• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Mobilitat

80 nous aparcaments de zona blava a la Savina

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que la nova zona blava del port de la Savina, situada a la zona de Ponent, on actualment aparquen els vehicles de lloguer, començarà a funcionar a partir de demà dilluns 13 de maig com a zona regulada d'aparcament.

Una vegada el Consell de Formentera ha obtingut l'autorització d'Autoritat Portuària de Balears per regular l'aparcament en aquesta zona, demà dilluns es posarà en funcionament el sistema d'aparcament regulat com ja passa en altres parts de la Savina i nuclis de l'illa.

Amb aquesta zona nova d'aparcament es dota a la Savina amb 80 places noves de zona blava. A més també s'ha obert l'aparcament dissuassiu situat enfront de la plaça Illes Pitiüses.


13 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El pròxim dilluns 13 de maig s’inicia el control d’accés al Parc Natural de ses Salines de Formentera

peatge-control-entrada-illetes1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, informa que el proper dilluns 13 de maig, es posa en marxa el control d’accés al Parc Natural de ses Salines de Formentera. L’accés al parc serà gratuït per als residents a Formentera durant tota la temporada.

Els no residents hauran d’abonar durant el mes de maig 4€ en el cas dels cotxes i 2€ per les motos. Entre l’1 de juny i 15 de juliol la tarifa serà de 5€ per cotxe i 3€ per moto, entre el 16 de juliol i el 31 d’agost serà de 6€ per cotxe i 4€ per moto, la primera meitat de setembre es pagarà 5€ per cotxe i 3€ per moto, i la segona 4€ per cotxe i 2€ per moto.

Les persones amb mobilitat reduïda, els vehicles elèctrics, els vianants i les bicicletes també tindrà accés gratuït. Els vehicles híbrids pagaran un 50% de la tarifa.

El període de regulació de l’accés a Illetes s’estendrà fins el 30 setembre, mentre que l’accés a la zona d’es Cavall d’en Borràs i Llevant es regularà entre l’1 juny i el 15 setembre. L’horari de regulació serà de 09.00 a 17.00 hores en temporada baixa i de 09.00 a 20.00 hores en temporada alta.

Prohibicions i restriccions de vehicles
Cal recordar la prohibició d’entrada de quads dins el parc per potenciar la mobilitat sostenible i la conservació d’aquesta zona protegida. Així mateix, també es regula l’accés d’autobusos del servei regular i discrecional per evitar aglomeracions en hores punta.

Pel que fa als vehicles de gran volum, que generalment duen mercaderies als restaurants de la zona, es restringeix la seva entrada durant l’horari de màxima afluència de turistes.

10 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera.eco

it-1-El Consell de Formentera informa que la web formentera.eco ja està disponible en 6 idiomes, des de principis d’aquesta setmana ja s'han implementat les traduccions en italià, francès i alemany perquè la informació sigui accessible de manera més fàcil al màxim nombre de persones. Recordem que la web de reserves es va posar en funcionament el passat 15 d'abril, des de llavors ja han estat tramitades 2.127 reserves, 1.052 per part de turismes de visitants, 357 per part de residents de Formentera, i la resta d'altres vehicles amb condicions especials. De moment no hi ha hagut cap incidència i tampoc cap quota esgotada.


3 de maig de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Inici de l’horari d’estiu a les zones d’aparcament regulat de Formentera

foto 15m parquin regulatEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Mobilitat, informa que a partir de demà dimecres 1 de maig s'inicia l'horari d'estiu a les zones d’aparcament regulat de la Savina, Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols. A la Savina, Sant Francesc i Sant Ferran l’horari de regulació serà de dilluns a diumenge de 9h a 21h i as Pujols de dilluns a diumenge de 10.00h a 24.00h (mitjanit).

Un tiquet de zona blava serà vàlid per a totes les zones blaves de l’illa, els vehicles no bonificats hauran de pagar 1,20€ per hora. Els vehicles dels residents que tinguin les bonificacions en regla podran treure els tiquets de manera gratuïta.

Recordem que amb l’horari d’estiu, els tiquets ens permeten aparcar a la zona blava per un temps màxim d’1 dia, en lloc de 3 dies com succeeix a l’hivern. Pel que fa a la zona verda, sols hi poden aparcar els vehicles autoritzats durant un màxim d’1 dia a l’estiu, excepte els residents de la Savina acreditats, que poden estacionar-hi els seus vehicles fins a 15 dies, com ja passa a l'estiu.

Places de 15 minuts

Les places de 15 minuts, que varen començar a funcionar el passat mes de novembre, seguiran en funcionament aquest estiu. Aquestes places de 15 minuts, habilitades a Sant Francesc i Sant Ferran, tenen per objectiu afavorir la rotació de vehicles a les zones de major activitat comercial i necessitat d’aparcament.

A les màquines qualsevol usuari podrà treure de manera gratuïta el tiquet de 15 minuts per aparcar durant aquest període de temps a una d’aquestes places. Aquestes places no poden ser ocupades amb les altres autoritzacions.

Per a més informació podeu consultar el web http://www.zonablava.com/.

30 d'abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La web de reserves per circular a Formentera durant els mesos de juliol i agost ja està en funcionament, www.formentera.eco

foto-presentacio---web-reserve1El Consell de Formentera ha fet avui la presentació de la web de reserves www.formentera.eco davant el sector turístic i ciutadans interessats a conèixer com funciona el nou portal de reserves per aconseguir l'autorització per circular a Formentera durant els mesos de juliol i agost.

A la presentació, feta avui a les 10h a la Sala de Plens, el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha explicat totes les passes donades des que el Consell d'Entitats va fer l'any 2014 una petició: "la regulació de l'entrada de vehicles de Formentera per evitar que les nostres carreteres se saturin en els mesos centrals de la temporada".

"Des d'aquell moment des del Consell de Formentera hem treballat per aconseguir aquesta regulació i per fi l'any 2019, el 29 de gener es va aprovar la llei per la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l'illa de Formentera, que ens ha permès ser competents per regular l'entrada de vehicles", segons ha destacat el president. Amb la capacitat de decisió des de Formentera, i amb el consens del Consell d'Entitats i el Ple, s'ha delimitat el sostre de vehicles que podran circular per l'illa els mesos de regulació en aquest primer any d'implantació d'una mesura pionera a tot l'Estat. Per fer-ho possible s'ha creat el canal de tramitació que avui s'ha presentat.

Web: formentera.eco
La cap de Premsa del Consell de Formentera, Elena Trinidad, ha fet la demostració de com funciona la web formentera.eco. El portal està dividit en 4 apartats, el primer és el motor de recerca perquè els turistes triïn els dies que volen venir a Formentera a través d'un calendari i realitzin la seva reserva. Els turistes hauran de pagar 1€ al dia per cotxe, i 0,5€ per motocicleta per formalitzar la reserva. Només realitzar la reserva sel's enviarà un email perquè comprovin que s'ha realitzat amb èxit, i després un altre perquè efectuïn el pagament.

La segona part està dedicada a les persones, empreses o vehicles amb condicions especials que amb un sol tràmit realitzaran l'autorització per tota la temporada. En aquest apartat s'inclouen els residents de Formentera que podran fer les noves altes dels seus vehicles per obtenir l'autorització que en aquest cas és gratuïta i no té límit de quota.

Al tercer apartat s'ha introduït un apartat de comprovació perquè els usuaris comprovin que han realitzat la reserva correctament introduint el número de la seva matrícula. Per últim, hi ha un apartat amb tota la informació del projecte, on també es posarà material per descarregar i compartir amb els usuaris, i es penjaran els horaris del transport públic, entre altres informacions.

Acreditació automàtica
El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha recordat que tots els vehicles acreditats per aparcar a la zona blava i verda de Formentera obtindran automàticament la seva acreditació per circular els mesos de juliol i agost sense necessitat d'haver de fer la sol•licitud. Al mes de maig es preveu que la informació ja hagi estat sincronitzada entre aquest portal i la base de dades del Consell de Formentera i així els ciutadans que ho desitgin puguin comprovar que l'autorització és correcta.

A més, el conseller ha recordat que els llogaters de vehicles podran fer les autoritzacions en bloc pels vehicles d'una mateixa empresa, en aquest cas el Consell de Formentera durant el mes de maig contactarà amb ells per facilitar-los un usuari i contrasenya. Amb aquestes dades accediran a l'apartat específic creat per a ells dins condicions especials per obtenir l’autorització fent un únic tràmit per tots els seus vehicles.

Visió turística
Per part seva, la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha destacat que la web s’ha fet amb col•laboració de la seva àrea per aconseguir que la imatge del projecte vagi en la mateixa línia que la de promoció turística. En concret, s’han fet servir fotografies del banc d’imatges de Turisme per donar una visió sostenible de Formentera. Així mateix des de l’àrea de Turisme es porta donant informació a la web i presentant aquest projecte a les diferents fires des d’inicis d’any amb una molt bona acollida a nivell internacional.

Alejandra Ferrer ha concretat que “els turistes de fora de l’Estat no solen venir amb els seus vehicles a la nostra illa, però a les fires de promoció hem detectat que s’han interessat molt per aquesta mesura”. “Hem explicat el projecte i ha tengut una rebuda molt positiva, perquè entenen que serveix per protegir el nostre territori, que és el motiu principal pels que els nostres turistes ens visiten”, segons ha declarat.

La web estarà en 6 idiomes, avui el tret de sortida ha estat en català, demà estarà online ja la versió en castellà i anglès i durant el mes de maig estarà també en italià, francès i alemany.


15 d’abril de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 6 de 22

6

Ens trobareu a:
c. d'Eivissa cant. Arx. Lluis Salvador
07860 Sant Francesc
tel. 971 32 10 87 · fax 971 32 10 63
mobilitat@conselldeformentera.cat

Ministerio de Fomento

Tràmits de Marítim del Govern Balear

Federació Balear de Motonàutica