• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Un mes d’activitats a Formentera per celebrar el Dia Internacional de la Dona

foto-presentacio---dia-de-la-d1Avui a les 10.30 a la Sala d'Actes del Consell de Formentera, la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, la tècnica de l'àrea, Azuzena Carrasco i la presidenta de l'associació Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo han fet la presentació del cartell d'activitats de la celebració del Dia Internacional de la Dona a Formentera.

La consellera i la presidenta d'Espai Dones han fet una crida especial a la població perquè se sumin a la trobada que hi haurà el divendres 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

8 de març
El 8 de març hi haurà una jornada plena d'activitats. Des de les 10.00h les representants d'Espai Dones es reuniran a la plaça per fer i convidar a fer cartells reivindicatius per la posterior concentració. A les 11.00h es muntarà una taula informativa que comptarà amb lectures d'experiències teatralitzades i finalitzarà amb la batucada del grup Bloco Colubraria.

A les 12.00h es farà una concentració a la mateixa plaça amb motiu del Dia Internacional de la Dona i de totes les dones que participen en la vaga feminista. Tot seguit tindrà lloc la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona i a les 12.30h hi haurà un torn de micròfon obert per tal que les persones que vulguin puguin dir perquè són a la concentració.

Els actes en aquesta jornada finalitzaran a les 21.30h amb la projecció del film El orden divino de Petra Bioudina Volpe a la Sala Municipal de Cultura – Cinema.

Programa d'activitats
Però les activitats organitzades amb motiu d'aquesta celebració es perllongaran durant tot el mes. De fet, comencen el pròxim dilluns 4 de març amb la inauguració de l'exposició TACTO de Natalia Lisinicchia, que tindrà lloc a les 19.30h a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament Vell.

El dijous 7 de març a les 7 de la tarda hi haurà la projecció d'un documental de manera simultània a totes les illes. El documental Llavors de futur. Un homenatge al feminisme de les Illes Balears, produït per IBDona s'estrena per primera vegada i a Formentera es podrà veure a la Sala Municipal de Cultura – Cinema.

Els actes segueixen amb la Cursa Solidària per a la Dona que tindrà lloc el dissabte 9 de març a partir de les 11h, els beneficis de la qual van destinats a l'Associació Espanyola Contra el Càncer. Les inscripcions ja es poden fer al taulell del Poliesportiu.

El cartell també inclou la projecció de més pel·lícules i la representació d’un contacontes al Casal de Joves, i la presentació de la revista “Visions” amb un col·loqui posterior.

Homenatge a la Dona Gran
Un dels actes més esperats tindrà lloc el diumenge 31 de març a les 12.00h a la Sala de Plens del Consell de Formentera, situada al costat del Centre de Dia, i és l'XI Homenatge a la Dona Gran de Formentera. A més, a l'abril s'organitzarà un taller de defensa personal per totes les dones que els hi pugui interessar.

La consellera ha recordat que a la web www.reaccionem.com està oberta perquè els ciutadans es puguin unir al pacte social contra les violències masclistes. A més, Vanessa Parellada ha felicitat a Espai Dones per la programació d’aquest cartell que cada any és més complet i arriba a un públic més divers, un fet que és important perquè la “lluita per la igualtat ens afecta a totes i a tots” segons ha destacat.

Xerrada sobre alimentació saludable dirigida a famílies

xerrada-nutricio---1-El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que demà dijous 21 de febrer la dietista i nutricionista Lydia Micó farà la xerrada "Aprèn a planificar el teu Menú Saludable" a partir de les 18h a la Sala Polivalent del Centre de Dia. Aquesta xerrada s'emmarca dins les activitats organitzades per al Grup de Suport Familiar que promou la conselleria.

La consellera de l'àrea, Vanessa Parellada, ha assegurat que "amb aquesta formació es vol ajudar als pares i mares a què puguin planificar una alimentació més saludable per tota la família”. En la conferència es farà un repàs dels aspectes bàsics d'una alimentació saludable, després cada participant elaborarà el seu menú setmanal amb l'ajuda de la professional, i finalment s'obrirà un col·loqui.

Per ajudar als pares i mares que no tinguin on deixar els boixos i boixes a què puguin anar a la xerrada hi haurà un Servei d'Acollida per infants, tal com ja es va fer en la darrera trobada del grup de suport familiar.

Catalina Torres Ferrer compleix 100 anys de vida a Formentera

catalina-torres-ferrer1La consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha anat a felicitar a la formenterera Catalina Torres Ferrer que ahir 18 de febrer va complir 100 anys. La consellera va fer-li entrega d'un ram de flors, i va disfrutar de la celebració de l'aniversari a ca seva situada a la zona de ses Bardetes.

A la sortida, la consellera va assegurar que "Formentera és una illa afortunada de tenir persones centenàries amb ganes de seguir vivint, aprenent i ensenyant, i envoltades de gent amb ganes de seguir-les acompanyant". Així mateix va destacar "quantes coses explicaven els seus ulls", amb el desig de què "per molts anys més en segueixin parlant".

Ahir a la tarda, la família i amics més propers varen celebrar el centenari de na Catalina, la segona de quatre germans que va néixer a Formentera el 18 de febrer de l'any 1919, filla del moliner Juan Torres i de na Francisca Ferrer. Les gloses, les orelletes i la xocolata calenta feren d'aquesta una celebració dolça i entretinguda.

Obertes les inscripcions per especialitzar-se en atenció domiciliària a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que al Centre de Dia de Formentera es desenvoluparà el curs Tramuntana VIII del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).

Les persones majors de 30 anys, desocupades i amb una formació acadèmica d’ESO o superior es poden inscriure en el curs d’atenció sociosanitària a persones a domicili fins al pròxim 27 de febrer. Les inscripcions es poden fer a l'oficina del Soib o des d’aquest enllaç: https://soib.es/seleccions-programa-soib-30-formacio-i-ocupacio/

Els alumnes-treballadors seleccionats es formaran i treballaran dins el servei d'ajuda a domicili del Consell amb un contracte de formació i aprenentatge que es faran des del 15 de març fins al 14 de desembre i és retribuït. En total hi ha 8 places, la jornada del curs es farà entre les 8 i les 15h.

Els alumnes de l’institut visiten el Centre de Dia per conèixer els diferents perfils professionals que hi fan feina

visita-institut-centre-de-dia-2Un grup d'alumnes de quart d'ESO de l'institut de Formentera, l'IES Marc Ferrer, han fet avui una visita al Centre de Dia per conèixer de primera mà com és el funcionament del centre i poder intercanviar experiències amb els i les professionals que hi treballen i els seus usuaris. El passat dilluns, alumnes de primer i segon de batxiller ja varen visitar aquestes instal·lacions, i demà ho farà l'altre grup de quart d'ESO.

Aquestes jornades tenen com a objectiu apropar el funcionament del Centre de Dia de Formentera als i les estudiants més grans de l'institut perquè coneguin "els diferents perfils professionals que ofereix el centre i la futura residència i que es plantegin que pot ser un bon lloc per treballar en un futur", segons ha explicat la directora del Centre, Marta Uriarte.

Jornades intergeneracionals
Aquestes visites s'inclouen dins els actes organitzats amb motiu del Dia de la Infància. En aquest sentit, des de l'any 2015 s'han fet trobades intergeneracionals, primer els escolars varen visitar el Centre de Dia, després es va fer una passa endavant i foren els usuaris del Centre de Dia els que visitaren les escoles, segons ha explicat la consellera de Benestar Social i Joventut, Vanessa Parellada.

Enguany li hem donat un nou gir i hem centrat l'experiència intergeneracional amb les sortides professionals, ja que el Centre de Dia, ara, i la residència en un futur, són "generadors d'ocupació en diferents branques i ens semblava que era interessant que els estudiants més grans de l'institut poguessin veure en directe què es fa aquí i quines sortides professionals hi ha", ha destacat Parellada.

Actualment al Centre de Dia hi ha 36 usuaris, 26 persones grans, i 10 persones amb diferents graus de dependència. A més, hi ha 5 usuaris més que hi van una hora al dia dins el Programa de Promoció Autonomia. Per dur endavant l'atenció a tots aquests usuaris hi treballen 19 persones, 8 d'elles són treballadores sociosanitàries, i quan es posi en marxa la residència faran falta almenys 8 treballadores sociosanitàries més.

Més articles...

Pàgina 7 de 30

7

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1