• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

Jornada sobre Discapacitat

jornada-discapacitatpjEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que al llarg d'aquest matí s'està celebrant a la sala de plens la II Jornada sobre Discapacitat a l'illa de Formentera. Aquesta jornada compta amb la participació de diferents professionals de les Pitiüses i està dirigida tant a les professionals com a les famílies i qualsevol persona interessada. La jornada ha començat a les 9.15 hores i es desenvoluparà fins a les 14 hores.

Durant la presentació, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha agraït la col·laboració de les associacions de l'illa que treballen amb persones amb discapacitat i posteriorment hi ha senyalat que “el treball i l'atenció d'aquestes persones ens dóna la mesura del tipus de societat que som”. Ramírez també ha incidit en el paper fonamental de les famílies, “que són les veritables campiones”.

4 de desembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Vuit alumnes finalitzen el XIII Curs d’Integració Social i Cultural del Consell de Formentera

curs-2019-integracio--jpUn total de vuit alumnes han finalitzat el XIII Curs d’Integració Social i Cultural organitzat per l’àrea de Benestar Social del Consell de Formentera i que s’ha desenvolupat durant aquest mes de novembre a l’Escola d’Adults. El conseller de Benestar Social, Rafa Ramírez, va fer entrega ahir dels diplomes als participants en aquest curs, en el qual s’han tractat diversos temes com els valors constitucionals de l’Estat espanyol, drets humans i llibertats públiques, Estatut d’Autonomia, Unió Europea, igualtat entre homes i dones, entre d’altres. Aquest curs, que se celebra dues vegades a l’any, és vàlid per a obtenir l’Informe d’Esforç d’Integració emès per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i per a la preparació de l’examen CEE de nacionalitat.

28 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera organitza activitats de conscienciació i sensibilització amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

dia-discapacitatjpEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, ha organitzat diferents activitats de conscienciació i sensibilització amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebra el pròxim dia 3 de desembre. Les activitats començaran aquest diumenge dia 1 amb una caminada solidària i culminaran el dia 4 amb la celebració de la II Jornada sobre Discapacitat de l'illa de Formentera.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració d'Apneef, Associació de Persones amb Necessitats Especials d'Eivissa i Formentera; d'Apmitea, Associació Pau Mayans per la Integració de Persones amb Transtorns de l'Espectre Autista; d'Aecc, Junta local de Formentera de l'Associació Espanyola contra el Càncer; Associació de sensibilitat química, síndrome de fatiga crònica, fibromiàlgia i altres de Formentera i d'Apies, Associació Pitiusa per la Inclusió Educativa i Social.

El conseller de Benestar Social, Rafa Ramírez, ha agraït la participació i col·laboració de totes aquestes associacions en les activitats programades aquests dies a Formentera, així com la seva tasca “fonamental per millorar la integració social de les persones amb discapacitat”. A més, Ramírez ha convidat a tothom a participar en les activitats “de conscienciació i sensibilització” previstes on també “es dóna visibilitat a tota la feina que es desenvolupa a l'illa amb aquest col·lectiu”.

Les activitats previstes per als pròxims dies a Formentera són les següents:

Caminada solidària i festival benèfic
L'1 de desembre, a les 11 hores, se celebra la tercera Caminada popular Solidària, de 2 kilòmetres, que sortirà des del Jardí de ses Eres. Una vegada finalitzada, a les 12 hores, s'oferirà un aperitiu pels participants. A més, es disposa de cadira adaptada per a persones amb mobilitat reduïda que volen participar en la caminada.

A la tarda, a les 20 hores, i amb entrada gratuïta, la Sala de Cultura acull el festival benèfic, que compta amb la participació de la Banda de l'Escola de Música i l'actuació de M. José Cardona. El festival serà presentat per Miquel Costa i Carles Batlle. Durant el festival es projectarà el curtmetratge Disminuir el paso, del director Iván Hermés, on han participat 11 joves amb discapacitat de l'associació esportiva ANDE Soria. Amb la col·laboració de Formentera film Festival i SOIF (Soria International Film Festival).

Cine i taula col·loqui a Ràdio Illa
Els dies 2 i 3 de desembre, de 12 a 14 hores, es projectarà la pel·lícula Wonder per a l'alumnat de l'Institut Marc Ferrer a la sala de Cultura. A més, durant tot el mes de desembre es projectarà un curtmetratge per a sensibilitzar sobre el tema de la discapacitat abans de les pel·lícules programades en cartellera els divendres i diumenges.

També, els dies 2 i 5 de desembre, de 10 a 10.45 hores hi haurà una taula col·loqui de professionals i familiars de persones amb discapacitat a Ràdio Illa.

Mesa informativa i venda de productes
Per altra banda, el pròxim dia 3, d'11 a 13 hores, s'instal·laran parades informatives a càrrec de les associacions a la plaça de la Constitució on també haurà venda de productes realitzats pels usuaris del Centre de Dia.

II Jornada sobre Discapacitat a l'illa de Formentera
La sala de plens, ubicada al costat del centre de Dia, acull el pròxim dia 4 de desembre la II Jornada sobre Discapacitat a l'illa de Formentera, que tindrà amb la participació de diferents professionals d'Eivissa i Formentera. La jornada començarà a les 9.15 hores i es desenvoluparà fins a les 14 hores. El programa de la jornada és el següent:

-9.15 h Inauguració: Presentació de la jornada a càrrec de Rafael Ramírez, conseller de Benestar Social, Gerència i Transparència del Consell de Formentera.

-9.30 h Procés d'incapacitació, a càrrec de Javier González Granados, notari de l'Il·lustre Col·legi Notarial de les Illes Balears.

-10.30 h Nous projectes i serveis de l’Associació pitiusa de familiars de persones amb malaltia mental (APFEM) a càrrec de Carmen Córdoba, responsable dels serveis concertats per a adults.

-11.00 h Presentació de l'Associació de Mares de Persones amb Discapacitats de Balears (Amadiba) d'Eivissa a càrrec de Marian Vives, directora de l'àrea d'atenció familiar i social de l'entitat.

-11.30 h Pausa

-12.00 h Projecte pilot d'inserció laboral a Formentera a càrrec de Nuria Alandes Mira, presidenta de l'Associació Pau Mayans per a la Integració de Persones amb TEA (Apmitea).

-12.30 h Ajuts i recursos públics per a persones amb discapacitat a càrrec de Rocío Nemesio Pablos, treballadora social d'Apneef.

-13.00 h Taula rodona

-13.45 h Cloenda

28 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Fortnite… oci o addicció?’, títol de la conferencia d’aquest dijous de la psicòloga Alba García dins del cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’

La psicòloga Alba García ofereix aquest dijous 28 de novembre la tercera conferència del cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’ que organitza l'àrea de Benestar Social del Consell amb la col·laboració del Centre de Professorat de Formentera. La xerrada, que té per títol ‘Fortnite… oci o addicció?’ se celebra a les 17 hores a la sala de plens del Consell de Formentera (al costat del Centre de Dia). A més, el Consell de Formentera ofereix servei d'acollida per infants a partir dels 3 anys.

Aquesta és la tercera xerrada del cicle, que va començar el passat mes d'octubre, i que consta de nou conferències que es desenvolupen fins al pròxim 7 de maig.


26 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Primera reunió de la legislatura de la Comissió de Violència Masclista a l’Illa de Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que el passat dimarts, dia 19 es va reunir la Comissió de Violència Masclista per primer cop en aquesta legislatura, per continuar treballant en la creació d'un protocol d'actuació en situacions de violència masclista a l'illa de Formentera.

L'objectiu d'aquesta comissió és el de millorar la coordinació de les actuacions que es realitzen des dels diferents àmbits implicats en situacions de violència masclista, i crear així, una veritable actuació en xarxa mitjançant l'existència d'instruments d'informació recíproca, transferència de coneixements i col·laboració entre tots els agents. D'aquesta manera millorarem l'atenció a les dones en situació de maltractament i dels seus fills i/o filles.

A la reunió es va acordar que el 2020 s'acabarà d'elaborar el protocol d'actuació en situacions de violència masclista. També es va acordar que la Comissió es reunirà tres cops durant l'any 2020 i, paral·lelament, es faran reunions amb cada un dels àmbits per poder treballar de manera interna els seus protocols d'actuació. Per altra banda, es va parlar del Pacte d'Estat contra la violència de gènere que és el document que es va firmar entre tots els partits polítics amb representació al congrés, per destinar una reserva de crèdit per dur a terme programes dirigits a erradicar la violència de gènere.

És per tot això que, des de la Comissió es pretén anar treballant conjuntament la problemàtica de la violència masclista per poder donar un servei i una atenció de qualitat a les dones i als seus fills i/o filles i per millorar la coordinació de totes les institucions implicades.

L'eliminació de la violència contra la dona és un repte de tota la societat. Una tasca conjunta, que requereix una actuació unitària i la màxima coordinació, col·laboració i cooperació, en les accions que desenvolupen els diferents agents implicats, des de molt diversos àmbits i amb multitud d'actuacions diferents, de manera transversal, multidisciplinària i necessàriament, per ser eficaces, integral. Per tot això, des de la conselleria de Benestar Social del Consell de Formentera, l'any 2016 es va crear la Comissió Tècnica Insular contra la Violència Masclista. Aquesta està formada per l'àmbit social, igualtat, sanitari, educatiu, judicial i pels cossos i forces de seguretat.


25 de novembre de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 5 de 34

5

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1