• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència

La Policia Local de Formentera ha interposat 51 denúncies per incompliment del confinament

foto iv2020 drons3El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Interior, informa que els agents de la Policia Local han interposat des que es va iniciar l'estat d'alarma 51 denúncies a ciutadans i ciutadanes de l'illa per incomplir les normes de confinament, és a dir sortir de casa sense haver de fer alguna de les activitats permeses per l'estat d'alarma.

Precisament, des del passat divendres els agents compten amb un suport d'un dron per reforçar la tasca de vigilància i detectar possibles infraccions. Entre el passat divendres i diumenge la Policia Local ha interposat 15 denúncies, “en la majoria dels casos han localitzat als infractors gràcies al dron, que aporta una visió molt més perifèrica i àmplia de moltes zones de Formentera on és més complicada la vigilància des de terra”, segons ha explicat Josep Marí.

L'aeronau realitza vols de suport per reforçar la feina de vigilància de la Policia Local. Aquests vols de control es seguiran fent de manera aleatòria fins que duri l'estat d'alarma. Cal destacar que amb la imatge del dron no es pot interposar la sanció sinó que amb l’ajuda del dron es localitza els possibles infractors i llavors els agents de la Policia Local s'han de personar al lloc dels fets per interposar la denúncia.

Aquesta mesura se suma als controls que la Policia Local també fan als pobles, carreteres i camins de l'illa i pretén ser dissuasiva per evitar que la població incompleixi les normes.

7 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera demana que les activitats no essencials no comencin almenys fins al 26 d’abril

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, en nom de tot l'equip de Govern, traslladarà a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, la petició que no es permeti la tornada a la feina a sectors no essencials, de moment fins al 26 d'abril. Recordam que el president del Govern central, Pedro Sánchez, ha informat aquest passat cap de setmana que dilluns 13 d'abril podrien tornar a la feina empreses no essencials com ara la construcció.

“D'aquesta manera donam suport a la petició que va fer ahir la presidenta de l'executiu balear al president del Govern estatal”, segons ha explicat Alejandra Ferrer. “Obrir la pròxima setmana part del confinament podria ser perillós a la nostra illa, on a més alguns dels treballadors d'aquests sectors no essencials venen de fora, fet que podria suposar un perill afegit”, segons ha declarat la presidenta.

Així mateix, Alejandra Ferrer ha demanat que aquestes empreses es puguin acollir a un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), com varen fer amb les empreses que varen obligar tancar a l'inici del confinament. “La situació és en molts casos insostenible pels empresaris que ara han d'assumir econòmicament aquestes dues setmanes d'aturada, i si la situació s'allarga se'ls haurà d'ajudar, com s'ha fet amb els altres”, ha destacat Alejandra Ferrer.

Infraestructures per aïllament
La presidenta ha recordat que “des de fa unes setmanes la patronal hotelera i els representants del sector turístic varen posar a disposició allotjaments per casos d’emergències sanitàries, així com possibles afectats lleus que s’haguessin d’aïllar de la resta dels seus familiars, perquè ho puguin fer correctament, seguint les recomanacions sanitàries”.

Ara, segons ha afegit Alejandra Ferrer “aquests allotjaments es podrien fer servir per als pacients asimptomàtics, si es detecten, per evitar la propagació del Covid-19 a la nostra illa”. En aquest sentit, la presidenta ha assegurat que espera “l'arribada a Formentera dels tests que ha enviat el Govern central a les comunitats autònomes per veure si així es poden detectar casos lleus o asimptomàtics, i poder prendre més mesures d'aïllament per evitar contagis”.


6 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell obre un canal virtual per practicar esports amb els monitors del poliesportiu Antoni Blanc

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, ha obert un canal virtual perquè els usuaris del poliesportiu Antoni Blanc puguin rebre algunes de les classes que feien abans del confinament.

El canal, ‘Esports a casa a Formentera’, comença avui en la plataforma YouTube i per aquesta primera setmana, del 6 al 13 d'abril, hi ha previstes tres classes: dues classes d'entrenament funcional i una classe de mobilitat articular i treball de core.

Les classes són només pels usuaris que estaven prèviament apuntats. De manera periòdica cada setmana s'enviarà l'enllaç corresponent per poder veure tots els vídeos.

La consellera d'Esports, Paula Ferrer, anima als usuaris del poliesportiu i als ciutadans de l'illa a practicar aquests dies una mica d'esport per no perdre els hàbits saludables.

Aquesta iniciativa completa altres activitats esportives que ja es fan a la pàgina de Facebook 'Formentera es queda a casa' com el pilates o el zumba.


6 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Desinfecció port de la Savina

foto 2020 exercit estacio maritima4Un equip de la unitat bàsica de Sapadors i de Desinfecció de Veterinària Militar de l'Exèrcit de Terra de la Comandància General de Balears ha desembarcat aquest matí al port de la Savina per procedir a la desinfecció de l'estació marítima, les dues zones d'embarcament i els molls de passatgers (els pantalans i el moll d'excursions marítimes).

El cap de la Unitat, Xisco Garcia Fluxà, ha explicat que les tasques de desinfecció es duen a terme al llarg de tot el dia “en zones susceptibles d'estar afectades per coronavirus” i que per a la desinfecció utilitzen aplicadors de vapor i esprai amb solucions d'aigua i lleixiu.

Aquests treballs formen part de l'operació ‘Balmis’ que ha posat en marxa l’Estat en la lluita contra el Covid-19. Aquesta operació compta amb més de 2.500 efectius desplegats pertanyents als tres exèrcits, UME i Guàrdia Reial que s'han repartit per 172 localitats de tot Espanya.


4 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Incendi vehicles

foto 2020 incendi cotxeEls bombers del Consell de Formentera varen sufocar ahir un incendi iniciat en un vehicle situat a l’aparcament de Sa Senieta, de Sant Francesc. A les 00.53h es va rebre l’avís i fins al lloc dels fets es varen traslladar 5 bombers amb una bomba lleugera i una pickup. El foc va afectar la part de davant del cotxe on es va iniciar el foc, pel que sembla de manera fortuïta, i també la furgoneta aparcada al costat. L’incendi es va donar per extingit a les 1.50h. També va actuar una patrulla de la Guàrdia Civil.

2 d’abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 71

4

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1