• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

El 20 de febrer s’obrin les inscripcions pel curs d’integració

foto-curs-integracio---20181El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que del dia 20 de febrer fins al 04 de març estarà obert el termini d'inscripció pel Curs d'Integració Social I Cultural que du endavant el Consell per XII edició. La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha destacat que “anualment es fan dos edicions del curs a l'any, una al novembre i altra al març, amb l’objectiu d’ajudar a la integració de la població estrangera i a afavorir la seva regulació”. La pròxima edició començarà el 5 de març i acabarà el 28 de març.

El nombre de places disponibles és de 15 alumnes i s’adjudiquen per ordre d’inscripció. Les persones interessades han d'adreçar-se a l'àrea de Benestar Social per fer les inscripcions en horari d’oficina de 9 a 14 h, és necessari portar un document que acrediti la identitat de l'alumne (NIE o passaport). El curs té una durada de 20 hores repartides en dues sessions setmanals: dimarts i dijous de 16.30 a 19.00 h. Es realitza a l'aula gran de l'Escola d’Adults i és gratuït.

Els continguts que es tractaran seran entre d'altres: valors constitucionals de l'estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d'Autonomia, Unió Europea, Igualtat entre homes i dones, entre d’altres. La finalitat del curs és l'aprenentatge d'aquests continguts i l'obtenció d'un diploma que s'expedeix a la finalització del mateix. És un curs adreçat sobretot a immigrants que els hi serveix per a renovacions, preparació de l'examen de nacionalitat CCSE i acreditació d'integració en processos de residència inicial. Les places s’adjudiquen per ordre d’inscripció.

Dia internacional contra el càncer

foto-aecc1Avui la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha visitat la taula informativa instal·lada per la Junta Local de Formentera de l'Associació Espanyola Contra el Càncer amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer que se celebra avui 4 de febrer. A l'Hospital de Formentera també s'ha instal·lat una taula informativa. Parellada els ha agraït "la gran feina de suport a malalts i famílies, difusió i prevenció que fan a la nostra illa i les ha encoratjat a seguir amb aquesta important tasca que duen endavant". Així mateix, la consellera s’ha compromès a mantenir l’estreta col.laboració i suport que el Consell presta a l’associació. En aquest sentit, també s'ha penjat una pancarta a la balconada del Consell per donar suport a l'associació i a la celebració d'aquest dia.

UOM a Formentera

Aquest divendres 1 de febrer comença el cicle de Conferències que la UOM (Universitat Oberta per Majors) fa a Formentera. Sota el lema "Aprendre no té edat" la UOM ha organitzat aquestes xerrades adreçades a persones majors de 50 anys. La inauguració del cicle serà aquest divendres a les 17 hores al Club de Jubilats i Pensionistes de Sant Francesc amb la conferència "Recerca i construcció de la nostra història local. Un plantejament pràctic, a càrrec de la senyora Lina Sansano". La cloenda del cicle serà el 24 de maig, en total es faran 8 conferències a Formentera. Totes elles gratuïtes.

Tret de sortida a l’organització de la XVII Festa Intercultural

foto-festa-intercultura-20181El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, ha convocat una reunió per organitzar la XVII Festa Intercultural de Formentera. La trobada serà el pròxim dimecres 30 de gener a les 20.00 h al Casal d’Entitats i està oberta al públic en general.

La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, espera que els residents de Formentera s’animin a participar en aquesta trobada d’intercanvi d’idees ja que “l’objectiu és que qualsevol persona particular , sense necessitat de pertànyer a cap associació, es pugui sumar per mostrar en aquesta festa alguna cosa dels seus orígens que pugui ser interessant”.

Fruït d’aquesta trobada naixerà un grup de feina per donar impuls a l’organització d’aquest festival intercultural que se sol celebrar al mes d’abril. L’any passat hi varen participar una vintena de països i comunitats que “mostraren la seva riquesa gastronòmica i cultural, que a la vegada és la riquesa de Formentera”, segons ha destacat Parellada.

Per a més informació poden adreçar-se a l'àrea de Benestar Social o trucar al telèfon 971321271.

'Ni una passa enrere' contra la violència masclista

foto-concentracio---viole--nci2El Consell de Formentera informa que avui a les 14.00 hores s'ha celebrat una concentració a la plaça de la Constitució de Sant Francesc per denunciar que no es vol fer "Ni una passa enrere" contra la violència masclista. La vicepresidenta Susana Labrador, la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, i altres membres de l'equip de Govern de Formentera, així com treballadors de la institució, s'han sumat a aquest acte reivindicatiu. La concentració ha estat convocada per l'associació Espai Dones Formentera sota el lema No retrocedim davant l'amenaça masclita! Ni una passa enrere! (en solidaritat amb les companyes andaluses).

Més articles...

Pàgina 8 de 30

8

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1