• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Medi Ambient

Formentera ha reutilitzat prop de mig miler de palets de la Deixalleria

foto 2020 paletsEl Consell de Formentera, a través de la conselleria de Medi Ambient, informa que des de la posada en marxa fa un any de la reutilització dels palets de fusta de la Deixalleria, s’han reciclat un total de 459 palets.

Aquest projecte pilot té com objectiu reciclar els palets que s’envien a la planta de transferència per ser triturats i posteriorment es traslladen a Eivissa, el que suposa un sobrecost econòmic per al Consell de Formentera. Els palets tenen un pes de 25 quilos cadascú i el cost de traslladar-los a Eivissa és de 171 euros la tona. És a dir, l’estalvi econòmic és de 4,25 euros per palet. En total, el reciclatge ha suposat un estalvi de 1.950 euros.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha valorat ”la bona resposta que ha tengut aquesta iniciativa entre la població formenterera, a pesar de la pandèmia i el temps de confinament”. El conseller recorda que aquest reciclatge "es realitza segons estableix la normativa europea, nacional i balear per implementar la reutilització de matèries i de residus".

Els palets es lliuren de manera gratuïta a totes aquelles persones que ho desitgin i que prèviament s’hagin inscrit en un registre en la mateixa Deixalleria, on hi ha habilitat un punt de lliurament i recollida. Les persones que els retirin han de complir amb una sèrie de requisits, com la prohibició de vendre els palets un cop adquirits, fer un bon ús d’ells i respectar tot el que afecti la normativa de Medi Ambient. A més, es prohibeix específicament la crema dels palets tractats amb pintures o vernissos. El Consell de Formentera podrà retirar els palets cedits en cas d’incompliment per part de l’adquirent.


18 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Consell i Plastic Free Formentera animen a participar aquest dissabte en el World Cleanup Day

Aquest dissabte 19 de setembre se celebra el World Cleanup Day 2020, que per mor de la pandèmia enguany s’ha apostat per realitzar múltiples microneteges, on cada persona pot participar de manera individual o al costat d’altres en un grup màxim de 10 persones.

Des de l’àrea de Medi Ambient i Plastic Free es convida a participar la població formenterera mantenint les recomanacions per l’actual situació de la covid-19: l’ús de màscares i guants; mantenir la distància de seguretat; i un màxim de 10 persones per neteja.

La jornada començarà a les 9 hores i finalitzarà a les 17 hores. Es recomana dipositar les bosses als contenidors més propers. Així mateix, totes les persones que vulguin participar i necessitin material (bosses, guants) poden passar per Medi Ambient (c. de Mallorca, 15, Sant Ferran) de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.

Des de Plastic Free i Medi Ambient recorden que els residus com cigarrets, tela o un altre material i fusta, es dipositen al contenidor de residus ordinari; que per calcular la quantitat total recollida, es pot prendre nota del nombre i grandària dels contenidors (per exemple, 3 cubs de 10L o 2 sacs d’escombraries de 30L). Aquesta informació sobre la quantitat de residus que vas recollir i quin va ser el tipus principal es pot enviar a globalchangeibiza@gmail.com.

Els participants poden pujar a les xarxes la neteja realitzada amb els hashtags #worldcleanupday, #plasticfreeformentera y #formenteraillaneta.

El WCD 2020 també convida a eliminar les deixalles virtuals i digitals i fer una neteja dels dispositius electrònics. La petjada de carboni d’Internet i els sistemes que li donen suport representen aproximadament el 3,7% de les emissions globals de gasos d’efecte hivernacle, que és similar a la quantitat produïda globalment per la indústria de les aerolínies.

15 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera comença la retirada de forma subsidiària del veler encallat a la platja de Llevant

foto 2020 velerEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que avui ha començat a retirar el veler encallat a la platja de Llevant aquest mes d’agost. Des de la conselleria insular de Medi Ambient s’han posat en contacte amb Capitania Marítima, Demarcació de Costes i Parc Natural per dur a terme la retirada del veler, de 14 metres d’eslora, de la manera menys perjudicial per al sistema dunar.

Els operaris han confirmat avui al matí el mal estat del vaixell, que impedeix el seu reflotament, per la qual cosa s’ha decidit desplaçar-lo dins de la costa, assegurar-lo i senyalitzar-lo per evitar riscs mediambientals, davant la previsió de l’arribada de forts vents aquest cap de setmana. Quan passi el temporal es decidirà la manera de retirar-lo d’aquest indret.

El Consell ha decidit actuar d’urgència per a la retirada del vaixell. El treball es fa de manera subsidiària, per tant les despeses ocasionades seran reclamades a la propietat del vaixell.

28 d’agost de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Oberta la convocatòria del concurs de projectes del Save Posidonia Project amb un pressupost de 112.000 euros

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que el passat dijous 23 de juliol es va publicar al BOIB la convocatòria específica del concurs de projectes del Save Posidonia Project per a l’any 2019. Aquesta convocatòria ha sofert una demora a causa de la covid-19, però manté la quantia de 112.000€ recaptats fins a l’1 de desembre de 2019.

El termini de presentació de sol·licituds va començar el passat divendres 24 de juliol, amb una durada de 40 dies hàbils, per la qual cosa es podran presentar els projectes fins al 17 de setembre.

Tal com recorda el conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, “l’objectiu primordial és la sensibilització perquè es prenguin les accions oportunes en la conservació de la Posidònia oceànica, una espècie bàsica en l’ecosistema de les Illes Balears, i especialment a les costes de Formentera”.

Poden presentar projectes les persones, entitats o equips científics, fins a esgotar la quantia recaptada per Save Posidonia Project indicada, que ascendeix als 112.000€.

La primera edició del Save Posidonia Project va premiar els projectes presentats per l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA) i pel grup ecologista GEN-GOB, subvencionats amb els diners recaptats.

30 juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Neteja i desinfecció contenidors i zones urbanes

foto 2020 neteja 1Els serveis de neteja del Consell de Formentera han dut a terme els últims dies un pla de xoc de neteja i desinfecció a fons dels contenidors dels principals nuclis urbans de l'illa, així com d'altres zones més concorregudes, com els parcs infantils, voltant de les farmàcies, bancs i el mobiliari urbà. A més, des de la conselleria de Medi Ambient es recorda l'obligatorietat de dipositar els fems en els contenidors corresponents o de fer servir la deixalleria. L'horari de la deixalleria és de dilluns a dissabte de 9 h a 13.30 h i les tardes de dilluns a divendres de 15.30 h a 17.30 hores.

27 de juliol de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 27 de 68

27

conselleria_mediambient_1

Formentera neta, naturalmet gràcies a valtros

Xarxa Natura de les Illes Balears

Punt d'Informació Ambiental

Balears Life Posidonia

platges cat baix