• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Els consells de Formentera i Eivissa tracen línies estratègiques conjuntes per a la tutela dels menors migrants

reunio---benestar-social1Els consellers de Benestar Social dels consells de Formentera i Eivissa, Rafael Ramírez i Carolina Escandell, respectivament, han celebrat una reunió de treball avui a Formentera en la qual, entre altres qüestions relatives als seus departaments, s'ha abordat la situació dels menors migrants que estan arribant a les costes de les Pitiüses. A la reunió s'han redefinit les línies estratègiques d'actuació i de col·laboració entre les dues administracions, d'una situació “sobrevinguda" i que en els últims mesos, amb l'arribada d'embarcacions, “s'ha excedit qualsevol previsió”.

El conseller Rafa Ramírez ha destacat el treball conjunt, ha incidit en aquesta situació “especial i de saturació" que s'han trobat els consells, també a Mallorca, i ha senyalat que per aquest motiu “cal una col·laboració amb les entitats supra insulars, com el Govern o l'Estat, perquè s'abordi, mitjançant la col·laboració institucional amb garantia d'èxit social i d'inserció, la situació d'aquestes persones”. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que es reforçarà la plantilla de Benestar Social per poder incorporar més tècnics que es desplacin per fer el seguiment dels menors i que es necessita implementar més recursos per atendre els menors amb garanties.

Per la seva banda, la consellera Carolina Escandell, ha manifestat que s'està vivint “una situació d'emergència, sobrevinguda, que cap dels consells havíem viscut”. Escandell ha destacat que la tutela dels menors “s'ha anat desentelant fins ara des de la normalitat però que els números aquest any han excedit qualsevol previsió”. “Tots els mitjans que teníem a la nostra disposició estan sobrepassats, parlem que hem hagut de duplicar la capacitat dels serveis i això ningú s'ho esperava i creiem que és una situació que continuarà en un futur”. La consellera ha coincidit amb Ramírez en què la situació “requereix un suport supra insular de Govern balear i d'Estat” i ha assegurat que seguiran “obrint línies de col·laboració entre els dos consells, celebrant reunions periòdiques i creant sinergies”.

“Aquesta situació no passa per una solució única, sinó que a més es tracta de treballar de manera conjunta per poder donar-los als menors els recursos adequats”, ha assenyalat.

Finalment, els dos consellers, han destacat la feina dels tècnics: “Els polítics podem traçar línies estratègiques i prendre les decisions, però aquesta situació sobrevinguda, l'estan emparant i afrontant els tècnics dels dos consells amb gran implicació i dedicació i això cal valorar”.

29 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell explica als veïns de Formentera el protocol d'actuació davant l'arribada de migrants a les costes de l’illa

image51La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, i el director insular de l'Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez Navarrete, han explicat avui per la tarda als veïns de Formentera les actuacions de les administracions implicades davant l'arribada de migrants a les costes de Formentera durant els últims mesos.

En la trobada celebrada a la Casa del Poble de la Mola s'ha explicat als veïns de Formentera quins són els protocols que s'activen quan arriba una embarcació de manera irregular, quina és la primera assistència que es dóna als migrants, en quina situació queden, tant les persones majors d'edat com les menors, i el procediment que han de seguir. A la trobada, també han acudit el conseller d'Interior, Josep Marí, el cap de la Policia Local de Formentera, Félix Ramos, i el comandant de la caserna de Formentera, José María Estévez.

La presidenta ha destacat "la gran coordinació entre tots els cossos implicats quan es produeix l'arribada de migrants a l'illa" i també ha agraït "a l’àrea Benestar Social tota la feina extraordinària que està fent, també els caps de setmana". "Som molt conscients d'aquesta emergència humanitària i sabem que l'arribada de migrants és la conseqüència d'un problema més gran en el qual s'han de prendre mesures polítiques i socials tal i com s’ha demanat en el ple”.

El conseller de Benestar Social ha explicat que l'assistència que es realitza des del Consell de Formentera, "és una assistència a demanda en què se'ls facilita alimentació, roba, calçat i, en cas que sigui necessari, es dóna avís als serveis sanitaris". Ramírez ha recordat que el Consell de Formentera es fa càrrec dels menors, "un cop que s'han identificat per part de la Policia Nacional, els tècnics fan una valoració del menor i es fa càrrec de la seva tutela fins a la seva majoria d'edat".

Finalment, el director insular de l'Estat, que és l'administració competent davant l'arribada irregular de persones, ha repassat el protocol que s'activa quan arriben aquestes embarcacions, l'atenció que es presta en aquests casos i la situació en la que queden els migrants.

25 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera informa sobre la nova reglamentació als voluntaris de l'illa

reunio---voluntaris1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, va organitzar ahir dimecres una reunió amb representants d'associacions de voluntaris de l'illa per informar del nou reglament que ha entrat en vigor amb la Llei 11/2019 del Voluntariat de les Illes Balears.

A la reunió, a la que van acudir una trentena de persones, el conseller de Benestar Social, Rafa Ramírez, va informar dels principals canvis que afecten l'organització del voluntariat, que ja no depèn de les administracions. En aquest sentit, el conseller va senyalar que des del Consell es comprometen "a donar suport i l'impuls necessari per les accions de voluntariat que es desenvolupen a l'illa". Un grup de voluntaris va mostrar ahir el seu interès per formar una associació que coordini la formació i organització del voluntariat.

Per a profunditzar en el reglament i adaptar-se a la nova normativa, tècnics del Govern balear es desplaçaran a Formentera el pròxim 22 de novembre per fer un taller de formació destinada als voluntaris de l'illa. Des del Consell s'anima als voluntaris de les associacions i els particulars a participar en aquesta jornada. Ahir també es va recordar que el pròxim 5 de desembre se celebra el Dia del Voluntariat.

24 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Reunió informativa sobre voluntariat al Casal d'Entitats

voluntaris-el-dia-de-la-festa-1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que aquest dimecres, 23 d'octubre, se celebra una reunió informativa sobre voluntariat a les 19.30 hores al Casal d'Entitats.

A la mateixa reunió s'informarà sobre els canvis produïts amb la nova Llei del Voluntariat de les Illes Balears, sobre la intenció de crear una associació de voluntaris a l'illa, tal com marca la nova llei, i sobre les celebracions de tallers del 22 novembre i del dia del Voluntariat, el pròxim 5 de desembre. A aquesta reunió es convoca tant a entitats que treballen amb voluntaris, com a gent que de manera particular fa de voluntari per a una o més entitats. Per a més informació: rmi@conselldeformentera.cat


22 d'octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera commemora al mes d’octubre la despatologització trans*

diatrans 2019 v6 imprimir-1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat i LGTBI, ha presentat avui el cartell d'activitats organitzades per commemorar el Dia de la despatologització trans* que se celebra el tercer cap de setmana d’octubre. La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha recordat que amb aquest cartell d'activitats “es pretén normalitzar i fer visible la diversitat d’identitats de gènere i apartar-les de les seves connotacions patologitzants”.

El pròxim dimarts 22 d'octubre a les 20.00 h a la Biblioteca Marià Villangómez es farà una xerrada col·loqui sobre el llibre Todos los parques no son un paraíso a la qual assistirà el mateix escriptor Antoni Roig Roselló. Aquesta novel·la escrita al 1977 és el relat en primera persona d'Antoni un home que estava atrapat entre dos amors, la seva vocació religiosa i la seva orientació homosexual. El 1977 aquesta novel·la va ser finalista del Premi Planeta i arrel la seva publicació l'autor va ser expulsat de l'ordre de los Carmelitas Descalzos. L'acte serà presentat per Toni Martí (Sa clau de s'armari) i Miquel Costa (Espai_F).

Cinefòrum
El dimarts 29 d'octubre a les 19.00h a la Sala de Cultura-Cinema es projectarà la pel·lícula documental Me llamo Violeta. Un film de 76 minuts de durada. El seu argument es basa en què als sis anys, Ignacio, fill de Nacho Vidal i Franceska Jaimes, va dir als seus pares: “Soy una niña, me llamo Violeta”.

Aquest commovedor documental tracta sobre la diversitat de gènere i captivà el públic del Festival de Cinema de Màlaga, on fou guanyador del Premi del Públic i el Premi d'Amnistía Internacional en el DocsBarcelona. Després de la projecció es farà un col·loqui amb presència de membres de l'associació Transitam. En aquest col·loqui una mare d'una jove trans* de 18 anys explicarà la seva experiència, i una persona que està fent el transit explicarà en primera persona aquesta vivència.

Activitats a l’institut
A més, durant aquest mes d’octubre es faran diverses activitats i tallers per treballar els estereotips i la diversitat de gènere i el mite de l’amor romàntic amb alumnes de l'IES Marc Ferrer. “Hem volgut potenciar la informació entre el jovent de l'illa, per normalitzar la diversitat de gènere existent, en aquest moment vital tant sensible com és l’adolescència en la construcció de la identitat”, segons ha explicat la consellera.

Vanessa Parellada ha recordat que a més d'aquestes activitats, des de la seva àrea treballen de manera transversal amb la resta d’àrees del Consell, en especial la de Cultura per incloure dins la programació cultural obres de temàtica LGTBIQ+ “perquè la diversitat sexual i de gènere ha d’estar present amb tota normalitat a tots els àmbits i durant tot l'any, no només al volant de les dates reivindicatives assenyalades”.

16 d’octubre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 7 de 34

7

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1