• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni Nova temporada del programa L’Illa a Escena a Formentera

Nova temporada del programa L’Illa a Escena a Formentera

cartell illa a escenaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, presenta L’Illa a Escena 2018, el programa d'arts escèniques i musicals previstes per al primer semestre de l'any que ens oferirà noves propostes adreçades a tots els públics per promoure i fomentar la vida cultural a l’illa.

Així, la Sala de Cultura (Cinema) acollirà una amplia representació de totes les expressions artístiques i estils, tant en el món del teatre, com en la dansa, el circ i els espectacles infantils.

Gener
La primera proposta ens arriba aquest mateix dissabte dia 27, amb la 2a Cantada Pagesa que ens oferirà l’àrea de Música tradicional de l’Escola de Música i Dansa de Formentera. Una quinzena de cantadors, des de les noves generacions passant per les més veteranes, pujaran a l’escenari per interpretar les cançons tradicionals del cant formenterer glosat i redoblat.

El concert tindrà lloc dissabte a les 20.30h a la Sala del Cultura (Cinema) i l’entrada serà de franc.

Febrer
El proper mes, i dins del circuit TalentIB impulsat per l'Institut d'Estudis Baleàrics, arriba a Formentera “Abans que arribi l’alemany” obra guanyadora del primer premi del segon Torneig de Dramatúrgia Catalana de les Illes Balears, muntatge teatral per a adults que ens parla sobre la realitat d’enfrontar-nos i conviure amb les adversitats i del dret a decidir sobre la pròpia vida a través de la visió d’una persona a qui se li acaba de diagnosticar Alzheimer. Com reaccionar, com enfrontar-se, com conviure amb això?

Abans que arribi l’alemany” és una producció de la companyia Produccions de Ferro i es podrà veure a la Casa del Poble de la Mola el dijous 8 i el divendres 9 de febrer a les 20.30h en modalitat de taquilla inversa.

Així mateix, els amants de l’òpera podran gaudir aquest febrer de la projecció de “La Novena de Bethoven”, des del Duomo de Milà. Un extraordinari esdeveniment musical celebrat el 3 de juny de 2017 amb motiu dels 650 anys de la Catedral milanesa sota la direcció de Zubin Mehta.

La projecció es farà a la Sala de Cultura (Cinema) el dissabte 10 de febrer a les 20.00h a un preu de 8 euros l’entrada.

També al febrer, i sempre dins del circuit TalentIB impulsat per l'Institut d'Estudis Baleàrics, els més petits podran gaudir del clàssic “Les Aventures de Gepeto i Pinotxo”, de la companyia La Fornal d’Espectacles, una companyia amb més de 25 anys d’experiència en gestió cultural i escènica. El clàssic de Carlo Collodi de 1881 que es desenvolupa en un poblet italià on dos vells amics es troben i decideixen construir una titella. Aquest titella, Pinotxo, serà el fill que tant li hagués agradat tenir Gepeto. Però aquest fillet de fusta no serà tal com pensava el seu pare, sinó que li ha sortit un fill entremaliat que no se’n pensa cap de bona. Això el durà a viure moltes aventures.

L’espectacle es representarà el dissabte 17 de febrer a la Sala del Cultura (Cinema) a les 18.00h i les entrades costaran 3 euros.

Per acabar el mes, Formentera podrà delectar-se amb el recital de piano i música espanyola, “Evocación”, una actuació que explora un repertori d'alta qualitat artística on es conjuguen música i dansa (a través de compositors com Albéniz, Falla o Granados, entre d'altres), i que al seu torn posa de manifest un model de concert pràcticament en desús. “Evocación” serà interpretat pel pianista, compositor i director de la Coral de Formentera Jose Jaime Hidalgo de la Torre, i la ballarina i coreògrafa Nieves Portas, tots dos artistes de referència i amb una llarga trajectòria professional, i actuals professors de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Formentera.

El recital es podrà veure el dissabte 24 de febrer a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema) amb entrades a 3 euros.

Març
El mes de març començarà amb la projecció de l’òpera “Moisés a Egipte”, basada en l'Èxode d'Egipte dels israelians, liderats per Moisés, a través de la introducció d'un tema amorós, en el qual el fill del faraó, Amenofis (tenor) planeja impedir la seva marxa, ja que estima a la israelita Anaïs (soprano).

La projecció es farà a la Sala de Cultura (Cinema) el dissabte 3 de març a les 20.00h. Preu de l’entrada, 8 euros.

El dissabte següent, 10 de març, serà el torn de “Els Mijorals de Don Mariano”, un espectacle per a tota la família de la companyia eivissenca Es Molí. Dedicada a la figura de Mariano Llobet, aquesta comèdia costumista recrea situacions que afecten la vida d’una família de mijorals de la pagesia eivissenca durant l’etapa de la postguerra (anys cinquanta del segle XX).

L’obra es podrà veure de manera gratuïta a la Sala de Cultura (Cinema) a les 20.30h.

També al març, Formentera podrà gaudir de l’obra de teatre “Domenica”, de la creadora i actriu Vicka Duran que, a través del personatge de Lourdes, ens presenta una història d’amor on la il·lusió, la frustració i el dolor formen també part del recorregut emocional del personatge. L’arrel del conflicte es presenta a través de la diferència entre estimar i voler, un binomi peculiar que encara que tots reconeixem com a conceptes diferents, són sempre utilitzats curiosament com a sinònims.

Domenica” es podrà veure el dissabte 17 de març a les 20.30h a la Sala de Cultura (Cinema). Les entrades tindran un cost de 3 euros.

Abril
A l’abril, arriba a Formentera, de la mà de la companyia Tshock Cultura Emocional, el cicle teatral dedicat a la figura del poeta i artista Blai Bonet, amb l’obra “Oficis al carrer” i el documental “El teatre de Blai Bonet” que rendeix homenatge a la seva faceta dramatúrgica.

Oficis al carrer, fou escrita per a la festa de final de curs d’EGB de l’Escola Bisbe Verger de Santanyí el 1985 i ara, 33 anys després, torna a reunir els mateixos actors per a homenatjar els antics oficis propis de Santanyí com el desaig, les cosidores, els brodadors, els escorxaribelles, els esmoladors o el pedacer.

Concebut per a tots els públics, aquest espectacle es podrà veure a la Sala de Cultura (Cinema) el dissabte 14 d’abril les 20.30h i l’entrada serà de franc.

D’altra banda, i per als més petits, la companyia menorquina S’Espai de Circ, presenta a Formentera la seva obra “El Viatge d’en Filo Cordafil”, on a través del circ, el teatre i la dansa, en Tall i els seus amics conviden a compartir un viatge amb grans dosis d'humor i fantasia, on tot tipus d'objectes es transformen en personatges increïbles, per submergir-se en el seu imaginari. Una història sorprenent plena de diversió, emocions i valors, amb una posada en escena cuidada fins el darrer detall, on descobrim un món ple d'imaginació.

L’espectacle es podrà veure diumenge 15 d’abril a les 17.30h a la Sala de Cultura (Cinema). Preu de l’entrada, 3 euros.

Suport cultural
El programa L'Illa a Escena compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics, a través del programa TalentIB per a la difusió de les arts escèniques.

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera