• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Els bombers de Formentera intervenen a un accident de trànsit

foto cotxe 2018Els bombers de Formentera han intervingut aquesta tarda en un accident que s’ha produït pels volts de les 16.30 al camí del Mal Pas.

En l’accident s’ha vist implicat un cotxe elèctric que ha quedat bolcat enmig de la via. A resultes del mateix, una dona ha estat traslladada en ambulància a l’hospital de Formentera, per bé que les ferides sofertes han estat de caràcter lleu.

Al lloc de l’accident s’hi ha desplaçat varis efectius dels bombers, amb un camió i un vehicle d’intervenció ràpida, així com dotacions de la Guàrdia Civil, una ambulància del 061 i un camió grua que s’ha encarregat de carregar el vehicle accidentat.

El Consell d’Entitats tracta la regulació d’entrada de vehicles a l’illa

foto CdE entrada vehicles 2a 2La Sala de Plens del Centre de Dia va acollir ahir dimarts la segona sessió extraordinària del Consell d’Entitats de Formentera per tractar de la regulació d’entrada de vehicles a l’illa. La sessió, que va comptar amb la participació de representants del teixit associatiu, empresarial i polític de l’illa, va ser presidida per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, el conseller d’Infraestructures i Mobilitat del Consell Insular de Formentera, Rafael González, i la consellera de Participació Ciutadana, Sònia Cardona.

Després de l’exposició inicial dels tràmits fets fins ara, s’hi va presentar el text final de l’Avantprojecte de la llei per a la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l’illa de Formentera, un text que es retornava a la valoració del Consell d’Entitats després del procés d’al·legacions. S’hi ha presentat un total de 20 al·legacions per part de diverses administracions, empreses i grups polítics. D’aquestes, se n’han estimat el 40%.

La futura norma facultarà al Consell de Formentera per limitar l’entrada de vehicles i la seva circulació en funció de criteris mediambientals, establir un nombre màxim de vehicles de lloguer i potenciar l’ús de vehicles elèctrics i no contaminants tant en el sector públic com en el privat.

Novetats de l’avantprojecte
Aquells que tinguin casa a Formentera o que tot i viure a Eivissa treballin a Formentera seran considerats com a residents a l’illa i no se’ls aplicarà cap regulació d’accés als seus vehicles. També s’equiparen en condicions als residents els formenterers que resideixen fora i han de tornar per motius familiars greus.

Així mateix, el Consell de Formentera establirà una quota específica per als residents d’Eivissa per facilitar el seu accés a Formentera. Aquesta quota, que serà prioritària, prendrà com a base les dades d’afluència que es recolliran aquest estiu.

Les companyies navilieres tindran l’obligació d’informar els clients sobre la necessitat de disposar d’autorització per circular amb vehicle a Formentera, encara que no estan obligades a impedir l’accés al vaixell, el seu desembarcament o la compra de bitllet. La responsabilitat de circular per l’illa sense autorització recau totalment en el titular del vehicle.

Tots els vehicles hauran de dur un distintiu que acrediti que poden circular per Formentera. Les sancions per aquells que no duguin distintiu o autorització aniran de 1000 a 10.000 euros segons la gravetat de la infracció.

Tramitació i aprovació
Després de l’exposició i valoració d’ahir per part del Consell d’Entitats, ara l’avantprojecte s’enviarà al Consell Econòmic i Social i es preveu que a l’agost sigui aprovat pel Consell de Govern. Posteriorment, s’enviarà al Parlament per la seva aprovació, que es preveu per a finals d’aquest 2018.

Així, la regulació d’entrada de vehicles a Formentera ja es podrà començar a aplicar de cara a la propera temporada.

El Consell de Formentera obre dues noves convocatòries de borsa de treball

foto borsa de treball 2018El Consell de Formentera informa que s'ha publicat la convocatòria de les bases per a la creació d'una borsa de treball d'auxiliar administratiu de funcionari interí així com d'una borsa de treball d'auxiliar de biblioteca.

Els interessats i interessades a treballar d'auxiliar al consell de Formentera poden consultar aquestes bases al BOIB o bé al web del Consell; dins l’apartat del tauler d'anuncis s'ha de clicar la pestanya de recursos humans i dins s'hi troben les dues convocatòries. També es pot consultar en el tauler d'anuncis del Consell, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC).

Els interessats i les interessades disposen d'un termini de 10 dies naturals des de l'endemà a la publicació de les Bases en el BOIB per presentar les seves instàncies a través de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, si es fa de manera presencial, o a través de l'Oficina Virtual (OVAC) si es fa de manera telemàtica.

Els i les aspirants al procés selectiu d'auxiliar administratiu disposen fins al dilluns 18 de juny per apuntar-s'hi, mentre que qui aspiri a treballar com a auxiliar de biblioteca, té de termini fins al dimecres 20 de juny.

Formentera aprova la creació d’un observatori turístic per tenir dades estadístiques separades d'Eivissa

foto-2a-debat-estat-de-formentEl consens entre els grups polítics del plenari del Consell de Formentera ha marcat la segona sessió del debat de l'estat de Formentera, que s'ha celebrat a la Sala de Plens del Centre de Dia. El grup de Gent x Formentera ha aconseguit el vot a favor de tots els altres grups en totes les seves proposicions (7). De la mateixa manera, tots els altres grups també han aconseguit la unanimitat, en concret, el Partit Socialista en 4 ocasions, Compromís en 3 i el Partit Popular en 2.

Gent per Formentera

Ha aconseguit el recolzament unànime en totes les seues propostes, que han estat la creació d'un observatori turístic amb els recursos provinents del traspàs de les competències en promoció turística; un conveni amb el Govern balear i l'IBAVI per millorar l'atenció en habitatge; sol·licitar l'aprovació del Decret que desenvolupi la Llei de transport marítim, aprovada fa 8 anys; sol·licitar a l'administració de l'Estat una interpretació específica per Formentera de la taxa de reposició, una exigència legal que posa traves al Consell de Formentera per fer noves incorporacions de funcionaris/funcionàries de carrera.

També per unanimitat i a instàncies de GxF s'ha aprovat sol·licitar a la Delegació del govern de l'Estat a les Illes Balears a deixar en suspens el litigi que té amb el Consell de Formentera per les places fixes de Policia de 2014; la petició d'accelerar l'elaboració del pacte educatiu i sol·licitar al Instituto Hidrográfico de la Marina que incorpori a les cartes nàutiques la cartografia del projecte Posidonia Maps.

Partit Socialista de Formentera

El PSOE de Formentera ha aconseguit aprovar 4 propostes: l'elaboració d'un Pla integral de gestió forestal; continuar amb els plans de consolidació de l'ocupació que porta a terme el Consell de Formentera i tot seguit implementar un pla estratègic de recursos humans; la gravació i difusió dels Plens del Consell Insular de Formentera en temps real i crear usuaris de l'aplicació de gestió d'expedients de la institució a les conselleres i consellers de la institució per la consulta de la documentació que la legislació els permeti.

Compromís

El grup polític de Compromís ha aconseguit aprovar 3 propostes, les tres per unanimitat: l’estudi de la prohibició dels estris de plàstic d'un sol ús com gots o coberts, tot oferint alternatives biodegradables; connectar amb un carril bici i de vianants les localitats de Sant Ferran i es Pujols; i per últim millorar la seguretat dels accessos a les zones escolars.

El Partit Popular

El Partit Popular ha aconseguit aprovar 2 propostes: instar als governs de l'Estat i de les Illes Balears a incrementar la seva presència a Formentera per evitar desplaçaments a Eivissa per a gestions documentals; i sol·licitar al Govern balear agilitzar la concertació de la nova escola que el CEI Virgen Milagrosa vol fer a Sant Francesc d’acord amb la legislació.

Jaume Ferrer destaca el clima de convivència i respecte de Formentera en la primera jornada del debat de l'estat de l'illa

Foto debat estat de FormenteraEl Consell de Formentera ha celebrat aquest dimarts la primera sessió del ple de l’estat de Formentera, una sessió que ha començat amb el discurs del president del Consell, Jaume Ferrer, en què ha destacat el que més valuós troba del moment actual "és que a l'illa de Formentera, tot i que un terç de la població és nascuda fora de la Comunitat de les Illes Balears i un altre terç de la població és nascuda fora de l'estat, hi ha un gran clima de convivència i de respecte".

Ferrer ha explicat que la direcció política del seu govern ha tingut sempre la voluntat de preservar aquesta convivència, i que ho fa a través de cinc eixos: l'educació, l'interès general, la preservació del medi ambient, el respecte a la cultura pròpia de l'illa i una presa de decisions plural, on els grans temes passen pel Consell d'Entitats.

El president ha desgranat aquests cinc grans eixos ha través del qual ha citat les actuacions principals del darrer any, i ha acabat desitjant que una "Formentera multicultural que visqui en un clima de respecte i de convivència molts anys més".

El Partit Popular

El discurs del Partit Popular ha estat pronunciat per José Manuel Alcaraz, que s'ha mostrat crític amb la proposta de zonificació turística del govern i també s'ha desmarcat del projecte de regulació de l'accés de vehicles a l'illa, amb el que s'ha mostrat contrari per establir un màxim d'entrada en lloc de ser una taxa de pagament.

El Partit Socialista

El discurs del Partit Socialista d'Ana Juan s'ha centrat en qüestions de caire operatiu de l'oposició com la reclamació de tenir un despatx separat dels altres grups polítics, la modificació del reglament orgànic de la institució per donar més torns de paraula als grups de l'oposició o l'accés a la informació a través del portal de transparència. Com el Partit Popular, també s'han mostrat crítics amb el projecte de zonificació turística.

Compromís

Compromís ha dividit la seva intervenció entre Cristina Costa i Omar Juan, que han manifestat compartir les línies generals exposades pel president, tot i que han discrepat del ritme i la velocitat que s'imprimeixen a alguns temes. Compromís ha expressat estar d'acord amb el projecte de zonificació turística.

Més articles...

Pàgina 10 de 44

10

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1