• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Xerrada assetjament escolar

suportweb-1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que el pròxim dijous 30 de maig a les 18h a l'aula polivalent del Centre de Dia tindrà lloc la xerrada: "Assetjament escolar: Què hi podem fer pares i mares per a evitar que el nostre fill o la nostra filla sigui víctima d'assetjament escolar?". Aquesta conferència serà impartida per l'educadora social Aurora Cantero i la policia tutora Pilar Daviu.

A la trobada es parlarà sobre les eines que hauríem de donar als nostres fills per a prevenir la violència a les aules, què és "l'assetjament escolar" i què no, què fer i què no en cas d'assetjament i quines són les conseqüències que pot produir la violència. Aquesta xerrada s'emmarca dins el cicle d'activitats organitzades des de l'àrea de Benestar Social pel Grup de Suport Familiar i comptarà amb servei d'acollida per infants.


28 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Conveni Espai Dones Formentera

foto-conveni-espai-dones prems1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la presidenta d'Espai Dones, Dolores Fernández, han signat un conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i l’associació Espai Dones Formentera, per dur a terme actuacions relacionades amb la promoció de la igualtat i prevenció de la violència de gènere, durant l’any 2019.

El Consell de Formentera aporta 3.000€ a l'associació Espai Dones Formentera que durà a terme activitats de promoció i dinamització per a la igualtat de la dona i prevenció de la violència de gènere. Per aconseguir aquest objectiu, realitzaran activitats d’educació en igualtat i sensibilització social pel reconeixement dels drets de la dona.

2 d'abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera participa en la I Jornada ciutats amigues de la infància de les Illes Balears

foto-jornada-unicef1La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha participat avui a la I Jornada ciutats amigues de la infància de les Illes Balears que du per títol "Construint xarxes municipals que promoguin els drets de la infància" i que ha estat organitzada per UNICEF.

Vanessa Parellada ha participat en la taula rodona d'"Intercanvi de bones pràctiques ciutats amigues de la infància" on ha explicat tota la feina que es realitza per part del Consell de Formentera, institució que té la distinció de Ciutat Amiga de la Infància des de l'any 2014. Des de llavors Parellada ha destacat "la coordinació entre les diferents àrees per fer accions integrals dirigides a nens i joves, aconseguint millorar l'oferta lúdica de Formentera".

Una altra de les feines que s'ha fet, segons la consellera ha estat l'increment de la participació dels joves i infants, prova d'això són els Plens de Participació de la Infància i Joventut que es realitzen dues vegades a l'any a la seu del Consell.

La consellera ha declarat que ella vol que la infància "no es miri com una inversió de futur perquè són els adults del demà, sinó que la infància ha de tenir protagonisme perquè els nens tenen el valor d'allò que són". D'aquesta manera, els infants han de participar en la vida pública amb la seva pròpia òptica, amb la que a vegades ensenyen als adults "coses bàsiques com reciclar, o lògiques que ja tenim oblidades".

Per últim, Parellada ha agraït la feina conjunta de totes les àrees del Consell per poder renovar i seguir sent Ciutat Amiga de la Infància, així com de les entitats que treballen amb infants, destacant les que fan feina amb nenes i nens amb diversitat funcional, i les esportives, escoles i altres agents socials de Formentera.


Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
21 de març de 2019

Formentera destina 53.838€ a entitats i persones amb necessitats especials

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que aquest 2019 també s'ha assolit l'objectiu de pagar, en el primer trimestre, totes les subvencions i ajudes a persones individuals i a entitats corresponents a l'any anterior.

Pel que fa a ajudes individuals, se n'han atorgat 16, per un import de 11.238€, a persones majors de 65 anys o amb un grau de discapacitat superior al 33%. Són ajuts tècnics, que han servit per materials com cadira de rodes, adaptació de vehicles, llit articulat, audiòfons o pròtesis dentals, i serveis de rehabilitació com fisioteràpia o logopèdia.

Pel que fa a les entitats, s'han atorgat 4 subvencions per un import de 42.600€. Les entitats que les han rebudes han estat l'Associació Pau Mayans per la Integració de Persones amb Trastorn del Espectre Autista  (APMIPTEA), l'Associació de persones amb necessitats especials d´Eivissa i Formentera (APNEEF), la junta local de Formentera de l'Associació Espanyola contra el Càncer i l'Associació de Sensibilitat química múltiple, Síndrome de fatiga crònica, Fibromiàlgia i altres de Formentera.

La consellera Vanessa Parellada ha destacat “la satisfacció de poder donar aquestes ajudes a persones i entitats que ho necessiten perquè millorar el seu benestar és el que centra els esforços de la nostra conselleria”, segons ha declarat.


Consell de Formentera
Àrea de Comunicació
20 de març de 2019

Comença la construcció de la Residència per gent gran de Formentera

foto-primera-pedra-reside--nci1El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, juntament amb el director general de Planificació i Serveis Socials del Govern, Andreu Horrach i la consellera de Benestar Social de Formentera, Vanessa Parellada, han posat avui la primera pedra de la Residència per gent gran de Formentera. Les obres de construcció de la Residència començaran aquesta mateixa setmana, tenen un termini d’execució de 12 mesos, i un pressupost d’adjudicació de 2.065.000 €.

La Residència tendrà 18 places per persones dependents, dividides en 14 habitacions individuals i dos habitacions dobles. El disseny de la Residència preveu un passadís d'unió amb el Centre de Dia. Aquesta unió física s'ha realitzat per compartir personal i recursos ja existents al Centre de Dia com cuines, bugaderies o serveis com el de fisioteràpia, entre altres.

Xarxa sociosanitària
A més, el president ha destacat que en un futur, si hi ha demanda, la Residència es podria ampliar. Així mateix, Jaume Ferrer ha declarat que “aquest nou equipament completa la xarxa sociosanitària de Formentera, que es va començar a crear a l’any 2007 amb la posada en marxa de l’Hospital, va continuar amb la creació del Centre de Dia al 2011, i segueix avançant ara amb la imminent posada en marxa del Tanatori, i en un futur pròxim de la Residència”.

Per part seva, el director general ha destacat que amb la Residència “es consolidaran tots els serveis de dependència a l’illa de Formentera, i així en aproximadament un any les persones dependents que ho necessitin ja no s’hauran de traslladar a altres illes”. Andreu Horrach ha dit que aquest projecte és un “exemple de cooperació entre administracions, que a més s’ha fet ajustant els serveis a les necessitats de Formentera i aprofitant els recursos ja existents”.

El Govern balear es fa càrrec del 70% de la despesa de la construcció del centre, el 30% restant ho finança el Consell de Formentera. Una vegada posada en marxa l’executiu balear també assumirà part de la despesa de funcionament pagant un preu per plaça i dia, la resta ho finançarà la institució insular. L'acte també ha comptat amb l'assistència de la diputada Sílvia Tur, i altres consellers de l’equip de Govern i dels grups de l’oposició.

Més articles...

Pàgina 10 de 34

10

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1