.

La proposta que ha defensat la consellera d'Urbanisme, Comerç i Turisme, Alejandra Ferrer, del grup Gent per Formentera, és la mateixa que es va aprovar al Consell d'Entitats el passat mes de juny, que deixa fora de la zonificació turística els nuclis urbans amb característiques urbanístiques i d'estructura residencial, com Sant Francesc, Sant Ferran, la Mola i ses Bardetes.

La proposta sí inclou els nuclis urbans amb ús global turístic o mixt (turístic i residencial), com la Savina, es Pujols, es Ca Marí, Mariland, es Caló, Punta Prima i sa Roqueta, a més de la totalitat del sòl rústic de l'illa. En el cas del sòl rústic s'inclou la salvetat que només podran tenir ús turístic les vivendes que ja existissin abans de 2010, la data d'entrada en vigor del Pla Territorial Insular de Formentera, per evitar afegir pressió urbanitzadora al territori.

Alejandra Ferrer ha manifestat que la proposta "té per objectiu millorar la qualitat de vida dels residents de l'illa, augmentant el parc d'habitatge disponible per tot l'any, millorar la qualitat de l'oferta turística i disminuir la pressió humana sobre el territori de l'illa".

Altres acords

El grup Gent per Formentera ha aconseguit també aprovar altres 5 propostes, totes per unanimitat, entre les quals destaquen l'aprovació definitiva del Reglament d'Ordenació i Promoció turística, l'aprovació del segon Pla Infància i Joventut de Formentera per al període 2018-2022 o la sol·licitud al govern de l'Estat de la signatura d'un nou conveni de carreteres.

Per part del grup del Partit Popular, ha aconseguit aprovar una proposició per unanimitat, referida a donar més informació sobre les restriccions que hi ha a Formentera per a l'ús dels quads, sent desestimades per no obtenir el vot a favor de cap altre grup les altres tres proposicions presentades. Per part del grup del PSOE, ha aconseguit l'aprovació per unanimitat d'una proposició per realitzar millores a les instal·lacions de la pista d'atletisme.

El grup del PSOE havia presentat una altra proposició sol·licitant millor accés a la documentació pública, que finalment a la vista que tots els grups han manifestat estar d'acord en posar a disposició de tots els consellers i conselleres la documentació corresponent, s'ha convertit en una petició transaccional per demanar un informe jurídic a la secretaria de la institució per concretar la quantitat i la forma en què s'ha de facilitar aquesta informació, al qual el govern "farà cas sense problemes", ha expressat el president Jaume Ferrer.

Petició d'accelerar el Decret de Transport Marítim

Al torn de mocions d'urgència, el govern de Gent per Formentera ha expressat el seu malestar pel retràs en l'arribada del Decret que ha de desenvolupar la Llei 11/2010, d'ordenació del transport marítim i determinar aspectes tan importants per Formentera com les freqüències de les barques o la regulació de l'activitat de les excursions marítimes i ha demanat al Govern Balear que n'acceleri la seva redacció. La moció d'urgència s'ha aprovat amb els vots favorables de Gent per Formentera i Compromís i les abstencions de Partit Popular i PSOE.

Compareixença

Al seu torn de compareixença, el conseller Rafael González ha destacat de l'activitat el darrer any de les àrees d'infraestructures, mobilitat i noves tecnologies, l'elaboració i presentació davant el Consell d'Entitats, així com l'aprovació per part del Govern de les Illes Balears de la Llei de regulació d'entrada de vehicles a Formentera i el nou pla de mobilitat, "qüestions molt importants al meu entendre per enfocar Formentera cap al futur".

Més articles...

Pàgina 10 de 51

10

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1