• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

Celebració de la Junta Local de Seguretat a Formentera

reunio2019 junta-local-de-seguretatAquest migdia s'ha reunit a Formentera la Junta Local de Seguretat presidida pel president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la delegada del Govern a les Illes Balears, Rosario Sánchez. A l'acte també hi han assistit la cap provincial de trànsit, Francisca Ramis, la vicepresidenta, Susana Labrador, el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, el conseller de Mobilitat, Rafael González, i la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, així com representants de la resta de grups polítics entre d'altres autoritats i representants de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, de la Policia Local i de Protecció Civil.

El president del Consell ha explicat que aquesta junta es realitza sempre abans de la temporada turística "per coordinar les feines de tots els cossos de seguretat i fer un balanç de l'any anterior". Des del Consell s'ha tornat a demanar presència de la Guàrdia de Transit i de la Guardia Civil Mar amb base a Formentera. Jaume Ferrer ha destacat que aquesta temporada hi haurà "un augment de plantilla a la Policia Local que serà d'un mínim de 16 efectius, 5 més que l'any passat a l'estiu".

Viogén
A més, el president ha explicat que a la Junta Local de Seguretat la institució insular ha demanat la seva adhesió al sistema Viogén, un sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere del Ministeri d'Interior. Per la seva part, la delegada ha agraït l'adhesió del Consell a aquest conveni, i la posterior signatura d'un protocol de "protecció de les víctimes de violència de gènere, per la implicació que hem de tenir tots en la lluita contra la violència de gènere i la protecció de les víctimes", ha concretat.

Rosario Sánchez ha constatat "la bona salut de la seguretat a l'illa de Formentera gràcies a la bona feina de la Policia Local, la Guàrdia Civil, i la Policia Nacional". Una feina de col·laboració que ha permès reduir les infraccions penals en un 14% en el darrer any, segons ha detallat. Rosario Sánchez ha explicat que s'ha augmentat la presència de patrulles en el carrer a Formentera i s'ha incrementat l'horari d'atenció al públic de la caserna de la Guàrdia Civil, que abans obria entre setmana en horari de matí, i ara obri de dilluns a divendres de 9 a 21h i els caps de setmana en horari de matí.


Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
20 de març de 2019

Debat d'IB3 a Formentera

eldebatformentera-1-1El pròxim dijous 21 de març a partir de les 18h a la Sala de Cultura-Cinema Ib3 enregistrarà el programa El Debat a Formentera. Aquest programa és obert al públic que podrà accedir de manera gratuïta a la sala. La periodista Elena Gregori conduirà un espai de debat entre els representants dels partits polítics amb representació al Consell de Formentera, Gent per Formentera, PP, PSOE i Compromís.

19 de març de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera


Els Plens del Consell de Formentera ja queden recollits en videoacta i són retransmesos en directe

foto-presentacio---web premsa1El Consell de Formentera informa, a través de l’àrea de Noves Tecnologies, que ja ha començat a funcionar el web videoacta.consellinsulardeformentera.cat. En aquest web es penjaran les vídeoactes dels Plens del Consell de Formentera. La primera ja es pot consultar amb el minutatge de tots els punts de l’ordre del dia, també està indexada segons les intervencions dels diferents oradors i, finalment, està enllaçada amb l’acta en pdf de la sessió ordinària.

El president del Consell de Formentera ha fet avui la presentació de la nova web, juntament amb els vicepresidents, Bartomeu Escandell i Alejandra Ferrer, i el treballador de la casa, Xavi Oliver. Jaume Ferrer ha explicat que amb aquesta nova tecnologia qualsevol persona podrà conèixer “què ha succeït en els plenaris, un avanç molt important perquè els ciutadans estiguin informats del que passa al Consell de Formentera”.

El vídeo de la sessió del Ple de febrer està penjat íntegrament, amb només un clic es pot accedir a qualsevol punt de l’ordre del dia directament o a les intervencions concretes de cada conseller que també es troben dividides per oradors. A més, els Plens es retransmeten en directe a través del canal de YouTube del Consell de Formentera.

El Ple de febrer de 2019 del Consell de Formentera va ser el primer que ja es va retransmetre en directe, i ara ha quedat l’arxiu digital a la web de videoacta. L’empresa encarregada de dur endavant la instal·lació de les càmeres i el sistema operatiu ha estat Ambiser, una companyia especialitzada en creació de vídeoactes. El preu del sistema i la quota de servei d’aquest primer any ha estat de 13.081€+IVA. El cost anual del servei serà de 5.000€+IVA.


Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
19 de març de 2019

Reunió veïns de la Mola/Es Caló Reserva Marina

cartell reunio veins la mola b1El pròxim dijous 14 de març a les 20 h a la Casa del Poble de la Mola el conseller de Presidència, Hisenda i Medi Rural, Bartomeu Escandell, juntament amb el director general de Pesca del Govern, Joan Mercant, i el cap de servei de Pesca del Govern balear, Toni Garau faran una exposició de la nova regulació de la Reserva Marina de la Punta de sa Creu i una explicació del seu funcionament.

La trobada està dirigida principalment als veïns de la Mola i Es Caló que són els que principalment pesquen per aquella zona. A la reunió s'explicaran la regulació que s'ha fet i com afecta als pescadors professionals i d'esbarjo.


Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
11 de març de 2019

Minut de silenci 11-M

minut-silenci-11-m1El Consell de Formentera s'ha adherit a la convocatòria feta per la FEMP, a proposta del Ministeri d'Interior i de l'Associació de Víctimes del Terrorisme, d'avui 11 de març. A les 11.00 h s'ha fet un minut de silenci a les portes del Consell de Formentera, a la plaça de la Constitució, en record de les víctimes del terrorisme en aquesta data assenyalada en què es commemora el XV aniversari dels atemptats de l'11 de març de 2004, que a més és el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme. El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, consellers de l'equip de Govern i de l'oposició, així com treballadors de la institució s'han sumat a la convocatòria.


Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
11 de març de 2019

Més articles...

Pàgina 8 de 56

8

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1